Συνεντεύξεις

Μάρκος Κωνσταντινίδης | Ο Mr. ManFood του γλυκού

Νέος, ταλαντούχος, πολλά ακόμη υποσχόμενος και… «γλυκατζής». Ο Μάρκος Κωνσταντινίδης ή αλλιώς ο Mr. ManFood είναι ο δισέγγονος του Γρηγόρη Κωνσταντινίδη, της γνωστής οικογένειας των ζαχαροπλαστείων «Κωνσταντινίδης» που όλοι γνωρίζουμε για το γνωστό του μιλφέιγ. Τα ζαχαροπλαστεία «Κωνσταντινίδης» δραστηριοποιούνται στο χώρο της ζαχαροπλαστικής από τις αρχές του 20ου αιώνα. Το 1922, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή η οικογένεια βρέθηκε στη Λάρισα, όπου ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης  το 1932, στην οδό Παναγούλη στη Λάρισα, ανοίγει το πρώτο σύγχρονο ζαχαροπλαστείο στην Ελλάδα με το όνομα “Κυψέλη” και από τότε παραμένει στο ίδιο σημείο μέχρι και σήμερα. Ο δισέγγονος του, με καταξιωμένες σπουδές στην Ιταλία, έχει όρεξη για ακόμη περισσότερη μάθηση στην τέχνη του γλυκού και μας χαρίζει όμορφες «γλυκές» συνταγές.


Πότε ήταν πρώτη σου επαφή με τα γλυκά;

Η πρώτη επαφή μου με τα γλυκά με ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω ,στην ηλικία των 6 χρόνων. Ανακάτευα την αγαπημένη μου μους σοκολά υπό την καθοδήγηση του κ.Κώστα, ζαχαροπλάστη του καταστήματος μας στην Λάρισα!

Αν δεν σπούδαζες ζαχαροπλαστική, έχεις σκεφτεί τι άλλο θα μπορούσες να έκανες στη ζωή σου;

Παρόλο που δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου μακριά από την κουζίνα, παθιάζομαι πολύ με την θάλασσα και τα θαλάσσια sport με τα οποία θα μπορούσα να ασχοληθώ σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ποιο ήταν το πρώτο γλυκό που έφτιαξες;

Στην ηλικία των 13 αποφάσισα να κάνω το πρώτο μου γλυκό! Αποπειράθηκα (με μεγάλη αποτύχια) να φτιάξω το πρώτο μου bannofee!

Ποιο ήταν το χειρότερο λάθος που έχεις κάνει κατά την παρασκευή ενός γλυκού;  Σου έχει τύχει κάποια στιγμή από ένα λάθος δημιούργησες μία νέα συνταγή ακόμη καλύτερη;

Ξέχασα να προσθέσω ζάχαρη κατά την παρασκευή ενός παγωτού! Δεν έχει τύχει να δημιουργηθεί κάποια καλύτερη συνταγή εξαιτίας κάποιου παρασκευαστικού λάθους! 

Σπούδασες στην “Italian Chef Academy”, πως θα χαρακτήριζες  την εμπειρία σου να σπουδάζεις στην Ιταλία και λίγα λόγια τη συγκεκριμένη σχολή

Μαθήτευσα σε μια από τις καλύτερες σχολές ζαχαροπλαστικής, όπου έφαγα τις πρώτες μου γλυκές «σφαλιάρες», μαθαίνοντας πολλά για την τέχνη του γλυκίσματος. Υγιής ανταγωνισμός, πειθαρχία στην κουζίνα, τεχνικές, μυστικά και η έννοια της συνεργασίας ήταν κάποια από τα συστατικά που έμαθα πως δημιουργούν την βάση για έναν καλό ζαχαροπλάστη. Δεν έμεινα όμως εκεί, ήθελα να εξελιχθώ, να μάθω καινούρια πράγματα, καινούριες τεχνικές, διψούσα να γνωρίσω διαφορετικές κουλτούρες, να αποκτήσω περισσότερη εμπειρία. Έτσι πήρα τη μεγάλη απόφαση να ταξιδέψω στην Ιταλία. Με κάλεσαν για συνέντευξη σε μία από τις καλύτερες σχολές στην Ευρώπη, την «Italian Chef Academy» και κάπου εκεί ξεκίνησε η  διεθνής περιπλάνηση μου στις γλυκές αλχημείες και το άνοιγμα νέων οριζόντων στις γεύσεις.

Από πού εμπνέεσαι συνήθως για να φτιάξεις μία νέα συνταγή;

Η έμπνευση μου πηγάζει από βιβλία μαγειρικής, από χρώματα ,μυρωδιές και από τα ταξίδια μου ανά τον κόσμο!

Δύο λόγια για τη σελίδα σου Mr. ManFood, πως ξεκίνησε και σε τι επίπεδο θες να τη φτάσεις;

Η ιδέα για την δημιουργία της σελίδας μου προήλθε από έναν καλό φίλο με τον οποίο μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για το φαγητό και τα γλυκά! Σκοπός μου είναι να εμπλουτίζω το blog μου με νέες πρωτοποριακές συνταγές. Τις συνταγές θα μπορείτε να τις παρακολουθείτε μέσα από το επερχόμενο YouTube κανάλι μου!

Ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή; Ας υποθέσουμε ότι κάθε συνταγή ξεχωριστά, βγάζει κάποια συναισθήματα, ποια σε χαρακτηρίζει αυτή την περίοδο;

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη αγαπημένη συνταγή, έχω αγαπημένα υλικά. Όλα είναι θέμα διάθεσης και εποχής κατά τη γνώμη μου. Αυτή την περίοδο για παράδειγμα, μου ταιριάζει πολύ η συνταγή μου για σουφλέ σοκολάτας με καρδιά από chili. Αυτά τα δύο υλικά μπορεί να ακούγονται εντελώς διαφορετικά και αταίριαστα μεταξύ τους, όμως όταν συνδυαστούν, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και η αίσθηση στον ουρανίσκο εξωπραγματική!

Τελικά, το μόνο χρειαζόμαστε είναι αγάπη και σοκολάτα;

Η αγάπη είναι ένα έξτρα κίνητρο αλλά δεν αρκεί από μόνο του. Η διάθεση και το μεράκι σε συνδυασμό με το αντίστοιχο χάρισμα μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιο καλό αποτέλεσμα αλλά όχι σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ποια συνταγή γλυκού θα προτείνεις σε κάποιον να επιχειρήσει να φτιάξει, ενώ δεν έχει και πολύ καλή επαφή με τη κουζίνα;

Cookies με Nutella! 

Είναι ένα εύκολο και διασκεδαστικό γλυκό, τα συγκεκριμένα μπισκότα σοκολάτας, φτιάχνουν τη διάθεση. Είναι μαλακά και μαστιχωτά, με κομμάτια σοκολάτας, γεμιστά μέχρι τις άκρες, ώστε να ξεχειλίζουν με nutella και πασπαλισμένα με θαλασσινό αλάτι. Είναι ιδανικά για όλους καθώς έχει αποδειχτεί ότι προκαλούν στιγμιαία ανύψωση διάθεσης και πνεύματος.

Για περισσότερα μπορείς να ακολουθήσεις τον Μάρκο Κώνσταντινίδη στο Instagram στο @mrmanfood ή να κάνεις Like στη σελίδα του στο Facebook Mrmanfood

Related posts

Dino MFU | «Όσο μεγαλώνω εγώ, τόσο μεγαλώνει και το πάθος που έχω για την μουσική!»

admin

Γιάννης Ζαραμπούκας: «Για μένα η ποίηση είναι ένα μέσο έκφρασης»

admin

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης μιλά στο Larisaevents.gr

admin

Αφήστε ένα σχόλιο

X