Citylife Your City

A-Team Larisa|Η εθελοντική ομάδα της Λάρισας που αγωνίζεται για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων

Το A-Team Larisa είναι μια ομάδα εθελοντών με κοινό σκοπό για την ανθρωπότητα, την ελευθερία. Στόχος τους είναι ένας κόσμος χωρίς σκλαβιά, ένας κόσμος που οι άνθρωποι δεν θα θεωρούνται εμπόρευμα. Μέχρι τώρα υπάρχουν περίπου 27 εκατομμύρια σκλάβοι στον κόσμο. Υποστηρίζουν την «Παγκόσμια Οργάνωση για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων – The A21 Campaign». Στην γενιά μας η Σεξουαλική Εκμετάλλευση, η Καταναγκαστική Εργασία και το Εμπόρια Οργάνων πρέπει να σταματήσουν. Εμείς ήρθαμε σε επαφή μαζί τους και μας ενημέρωσαν σχετικά με τις δράσεις τους.

Πώς πάρθηκε η πρωτοβουλία να δημιουργηθεί αυτή η ομάδα στην Λάρισα;
Γνωρίζοντας τις στατιστικές για την εμπορία ανθρώπων στον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα εθελοντές της “Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων – The A21 Campaign” αποφάσισαν να φέρουν το μήνυμα της ενημέρωσης και τις πρόληψης έξω από τα όρια των μεγάλων αστικών κέντρων της Ελλάδος και να έρθει το μήνυμα στην Λάρισα και στην Θεσσαλία γενικότερα. Γνωρίζοντας πως η Εμπορία Ανθρώπων συμβαίνει παντού και οι μορφές της είναι πολλές, καλεστήκαμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους της Θεσσαλίας. Κάνοντας το πιο απλό που θα μπορούσε να γίνει, να δημιουργήσουμε μία ομάδα για την ενημέρωση και πρόληψη για την εμπορία ανθρώπων με το όνομα A-Team Larisa.Το όνομα μας προκύπτει από το αγγλικό γράμμα A της λέξη Abolish που θα πει Καταργώ ή Δίνω ένα τέλος σε κάτι το οποίο υπάρχει και γίνετε.Υπάρχουμε για να δώσουμε τέλος στην Σκλαβιά του 21ου αιώνα.
14825783_1318233291521818_1228782656_n
Πόσα μέλη συμμετέχουν στην ομάδα σας ;
 Αυτήν την στιγμή η ομάδα μας έχει 32 παθιασμένους εθελοντές από την περιοχή της Θεσσαλίας και απο την υπόλοιπη Ελλάδα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών από 15 έως 60+ .Έτοιμοι για ό,τι προκύψει μπροστά μας και οτιδήποτε μπορούμε να κάνουμε για να φέρουμε το μήνυμα για την ελευθερία των 27 εκατομμυρίων ανθρώπων που βρίσκονται σκλαβομένοι στον κόσμο αυτήν την στιγμή.
14696996_1318233284855152_770932210_n
 To 1ο Walk For Freedom στην Λάρισα, ως μια μεγάλη δράση σας στην πόλη, είχε την απήχηση που περιμένατε; Πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτό.

 Το #WalkForFreedom ήταν η πρώτη μας επικοινωνία με τον κόσμο της Λάρισας, σαφώς και οι προσδοκίες μας παίρνοντας παραδείγματα από άλλα Walk ανά τον κόσμο δεν ήταν μεγάλες. Με μεγάλη μας έκπληξη όμως το ενδιαφέρον του κόσμο για την ημέρα ήταν τεράστιο. Συνολικά 64 άτομα περπάτησαν μαζί μας στις 15 Οκτωβρίου. Κάποιοι από αυτούς ήταν κάτοικοι της Θεσσαλίας κάποιοι όχι. Σημασία έχει ότι ο κόσμος που μας έβλεπε να περπατάμε έμεινε έκπληκτος. Καταφέραμε εκείνη την ημέρα να ενημερώσουμε σχεδόν 5.000 άτομα για την Εμπορία Ανθρώπων και για την ύπαρξη της ομάδας στην πόλη και το αποτέλεσμα ήταν αυτό ακριβώς που θέλαμε. Να ενημερώσουμε τον κόσμο πέραν ότι η Εμπορία Ανθρώπων είναι ένα γεγονός που γίνεται σήμερα, μπροστά στα μάτια μας αλλά και πώς μπορούμε όλοι να κάνουμε κάτι γι’αυτό. Δώσαμε το παράδειγμα και πλέον καλούμε τον κόσμο να έρθει και του χρόνου μαζί μας να περπατήσει για την ελευθερία στις 14 Οκτωβρίου 2017.
14813542_1318233534855127_918289695_n
Ποιες σχεδιάζεται να είναι οι επόμενες δράσεις σας;
Οι επόμενες δράσεις μας σαν ομάδα είναι η ενημέρωση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων για την εμπορία ανθρώπων, των ανθρώπων που ασχολούνται με το κοινό και ανθρώπους πρώτης γραμμής.Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε επόμενες δράσεις που θα κάνουμε μέσα στην πόλη. Αυτό που έχουμε σκοπό σίγουρα είναι ότι θέλουμε να βρισκόμαστε σε όσες περισσότερες δράσεις γίνονται στην πόλη και όχι μόνο.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στον κόσμο;
 Μπορεί 27 εκατομμύρια να είναι σκλάβοι και κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας ακόμη άνθρωπος να πέφτει θύμα αλλά ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή. Και δεν είπαμε ποτέ ότι πρέπει να έρθεις στην ομάδα μας στην πρώτη γραμμή για την φέρεις την αλλαγή, σαφώς και η εθελοντική εργασία δεν είναι για όλους λόγο του προσωπικού χρόνου που όλοι έχουμε. Κάποιος μπορεί να υποστηρίζει έναν σκοπό ξεκινώντας την αλλαγή στην παρέα του ή μέσα στο σπίτι του. Η αλλαγή είναι σαν τις ριπές της θάλασσας – όσο περισσότεροι τόσο μεγαλύτερες. Όσο περισσότεροι μαζευτούμε στην μάχη για την ελευθερία τόσο πιο γρήγορα θα έρθει. Βλέπετε ακόμα και η πιο μικρή κίνηση για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων αρκεί. Αν προσέχεις τι ρούχα αγοράζεις, τι καφέ πίνεις ή γενικότερα βλέπεις πιο είναι το αποτύπωμα σου πάνω στην σκλαβιά και το προσπαθείς συστηματικά να το μειώσεις είναι και αυτό μία διαφορά στην καθημερινότητα και μία αλλαγή στον κόσμο.Τέλος θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο πως αν δει κάτι μπορεί να το καταγγείλει ανώνυμα και εμπιστευτικά στην Εθνική Γραμμή για την Εμπορία Ανθρώπων 1109 όλο το 24 ωρο.

14875241_1318233278188486_1896650235_n

14875313_1318233318188482_513589396_n
Ευχαριστώ πολύ την ομάδα A-Team Larisa για τον χρόνο της και καλή συνέχεια στο έργο της!

Οι φωτογραφίες είναι από το Facebook page της ομάδας: https://www.facebook.com/ATeamLarisaGR
Μπορείτε να τους βρείτε επίσης:Email: [email protected] Website: http://www.ateamlarisa.gr Instagram: https://www.instagram.com/ateamlarisa/

 

Related posts

Τι φόρεσαν οι Λαρισαίες στις εξόδους τους; (ΦΩΤΟ)

Iωάννα Μπράχου

Οι ομορφιές του Φρουρίου!

larisaevents

10 πράγματα που μπορεί να μην ξέρεις για την Λάρισα!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΜΟΥΛΗ

Αφήστε ένα σχόλιο

X