Συνεντεύξεις

Dog Walkers: Οι Λαρισαίες animal lovers που έκαναν το χόμπυ τους επάγγελμα!

Δεν είναι λίγοι οι Λαρισαίοι που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζουν να κάνουν κάτι διαφορετικό και μάλιστα πετυχαίνουν. Ζωντανό παράδειγμα οι «Dog Walkers», δύο νέες κοπέλες που κατάφεραν να κάνουν το χόμπυ τους επάγγελμα, ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Εμείς συναντήσαμε την Ρένια και την Βερονίκη, ιδρυτές των Dog Walkers, στο πάρκο Αλκαζάρ και συζητήσαμε μαζί τους για το νέο αυτό εγχείρημα.

Μαζί τους είχαν τους δύο κολλητούς τους, τον Τιμόν και τον Μπολτ. με τους οποίους είχαν βγει για την απογευματινή τους βόλτα.

Τις ζητάμε να μας πουν τι ακριβώς είναι οι Dog Walkers και πόσο καιρό δραστηριοποιούνται στην πόλη της Λάρισας. «Πρόκειται για μία υπηρεσία φύλαξης και βόλτας κατοικιδίων. Η φύλαξη μπορεί να γίνει σε δικό μας χώρο ή στον χώρο του ιδιοκτήτη. Παράλληλα αναλαμβάνουμε τη μεταφορά τους στον κτηνίατρο αλλά και στο κομμωτήριο για τον απαραίτητο καλλωπισμό.» μας λένε χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτουν πως η επιχείρησή τους μετρά μόλις δύο μήνες λειτουργίας.

Μία ιδέα πρωτότυπη και διαφορετική για τα δεδομένα της χώρας, με την ανταπόκριση να είναι μεγάλη από τους Λαρισαίους. Όπως μας εξηγούν οι ίδιες, φυλλούσαν εδώ και πολλά χρόνια τα κατοικίδια φίλων και συγγενών, όταν εκείνοι δούλευαν ή βρίσκονταν σε διακοπές. Κάπως έτσι γεννήθηκε και η ιδέα για να κάνουν την αγαπημένη τους ασχολία επάγγελμα!

Οι πελάτες τους είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών. Φοιτητές, οικογενειάρχες, ακόμη και ηλιωμένοι. «Είναι άτομα που πραγματικά νοιάζονται για το που θα αφήσουν τα σκυλάκια τους. Δεν θέλουν να τα παρατήσουν δεμένα στην αυλή ή σε κάποιον γείτονα που δεν είχε ποτέ του κατοικίδιο. Τα βλέπουν σαν παιδιά τους.» τονίζει η Βερονίκη. Φυσικά, σημαντικό ρόλο έχουν παίξει τα social media μέσα από τα οποία έχει καταφέρει αρκετός κόσμος να μάθει τους Dog Walkers και να πληροφορηθεί για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Πώς αντιδρούν όμως όταν βρίσκονται για ώρες ή και για μέρες μακριά από τους ιδιοκτήτες τους; Την απορία μας έρχεται να λύσει η Ρένια: «Είναι λογικό πολλά σκυλιά να στρεσάρονται όταν αλλάζουν περιβάλλον. Γι’ αυτό το λόγο η πρώτη βόλτα – η οποία και είναι δωρεάν – γίνεται μαζί με τον ιδιοκτήτη, ώστε να γίνει η πρώτη γνωριμία και να μας συνηθίσουν. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να είναι ήσυχοι, καθώς τα κατοικίδιά τους δεν μένουν ποτέ μόνα. Επιπλέον, έχουμε επικοινωνία μαζί τους καθόλη τη διάρκεια της απουσίας τους, στέλνοντάς διάφορα βίντεο και φωτογραφίες από το σκυλάκι τους. Έτσι είναι σίγουροι πως οι τετράποδοι φίλοι τους βρίσκονται σε καλά χέρια.»

Κάποιο περίεργο περιστατικό μέχρι τώρα δεν τις έχει τύχει, πέρα από ένα ατίθασο Λαμπραντόρ, το οποίο στο τέλος, όπως μας περιγράφουν, λάτρεψαν!

Η συζήτηση πηγαίνει στα αδέσποτα της πόλης. Μας λένε πως η Λάρισα έχει μεγάλο θέμα και ότι οι Φιλοζωικές είναι μόνες τους. «Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες τόσο από την πλευρά του δήμου όσο και από τους πολίτες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κακοποιούν τα αδέσποτα.» τονίζουν.

Οι δυο τους, όπως μας περιγράφουν, έχουν πολλά σχέδια για το μέλλον. Το σημαντικότερο όμως είναι πως αγαπούν και σέβονται τα ζώα. Αυτό είναι άλλωστε και το μυστικό της επιτυχίας τους.

Εμείς ευχόμαστε να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος αυτό που κάνουν, αποτελώντας παράδειγμα για όλους μας!

Related posts

Λάρισα – Μεξικό: Ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες για το Λαρισαίο επιχειρηματία!

larisaevents

Τίνα Μιναρετζή: Επιστήμη και τεχνολογία στις υπηρεσίες των παιδιών

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Ιωάννα Σιαμπάνη | Αθεράπευτα σέξι και όμορφη

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X