Συνεντεύξεις

Φώτης Τζατζάκης| «Αγαπώ την πόλη μας και θέλω να τη βλέπω να εξελίσσεται και να γίνεται ένας ελκυστικός τόπος»

Ο Φώτης Τζατζάκης είναι Λαρισαίος οικονομολόγος και καθηγητής οικονομικών.

Για πρώτη φορά ως δημοτικός σύμβουλος συμπορεύεται στο πλευρό της Ρένας Καραλαριώτου με την παράταξη «Λάρισα Μπροστά». Έχει όνειρα, ελπίδες, όραμα και πολλή αγάπη για αυτό που κάνει. Έτοιμος να αναλάβει κάθε δύσκολο εγχείρημα και να το υλοποιήσει με απόλυτη επιτυχία. Μικροί και μεγάλοι τάσσονται στο πλευρό του και του δείχνουν την απόλυτη στήριξη και προσήλωσή τους.  Εμείς μένει να του ευχηθούμε καλή τύχη στις εκλογές και καλή δύναμη ως το τέλος.

  • Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με την πολιτική;

Η πολιτική, κυρία Μπράχου, συγκαταλέγεται στα ενδιαφέροντά μου από πολύ νεαρή ηλικία. Από τα φοιτητικά μου χρόνια προτιμούσα να παρακολουθήσω μία πολιτική εκπομπή παρά μία ταινία, ενώ από τα σχολικά μου χρόνια διαβάζω καθημερινά εφημερίδα. Όμως, η ενασχόληση μου με την πολιτική έγινε, σαφώς, εντονότερη την τελευταία δεκαετία. Λόγω μνημονίων, παρατηρούσα την κοινωνία να μαραζώνει και τις οικογενειακές επιχειρήσεις να βιώνουν περίοδο ύφεσης και ως εκ τούτου ήθελα, αρχικά, να ενημερωθώ για τα αίτια αυτής της κατάστασης, για τους υπαίτιους, για τις πιθανές διεξόδους, για τις προοπτικές και τους τρόπους ανάκαμψης της κοινωνίας και της οικονομίας και, εν συνεχεία, να συμβάλλω στη διαμόρφωση του πολιτικού και κοινωνικού γίγνεσθαι.

  • Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια για την πόλη της Λάρισας;

Αγαπώ την πόλη μας και θέλω να τη βλέπω να εξελίσσεται και να γίνεται ένας ελκυστικός τόπος για να δημιουργήσει κάποιος την οικογένεια του. Οραματίζομαι, λοιπόν, μία πόλη καθαρή, με ισόρροπη προσοχή και φροντίδα των διοικούντων σε κέντρο και συνοικίες, με σχολικές κοινότητες ασφαλείς, επαρκώς εξοπλισμένες και εξωραϊσμένες. Πιστεύω σε μία Λάρισα πρότυπο, με ενταγμένα στην καθημερινότητα των κατοίκων της τόσο το αρχαίο θέατρο όσο και το ποτάμι μας, τον Πηνειό. Τέλος, θα ήθελα να συμβάλλουμε στο να γίνει η Λάρισα πόλος έλξης κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων πανελλήνιου και διεθνούς βεληνεκούς.

  • Ποια τα συναισθήματά σου από την πρώτη σου επαφή με την πολιτική;

Η πολιτική είναι αναμφίβολα ένας χώρος που απαιτεί γερό στομάχι! Ταυτόχρονα, όμως, σου δίνει το έναυσμα να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους και να διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Από την πρώτη μου αυτή επαφή με την πολιτική νιώθω πολύ όμορφα καθώς εισπράττω θετικά μηνύματα από τους συμπολίτες μου, οι οποίοι μου ζητούν να αποτελέσω την αιχμή του δόρατος, το οποίο θα αποτελείται από ανθρώπους που μάχονται στην καθημερινότητα τους και διαπερνούν όλο το κομματικό φάσμα. Αφουγκράζομαι, επίσης, την επιθυμία τους για ανθρώπους στην αυτοδιοίκηση που την επόμενη μέρα θα έχουν την πόρτα και τα αυτιά τους ανοιχτά στα αιτήματα και στις ιδέες της κοινωνίας!

  • Τι ήταν αυτό που σε ενέπνευσε να συμπορευτείς στο πλευρό της Ρένας Καραλαριώτου;

Με αφορμή την ερώτηση σας θέλω να ευχαριστήσω τη Ρένα Καραλαριώτου για την τιμητική πρόταση να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της. Στέκομαι πλάι της με όλες μου τις δυνάμεις, διότι πιστεύω πως αποτελεί έναν άνθρωπο ειλικρινή, ικανό, με όραμα για την πόλη που ταυτόχρονα έχει γνώση και πάθος για να το υλοποιήσει!

  • Δραστηριοποιείσαι ενεργά στο χώρο της εκπαίδευσης και οι μαθητές σου δείχνουν πρωτόγνωρη υποστήριξη στο εγχείρημά σου αυτό. Πώς αισθάνεσαι;

Πραγματικά η στήριξη των μαθητών μου έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία! Θέλω να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Τα συναισθήματα που μου χαρίζουν καθημερινά με το ενδιαφέρον και τη βοήθειά τους είναι μοναδικά. Έχουμε μία σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης. Τα παιδιά όταν τους νοιάζεσαι ανιδιοτελώς το εισπράττουν και βρίσκουν τρόπο να σου το ανταποδώσουν στο πολλαπλάσιο!

  • Διανύεις μια αρκετά έντονη προεκλογική περίοδο και ταυτόχρονα προετοιμάζεις τους μαθητές σου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Πώς συνδυάζονται αρμονικά αυτά τα δύο;

Τέλος Μαϊου εκλογές, αρχές Ιουνίου Πανελλήνιες! Η χρονική συγκυρία είναι αναμφισβήτητα δύσκολη. Όμως πιστεύω πως είμαι άνθρωπος οργανωτικός, εργατικός και φιλόδοξος. Τρέφομαι από τις προκλήσεις που μου επιφυλάσσει η καθημερινότητα και λατρεύω να θέτω απαιτητικούς στόχους. Συνεπώς, με σωστό πρόγραμμα, πολλή όρεξη, θετική σκέψη και λίγο ύπνο όλα επιτυγχάνονται!

 

Related posts

Φανή Πατουχέα| Από τη Λάρισα στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τη Φαίη Σκορδά!

Iωάννα Μπράχου

Τίνα Μιναρετζή: Επιστήμη και τεχνολογία στις υπηρεσίες των παιδιών

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Η Μαίρη Κολόβου αγαπάει τη μόδα και αυτό φαίνεται

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X