Citylife Συνεντεύξεις

Erasmus Young Entrepreneurs: Μια ξεχωριστή εμπειρία!

Ακούγοντας ολοένα και περισσότερο για τα νέα προγράμματα της Ευρωπαικής Ένωσης αποφασίσαμε πως αποτελεί ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα για όλους μας. Έτσι συναντήσαμε την Κατερίνα Μιχαλέ από το πρόγραμμα Erasmus for Young Entepreneurs.

Η Κατερίνα μας μίλησε για το πρόγραμμα και τα οφέλη αυτού.

Καλησπέρα!

Καλησπέρα κ. Περηφάνη και σας ευχαριστώ για τη σημερινή μας συνέντευξη.

Πείτε μας μερικά πράγματα για τον εαυτό σας!

Ονομάζομαι Μιχαλέ Κατερίνα, ζω και εργάζομαι στη Λάρισα. Σπούδασα Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  και τον τελευταίο χρόνο εργάζομαι στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Καινοτομία. Το κύριο πεδίο ενασχόλησης μου είναι ο σχεδιασμός και υλοποίηση ευρωπαϊκών δράσεων είτε προσανατολισμένα στο τομέα της Νεολαίας με ιδιαίτερο focus στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, είτε στον τομέα των ενηλίκων και ειδικότερα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Τι είναι το πρόγραμμα Erasmus for Young Εntrepreneurs;

Αρχικά να δηλώσω πως είμαι ενθουσιασμένη που συμμετέχουμε ως ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ  σε ένα τόσο σπουδαίο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διανύει τον 12ο κατά σειρά επιτυχημένο κύκλο ζωής του. Το Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες βοηθά φιλόδοξους Ευρωπαίους υποψήφιους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ξεκινήσουν και/ ή να διευθύνουν με επιτυχία μία μικρή επιχείρηση στην Ευρώπη. Νέοι επιχειρηματίες συναντώνται και ανταλλάσσουν γνώσεις και επιχειρηματικές ιδέες με έναν έμπειρο επιχειρηματία, με τον οποίο και συνεργάζονται.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;

Μπορούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα:

-νέοι επιχειρηματίες που σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή την έχουν ξεκινήσει ήδη εντός της τελευταίας τριετίας

-έμπειροι επιχειρηματίες οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες ή διευθυντές μικρής ή μεσαίας επιχείρησης σε μία από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες.

Ποια είναι η διάρκεια ανταλλαγής;

Η περίοδος ανταλλαγής έχει διάρκεια από  1 έως 6 μήνες. Υπάρχει επίσης δυνατότητα παράτασης. Και επειδή θα με ρωτήσετε, η εν λόγω κινητικότητα φυσικά και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ποια τα οφέλη της ανταλλαγής;

Πρόκειται πραγματικά για μία συνεργασία με αμοιβαία οφέλη καθώς αμφότερες οι πλευρές μπορούν, επίσης, να ανακαλύψουν νέες ευρωπαϊκές αγορές ή επιχειρηματικούς εταίρους και διαφορετικούς τρόπους επιχειρηματικής δράσης.

Ως νέος επιχειρηματίας, θα ωφεληθείτε από την επιτόπια εκπαίδευση σε μία μικρού ή μεσαίου μεγέθους επιχείρηση σε μια άλλη χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Αυτό θα διευκολύνει το επιτυχημένο ξεκίνημα της επιχείρησής σας ή θα ενισχύσει τη νέα επιχείρησή σας. Επίσης, μπορείτε να ωφεληθείτε από την πρόσβαση σε νέες αγορές, τη διεθνή συνεργασία και τις πιθανές δυνατότητες συνεργασίας με επιχειρηματικούς εταίρους στο εξωτερικό.

Ως επιχειρηματίας υποδοχής, μπορείτε να ωφεληθείτε από τις φρέσκες ιδέες για την επιχείρησή σας ενός νέου επιχειρηματία. Ο νέος επιχειρηματίας μπορεί να έχει εξειδικευμένα προσόντα ή γνώσεις σε έναν τομέα που δεν γνωρίζετε καλά και οι οποίες θα μπορούσαν, επίσης, να συμπληρώσουν τις δικές σας. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες υποδοχής απόλαυσαν τόσο την εμπειρία ώστε αποφάσισαν να φιλοξενήσουν και άλλους νέους επιχειρηματίες στη συνέχεια.

Ποιος ο ρόλος του Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Καινοτομία σ’ αυτό το πρόγραμμα;

Ο κύριος σύνδεσμος επικοινωνίας σας καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες θα είναι το τοπικό σημείο επαφής σας. Το ρόλο αυτό έχει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Καινοτομία. Θα σας καθοδηγήσουμε σε όλα τα στάδια του προγράμματος ανταλλαγής: θα σας βοηθήσουμε με την αίτησή σας, θα σας βοηθήσουμε να εδραιώσετε μία επιτυχημένη σχέση με τον κατάλληλο επιχειρηματία και θα απαντάμε σε κάθε ερώτηση και απορία σας. Επίσης θα αξιολογήσουμε τη διαδικασία υποβολής της αίτησής σας. Όταν αυτή γίνει δεκτή, θα μπορέσετε να αναζητήσετε έναν επιχειρηματία. Το τοπικό σημείο επαφής του επιχειρηματία υποδοχής θα προσφέρει επίσης βοήθεια σε τοπικό επίπεδο στους επισκέπτες νέους επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.

Πώς μπορεί κάποιος είτε νέος επιχειρηματίας είτε επιχειρηματίας υποδοχής να κάνει την αίτηση του;

Οι νέοι και οι έμπειροι επιχειρηματίες που είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής για επιχειρηματίες, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω της ειδικής πλατφόρμας και να επιλέξουν το τοπικό σημείο επαφής το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Καινοτομία. Μόλις η αίτησή σας γίνει δεκτή, θα μπορέσετε να βρείτε όλες τις άλλες έγκυρες αιτήσεις στον ηλεκτρονικό κατάλογο, ο οποίος παρέχει σε εσάς και στο τοπικό σημείο επαφής σας να τη δυνατότητα αναζήτησης των κατάλληλων επιχειρηματιών. Σε κάθε περίπτωση όμως, είμαστε εδώ να βοηθήσουμε.

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον πράγματι!

Και ακούγεται αλλά και είναι! Να σημειώσω ότι στο official site του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληθώρα χρήσιμων αρχείων προκειμένου να κατατοπιστούν για το πρόγραμμα, όπως οδηγούς εγγραφής που περιγράφουν αναλυτικά τη διαδικασία, πληροφορίες για τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και ιστορίες επιτυχίας από επιχειρηματίες που έχουν ήδη ολοκληρώσει την ανταλλαγή. Φυσικά το Κέντρο μας είναι εδώ για να παράσχει πληροφορίες τόσο για το πρόγραμμα όσο και για την υποβολή της αίτησης και τα δικαιολογητικά.

Για το λόγο αυτό μάλιστα θα διοργανωθεί και ενημερωτική ημερίδα την ερχόμενη Τρίτη, 3 ,Μαρτίου και ώρα 18:00 στις εγκαταστάσεις μας, Σωκράτους 111, Νέα Σμύρνη.

Που μπορούν να δηλώσουν το παρόν οι ενδιαφερόμενοι;

Μπορούν να μας καλούν στο 2410-555590, καθημερινά από 8:00 μέχρι 16:00 ή να στείλουν ένα email στο [email protected] με το Ονοματεπώνυμο τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Σας περιμένουμε για να κάνουμε μαζί αυτό το υπέροχο ταξίδι στον κόσμο του Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Εγώ ευχαριστώ για το χρόνο σας και την ευκαιρία να ακουστεί το πρόγραμμα μας μέσω του site σας. Να έχετε μια όμορφη μέρα!

Related posts

Επέστρεψες στη Λάρισα; Μην σκας!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΜΟΥΛΗ

Οι Λαρισαίοι «Παρκουράδες» που συγκίνησαν με την παρουσία τους κοινό και κριτική επιτροπή στο Ελλάδα Έχεις Ταλέντο (Video + επικοινωνία)

larisaevents

Θοδωρής Δημουλός και Τόλης Ζιώγας | Floba TV

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X