Συνεντεύξεις

Η Αλεξάνδρα μας παραδίδει μαθήματα μόδας και ομορφιάς!

Γνώρισα την Αλεξάνδρα το 2013, όταν ήμουν ακόμη Αθήνα για σπουδές. Με την πρώτη ματιά, βλέπεις ένα άτομο ιδιαίτερα κοινωνικό και πρόθυμο να σε βοηθήσει σε ότι χρειαστείς. Πέρα από αυτά όμως, βλέπεις και κάτι άλλο. Η αγάπη της για την μόδα και την ομορφιά ήταν εμφανής από τότε. Έφυγα από την Αθήνα αλλά η Αλεξάνδρα εξέλιξε την αγάπη της αυτή και την μετέτρεψε σε ένα blog. Το Study About Fashion! Είναι ένα προσωπικό blog με στήλες που αφορούν την μόδα, την ομορφιά, τα ταξίδια και το lifestyle!

dscn1153

Θα μου πεις, όλες έχουν πλέον και από ένα blog. Λίγες όμως είναι προσιτές και νιώθεις ότι μπορείς να τις εμπιστευθείς σε ότι σου προτείνουν. Η Αλεξάνδρα είναι μία από αυτές, μπορεί να φταίει το νεαρό της ηλικίας της ή ότι την έχω γνωρίσει προσωπικά. Είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας που σου προτείνει προϊόντα ομορφιάς, outfits, σε παίρνει μαζί του στα ταξίδια του και σε διάφορα events της πόλης!

«Το blog μου το δημιούργησα στα μέσα του 2011, όταν ήμουν στην δευτέρα Λυκείου. Από τότε άρχισα να γράφω συνέχεια μέχρι την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων όπου διέκοψα για μικρό χρονικό διάστημα και ύστερα ξεκίνησα να γράφω ξανά μέχρι και σήμερα», μου λέει η  Αλεξάνδρα όταν την ρώτησα πότε ξεκίνησε όλο αυτό.

Το κάθε blog, είτε είναι beauty, είτε είναι fashion ή lifestyle περνάει σίγουρα κάποια μηνύματα γιατί δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που το διαβάζουν, το ακολουθούν και πολλές φορές υιοθετούν απόψεις. Όταν την ρώτησα τι είναι αυτό ακριβώς που εκείνη θέλει να περάσει μέσα από το Study about fashion, τι σκοπό έχει εν πάση περιπτώση, μου είπε:

«Αυτό το οποίο θέλω να περάσω μέσα από το Blog μου είναι οι διαφορετικές οπτικές γωνίες μέσα από τις οποίες μπορείς να δεις την μόδα και την ομορφιά. Θέλω να δίνω ιδέες στους αναγνώστες, να τους παροτρύνω να επιλέγουν πάντα αυτό που πιστεύουν ότι τους ταιριάζει καλύτερα και φυσικά να έχουν αυτοπεποίθηση».

dscn1297

Και την πίστεψα γιατί κοιτάζοντας τα posts της παρατήρησα ότι υπάρχει πιο έντονο το προσωπικό στοιχείο και η άμεση επαφή της με τους αναγνώστες της από άλλα blogs που έχω παρακολουθήσει κατά καιρούς.

Κακά τα ψέματα, μία τέτοια ενασχόληση απαιτεί και αρκετές ώρες δουλειάς και προετοιμασίας για να βγει ένα τόσο ωραίο αποτέλεσμα. «Αφιερώνω αρκετές ώρες στο blog μου όπως επίσης και στα social media που έχω, καθημερινά. Ανάλογα με τις υπόλοιπες ασχολίες, συνήθως αφιερώνω 3-4 ώρες την ημέρα, εκτός από τα Σαββατοκύριακα όπου έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθώ», λέει χαρακτηριστικά.

dscn9181

Αυτό που μου αρέσει και κάθομαι και χαζεύω στο blog της είναι οι φωτογραφίες της. Κάθε φορά επιλέγει ιδιαίτερα σημεία για να φωτογραφηθεί, είναι περιποιημένη αλλά όχι στημένη, περνάει αυτό που θέλει μέσα από μια φωτογραφία που μοιάζει να έχει γίνει από επαγγελματία. Την ρώτησα αν λοιπόν έχει αναλάβει και αυτό το κομμάτι μόνη της, της φωτογραφίας, αλλά πίσω από όλα αυτά κρύβεται και ένας φωτογράφος τελικά (και είναι και λογικό!). «Για τα άρθρα μόδας τα οποία αποτελούν και το κύριο μέρος του blog μου υπάρχει φωτογράφος που με ακολουθεί σε κάθε μου φωτογράφιση. Τα άρθρα ομορφιάς, συνήθως τα φωτογραφίζω μόνη μου και η επεξεργασία των φωτογραφιών γίνεται από εμένα. Όσον αφορά το κομμάτι της φωτογράφισης υπάρχει επιπλέον χρόνος, περίπου 2 ώρες για να ετοιμαστώ και να βγάλουμε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα μέσα από τις φωτογραφίες».

dscn9410

Κάτι που προσπαθώ να διακρίνω κάθε φορά που ανακαλύπτω μια blogger είναι τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από κάποια άλλη. Είναι άπειρες! Έλληνίδες και ξένες! Μπορείς άραγε να ξεχωρίσεις ανάμεσα σε όλο αυτό χάος; Χαρακτηριστικά μου λέει ότι «Είναι σημαντικό να έχεις κάποιο στοιχείο το οποίο σε κάνει να διαφέρεις από όλα τα blog που μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο. Μέσα από τα άρθρα μου, τον τρόπο που γράφω, το style μου και όλη την οργάνωση δημιουργώ κάτι δικό μου, κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρον προς το κοινό».  Και ναι, η Αλεξάνδρα έχει αυτό το κάτι που έμενα μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Δεν προβάλλει υπερβολές, είναι προσιτή στο κοινό της και στην ηλικία που απευθύνεται.

Πλέον συνεργάζεται με διάφορες εταιρίες μόδας και ομορφιάς συμπεριλαμβάνοντας τις εταιρίες αυτές στα λουκ της. Θα σου πει την ειλικρινή της γνώμη και θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι ακριβώς είναι το προϊόν που σου διαφημίζει.

dscn0783

Αν έχει κάποιο οικονομικό κέρδος ως blogger;

«Όπως σε κάθε δουλειά υπάρχει ένα χρηματικό εισόδημα, έτσι υπάρχει και στο χώρο του blogging. Βέβαια, στην αρχή είναι όλα εθελοντικά και στην πορεία αποκτάς κάποιο χρηματικό κέρδος.»

Η Αλεξάνδρα μου εξομολογήθηκε ότι προσπαθεί πλέον να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό και ελπίζει στο μέλλον να καταφέρει πολλά. Εμείς της ευχόμαστε να καταφέρει όλα όσα ελπίζει και εύχεται!

Βρείτε την στο Facebook: Study About Fashion

Και στο Instagram: @lexiialex

Related posts

Θοδωρής Δημουλός και Τόλης Ζιώγας | Floba TV

larisaevents

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης μιλά στο Larisaevents.gr

larisaevents

Οι trainers της Λάρισας απαντούν: Μάριος Κίσσαβος

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X