Συνεντεύξεις

Δημήτρης Ρίζος: «Αν είναι να έρθει στη ζωή μου κάποια, θέλω να είναι αληθινή!»

Πρόσωπο πολυσυζητημένο, γνωστό στα νυχτερινά στέκια της πόλης ερωτεύτηκε τη Λάρισα από την πρώτη στιγμή της φοιτητικής του ζωής. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ρίζο, PR-Maitre-Host πολλών γνωστών νυχτερινών μαγαζιών της πόλης μας και μια προσωπικότητα που αμέσως σε κερδίζει!

Ξεκίνησε ως φοιτητής του ΤΕΙ Λάρισας στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής και ταυτόχρονα εργάζεται και ως promoter νυχτερινών club της πόλης. Μεγαλωμένος στη Χαλκίδα, όπου εκεί έζησε τα παιδικά του χρόνια, τα οποία όπως εξομολογείται ο ίδιος ήταν αρκετά δύσκολα λόγω του ότι μεγάλωσε κάτω από δύσκολες συνθήκες σε μια μονογονεϊκή οικογένεια. Παρόλες, όμως, αυτές τις δυσκολίες είναι ένα παιδί χαμογελαστό, ευγενικό, με όρεξη για δουλειά και η ψυχή της παρέας.

Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με την νύχτα στη Λάρισα και να δουλέψεις σαν Pr και Maitre στα νυχτερινά club της πόλης;

Στην εφηβεία δεν είχα τις ελευθερίες που έχουν τα σημερινά παιδιά. Δεν έβγαινα. Έτσι, όταν ήρθα φοιτητής στη Λάρισα, είδα πόσο όμορφη είναι η νυχτερινή ζωή στην πόλη, μου άρεσε και ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά. Ψάχνοντας , λοιπόν, για δουλειά, με προτροπή ενός φίλου άρχισα το 2012 να δουλεύω σαν  Pr. Ξεκίνησα από την ομάδα Level Team στο Mobil House και στο Secret by night και συνέχισα με την Gimme More στο Μοbil House. Έκτοτε, δούλεψα σαν υπεύθυνος σε μαγαζί της Πατρόκλου πράγμα πολύ διαφορετικό από το Prπου έκανα εξ’ αρχής. Το πόστο αυτό μου έδωσε εμπειρίες και γνώση. Βέβαια, λόγω οικονομικών διαφορών που είχα με την διεύθυνση του μαγαζιού αναγκάστηκα να σταματήσω, όμως αυτή ήταν μια νέα αρχή, αφού ξεκίνησα κατευθείαν συνεργασία με ένα μαγαζί που αγαπώ πολύ, το Vareladiko. Μια συνεργασία που κράτησε τρία χρόνια. Την τελευταία σεζόν είμαι στο Suite 33 σε θέση σαφώς πιο εξελιγμένη από τη θέση του pr.

NIQ_5465

Πως σου φαίνεται η Λάρισα, η ζωή στην πόλη και η νυχτερινή διασκέδαση; Τι γνώμη έχεις για τις Λαρισαίες;

Αν και είναι μια πόλη μεγαλύτερη από αυτή που μεγάλωσα, τη Χαλκίδα, υστερεί σε κάτι που εμείς οι Χαλκιδαίοι αγαπάμε πολύ. Κι αυτό είναι η θάλασσα. Αν έχεις μεγαλώσει δίπλα στη θάλασσα σίγουρα, δύσκολα συνηθίζεις σε μια πόλη που δεν έχει παραλία. Σαφώς και είναι κάτι που μου λείπει. Βέβαια, η Λάρισα έχει άλλες ομορφιές, όπως το γεγονός ότι είναι καταπράσινη! Γενικά, αγαπώ και τον κόσμο αυτής της πόλης. Έχω γνωρίσει πολύ κάλους ανθρώπους, έκανα πολλούς φίλους Λαρισαίους. Βέβαια, σε κάθε κανόνα υπάρχει και η εξαίρεση. Δηλαδή, έχω γνωρίσει ανθρώπους που δεν μου φέρθηκαν όπως θα έπρεπε, όμως ευτυχώς αυτοί είναι μετρημένοι.

Όσο για τις Λαρισαίες, πριν εγκατασταθώ εδώ είχα ακούσει διάφορα πράγματα, κυρίως αρνητικά. Μου έλεγαν πως είναι snob, ψηλομύτες και εύκολες.  Δεν έχω μάθει, όμως να ενστερνίζομαι τη γνώμη των άλλων. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι πως από αυτά που ακούγονται, άλλα ισχύουν και άλλα όχι. Η αλήθεια, όμως, είναι πως κάποιες είναι όντως ψεύτικες. Κι εγώ έχω μάθει να είμαι αληθινός και να θέλω αληθινούς ανθρώπους δίπλα μου. Αν είναι να έρθει στη ζωή μου κάποια, ακόμα και η «Λαρισαία» θέλω να είναι αληθινή!

Μετά από 4 χρόνια σ αυτή την πόλη, έχω μάθει πως κινούνται και πως φέρονται οι Λαρισαίες. Βγαίνουν στα πιο in νυχτερινά κέντρα για να δείχνονται, ακολουθούν κατά γράμμα τη μόδα και θέλουν τους άντρες να ασχολούνται πολύ μαζί τους κι ας έχουν το βλέμμα «αφ’ υψηλού». Γενικά έχουν το ψώνιο στο αίμα τους. Και εννοείται δεν τις βάζω όλες στο ίδιο σακί. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Και ιδιαίτερα οι γυναίκες.  Καθεμιά έχει τον δικό της τρόπο και τη δικιά της γοητεία.

Ποια είναι η μεγαλύτερη σου αδυναμία;

Η μεγαλύτερη αδυναμία μου είναι το σκυλί μου, η κόρη μου όπως τη λέω, η Ρόζυ μου. Είναι πάντα δίπλα μου κι ας μην είναι άνθρωπος. Πάντα μια βόλτα με τη Ρόζυ μου, με χαλάρωνε και με ηρεμούσε, ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Κάνουμε πολλά παιχνιδάκια, έχουμε κάνει πολλά ταξίδια μαζί. Είναι η καλύτερη μου συντροφιά!

Τι σου αρέσει σε μια γυναίκα στην εμφάνιση και στη συμπεριφορά της;

Γενικά, εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να φροντίζω τον εαυτό μου. Έτσι θέλω να είναι και μια γυναίκα. Με ενδιαφέρει πολύ να είναι περιποιημένη. Είμαι ένας άντρας που σε μια γυναίκα θα κοιτάξω τα πάντα από το ντύσιμο της μέχρι  τα χέρια και τα μαλλιά της και θέλω η συνολική της εικόνα να με γοητεύει. Το βασικότερο που κοιτάω όμως σε μια γυναίκα είναι το χαμόγελο της. Όσο για την συμπεριφορά της, θέλω η γυναίκα να είναι αυτό που λέμε με μια λέξη, κυρία. Είτε βγει μαζί μου είτε με την παρέα της, θέλω να φέρεται σωστά και με ευγένεια. Ταυτόχρονα όμως θα την ήθελα και λίγο «τρελή»! Να μπορεί να κάνει χιούμορ και να καταλαβαίνει από πλάκα.

Γνωρίζεις ότι υπάρχουν κόντρες γενικότερα στη νύχτα. Πως επηρεάζουν αυτές οι κόντρες εσένα ή τους άμεσους συνεργάτες σου; Πως τις αντιμετωπίζεις;

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ανταγωνισμός κακόβουλος μεταξύ των νυχτερινών μαγαζιών. Κάθε μαγαζί έχει να προσφέρει διαφορετικό στυλ και μουσική. Επειδή έχω δουλέψει και στη Χαλκίδα στο Gaz και στην Αθήνα στο Akanthus, το έβλεπα κι από εκεί ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Αντίθετα υπάρχει συναδελφικότητα. Το προσωπικό ενός μαγαζιού στηρίζει ένα άλλο μαγαζί Κι αυτό είναι πολύ έντονο και στη Λάρισα. Δεν υπάρχουν αντιπαλότητες.

Σε ένα μαγαζί όμως, ανάμεσα στο προσωπικό δεν γίνεται όλοι, να τους συμπαθούν όλους. Θα υπάρξουν αυτοί που θα γίνουν φίλοι και άλλοι που απλά θα μείνουν τυπικά συνάδελφοι. Υπάρχουν κι άλλοι, βέβαια, που θα είναι καλοί με όλους και με το προσωπικό του μαγαζιού που δουλεύουν αλλά και με τους θαμώνες. Εγώ ανήκω σ’ αυτούς που τα πάνε με όλους καλά, αλλά κρατάω και τις απαραίτητες αποστάσεις για να μην ακούγεται ποτέ και πουθενά το όνομά μου αρνητικά.

Σε κάθε κόντρα που μπορεί να υπάρξει δεν θέλω να ασχοληθώ. Την ώρα που δουλεύω έχω το μυαλό μου μόνο στο πόστο μου και δεν θέλω να ασχολούμαι με οτιδήποτε άλλο με αποσπά από αυτό. Αν κάποιος έχει πρόβλημα μαζί μου μπορώ να μιλήσω μαζί του και να λύσουμε τις διαφορές μας κάπου αλλού κάποια άλλη στιγμή. Σιγουρα όμως όχι την ώρα και στο χώρο που εργάζομαι.

rizos2

Ποιο ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις καταφέρει ή που σου έχει συμβεί τον τελευταίο καιρό;

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι, ότι μετά από αυτά τα χρόνια που δούλεψα στην Λάρισα, ήρθε μια αναγνώριση επαγγελματική. Για αυτό και έχω προτάσεις για δουλειά από διαφορετικού είδους και στυλ μαγαζιά.  Βλέπω ότι ο κόπος μου ανταμείφθηκε και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Επιπλέον, τον τελευταίο καιρό τα έχω βρει με τον εαυτό μου και πιστεύω πως όταν τα έχεις καλά με το εγώ σου παίρνεις και τις πιο σωστές αποφάσεις και στα επαγγελματικά αλλά και στα προσωπικά σου θέματα.

Τι αποκόμισες από τη συμμετοχή σου στο Alcotest Ft Hangover; Πως ήταν η συνεργασία σου με τους υπόλοιπους οργανωτές;

Ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε από ένα καφέ με τα υπόλοιπα παιδιά. Ενώσαμε 5 μυαλά και προσπαθήσαμε να το οργανώσουμε, όπως ακριβώς το φανταστήκαμε. Για να περάσει πρώτα ο κόσμος καλά και μετά κι εμείς. Στήσαμε μια ωραία ομάδα, κρατώντας ο καθένας τη διαφορετικότητα του, βάλαμε τα «θέλω» μας σε μια σειρά και κάναμε κάτι πραγματικά πολύ όμορφο. Το σίγουρο είναι, πως ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα και μέσα από αυτή τη συνεργασία που πραγματικά ήταν ιδανική, δέθηκα ακόμα περισσότερο με τα παιδιά. Γνώρισα πολύ κόσμο που θα με βοηθήσει μετέπειτα επαγγελματικά, όμως το κυριότερο είναι ότι αυτή η ομάδα έζησε όμορφες στιγμές και καταστάσεις μέσα από αυτό το πάρτι.

Related posts

Καλλυντικά SOULA: Γιορτάζουν σήμερα μαζί μας με -50% σε όλα τους τα είδη

larisaevents

Λάρισα – Μεξικό: Ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες για το Λαρισαίο επιχειρηματία!

larisaevents

Η Λάρισα μέσα από τα μάτια του Αντώνη Μπακόπουλου

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X