Image default
Συνεντεύξεις

Angelo Visuals: Ο Λαρισαίος φωτογράφος που δίνει νόημα στο ελληνικό Instagram!

 Ο Angelo Visuals, κατά κόσμον Άγγελος Μιχαλόπουλος, είναι ένας από τους πιο αξιόλογους φωτογράφους που έχει να επιδείξει η Λάρισα. Ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό της πόλης, είναι ανήσυχο πνεύμα και τελειομανής, κυνηγώντας διαρκώς το διαφορετικό. Άλλωστε μία βόλτα στο instagram θα σε πείσει για το ταλέντο του αλλά και για την αγάπη του για την φωτογραφία. 

Σε μία συνάντηση μαζί του καταφέραμε να μάθουμε πράγματα για τα πρώτα του βήματα, τους στόχους του και τα μελλοντικά του σχέδια. 

«Η ενασχόλησή του με τη φωτογραφία ξεκινάει σχεδόν πριν από μία εικοσαετία. «Μεγάλωσα στη Γερμανία και εκεί πέρασα όλα τα παιδικά μου χρόνια. Κάποια στιγμή έπεσε στα χέρια μου το photoshop, το οποίο μου έδινε τη δυνατότητα να κάνω αλλαγές σε φωτογραφίες και αφίσες. Μέσα από αυτό κατάλαβα πως με ενδιαφέρει το κομμάτι της φωτογραφίας. Παρακολούθησα μία σχολή στη Γερμανία το 2003 με 2004 κατέβηκα στην Ελλάδα, οπότε και πήραμε την απόφαση να ανοίξουμε το φωτογραφείο το οποίο υπάρχει μέχρι και σήμερα.» 

Τον ρωτάω αν μπορεί ένας φωτογράφος να είναι δημιουργικός και ταυτόχρονα να ζει από αυτό που κάνει. 

 «Η αλήθεια είναι πως για να επιζήσει κανείς στη Λάρισα στο κομμάτι αυτό, θα πρέπει να φωτογραφίζει γάμους και βαπτίσεις. Πλέον θα ήθελα να κυνηγήσω και τη διαφημιστική φωτογραφία, καθώς θεωρώ πως έχει μεγάλη προοπτική.» 

Ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται ως φωτογράφος πορτρέτων: «Μου αρέσει να έχω να κάνω με ανθρώπους. Δεν είμαι άτομο που θα ξεκινήσω να πάω σε ένα βουνό για να φωτογραφίσω τοπία. Μου αρέσει να βγάζω συναισθήματα από τον άλλο, είτε είναι χαμόγελο είτε είναι δάκρυ. Να αποτυπώνω το συναίσθημα στη φωτογραφία. Βέβαια το πορτρέτο είναι και το πιο δύσκολο είδος φωτογραφίας.» 

«Παλιά ήξερες ότι θα βγεις με την παρέα σου, θα πιεις, θα γελάσεις, θα περάσεις ωραία και θα πας σπιτάκι σου.»

Περνώντας στο κομμάτι του instagram, μαθαίνουμε για μία νέα και φιλόδοξη προσπάθεια, το instameetgreece. Συγκεκριμένα, όπως μας εξηγεί ο Άγγελος, πρόκειται για ένα ελληνικό instagram community, στο οποίο αυτή τη στιγμή συμμετέχουν επτά φωτογράφοι από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, στις 16 και 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το πρώτο Instameet, ενώ ήδη ετοιμάζεται και το δεύτερο meet up το οποίο θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη στα τέλη Σεπτεμβρίου. 

«Το Instagram μας έχει βοηθήσει αρκετά, τόσο εμάς τους ίδιους όσο και τους επιχειρηματίες. Είναι σαν να έχεις ένα δωρεάν μαγαζί στο internet. Όπως θα χειριζόσουν την επιχείρησή σου στο πραγματικό κόσμο, έτσι θα πρέπει να το χειρίζεσαι και στα social media.» 

Στη συνέχεια συζητούμε για το κομμάτι της διασκέδασης και κατά πόσο έχει αλλάξει σε σχέση με παλιότερα. 

«Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος δεν διασκεδάζει όπως διασκέδαζε. Παλιά ήξερες ότι θα βγεις με την παρέα σου, θα πιεις, θα γελάσεις, θα περάσεις ωραία και θα πας σπιτάκι σου. Πλέον, οι νέοι έχουν έναν «άσχημο» τρόπο διασκέδασης, πίνουν υπερβολικά, ακούω για πολλούς τσακωμούς και φασαρίες, κάτι που δεν το συναντούσαμε παλιά.» μας λέει ο ίδιος. 

Στη συνέχεια του ζητάμε να μας περιγράψει τη διαδικασία μιας φωτογράφισης. 

«Αρχικά, στέλνω ένα προσεγμένο μήνυμα προς το πρόσωπο που με ενδιαφέρει να φωτογραφήσω. Κανονίζουμε μία συνάντηση, ώστε να συζητήσουμε τι αρέσει στην κοπέλα και τι ρούχα θα ήθελε να φοράει, καθώς είναι σημαντικό στην πρώτη της φωτογράφιση να φωτογραφηθεί με κάτι που αισθάνεται άνετα. Έπειτα κανονίζονται η ημέρα, η ώρα και το μέρος. Το πρώτο μισάωρο της φωτογράφισης περνάει συνήθως δοκιμαστικά και στη συνέχεια ξεκινάμε τις λήψεις. Για μένα οι πιο ωραίες φωτογραφίες βγαίνουν όταν το μοντέλο αλλάζει πόζες. Τη στιγμή δηλαδή που δεν είναι προετοιμασμένο και οι φωτογραφίες βγαίνουν πολύ πιο αυθόρμητες. Τέλος, καταλήγουμε μαζί με την κοπέλα σε φωτογραφίες που αρέσουν και στους δύο και προχωρώ στην επεξεργασία τους, πριν τις ανεβάσω στο Instagram.» 

Φυσικά, για τον Άγγελο τώρα αρχίζουν όλα. Κλείνοντας, μας περιγράφει τα μελλοντικά του σχέδια και μας εκμυστηρεύεται μία κρυφή του επιθυμία. 

«Στόχος μου είναι να τρέξω ακόμη περισσότερο τον προσωπικό μου λογαριασμό στο instagram και το instameetgreece το οποίο θα ήθελα να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα με σκοπό να πραγματοποιήσουμε μελλοντικές εκδρομές και workshops. Επίσης θα ήθελα να ασχοληθώ με το youtube, στο οποίο έχω σκοπό να ανεβάζω tutorials με συμβουλές στο κομμάτι της φωτογραφίας και των social media, αλλά και ορισμένα vlogs.» καταλήγει. 

Εμείς του ευχόμαστε να πραγματοποιήσει όλους του τους στόχους, συνεχίζοντας να βλέπει τον κόσμο μέσα από τη δική του ξεχωριστή ματιά. Αυτή του φωτογράφου!

Δείτε αποσπάσματα της συνέντευξης στο κανάλι του Άγγελου στο Youtube:

Related posts

Νικος Γαμβρούλας: Μόνο μέσω της συμμετοχής μπορούμε να καταφέρουμε να αλλάξουμε την κατάσταση υπέρ της γενιάς μας και να βοηθήσουμε τους φίλους μας, τα παιδιά και τους συμπολίτες μας.

admin

Οι trainers της Λάρισας απαντούν: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

admin

Οι Λαρισαίοι «Παρκουράδες» που συγκίνησαν με την παρουσία τους κοινό και κριτική επιτροπή στο Ελλάδα Έχεις Ταλέντο (Video + επικοινωνία)

admin

Αφήστε ένα σχόλιο

X