Συνεντεύξεις

Άσπα Παπακωνσταντίνου: «Δεν δίνονται συχνά τέτοιες ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους»

Γνώρισα την Άσπα πριν λίγους μήνες και αμέσως κατάλαβα πως είναι ένας πολύ ενδιαφέρον άτομο. Το project του larisaevents.gr το οποίο και επιμελήθηκε μας έφερε πιο κοντά. Έτσι της ζήτησα να μου μιλήσει δημόσια για ορισμένα πράγματα σε σχέση με το επάγγελμα της, τη ζωή και τους προβληματισμούς της.

-Πως ασχολήθηκες με τη γραφιστική; Σου άρεσε από μικρή να ζωγραφίζεις και να σχεδιάζεις;
Με δύο γονείς Διπλωματούχους Μηχανικούς, ήταν φυσικό επόμενο να παρακολουθώ από μικρή μαθήματα ζωγραφικής, γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου, επειδή ήθελα αρχικά να ακολουθήσω το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα πατέρα μου.
Η γραφιστική προέκυψε στην πορεία, αφού η αδελφή μου και μέντοράς μου, που σπούδασε το συγκεκριμένο αντικείμενο, μου έδωσε το έναυσμα να ασχοληθώ μαζί του και να το αγαπήσω.
Βέβαια χρειάστηκε να αφιερώσω αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο μου για την απόκτηση της σχετικής εμπειρίας.

– Πότε κατάλαβες ότι αυτό είναι το επάγγελμα που θα κάνεις για όλη σου τη ζωή;
Όταν ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου, ανακάλυψα ότι ο μεγαλύτερός μου «έρωτας» είναι ο σχεδιασμός, η κατασκευή ιστοσελίδων και η γραφιστική. Όλο αυτό το δημιουργικό κομμάτι μου δίνει τόση ικανοποίηση που θεωρώ πως δεν θα το βαρεθώ ποτέ.

 

– Η φοιτητική σου ζωή σε βρίσκει στη Σπάρτη. Ποιες οι εμπειρίες σου;
Τα καλύτερα φοιτητικά χρόνια που θα μπορούσα να έχω. Έκανα υπέροχους φιλίες που διατηρώ μέχρι και σήμερα, ακόμα και αν οι φίλοι μου βρίσκονται πλέον σε διαφορετικές ηπείρους. Αν και ο εκεί μικρόκοσμος ήταν σίγουρα αρκετά δύσκολος, έκανα αδελφικούς φίλους αρκετούς Σπαρτιάτες! Γνώρισα την κουλτούρα και τις ομορφιές αυτού του τόσο ιδιαίτερου τόπου. Δούλεψα τρία χρόνια ως DJ και ένα χρόνο ως ραδιοφωνικός παραγωγός σε τοπικό σταθμό! Γενικά απέκτησα όμορφες νεανικές εμπειρίες που θα με ακολουθούν σε όλη μου τη ζωή.

 

– Πρόσφατα ξεκίνησες τη συνεργασία σου με τον Επαγγελματικό Οδηγό Λάρισας. Πως προέκυψε αυτή η κίνηση;
Θα ξεκινήσω από το ότι σίγουρα μέχρι τώρα είναι η πιο ουσιαστική επαγγελματική κίνηση που έχω κάνει ποτέ. Όλα τα στελέχη του επαγγελματικού Οδηγού Λάρισας είναι αξιόλογα με επαγγελματισμό και συνέπεια.
Υπήρξε παλιότερη συνεργασία και μέσω διαφόρων συγκυριών με γνώρισαν και πίστεψαν στις δυνατότητες μου.
Νιώθω πραγματικά ευγνώμων, επειδή δεν δίνονται συχνά τέτοιες ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους.

– Υπάρχουν δυσκολίες στο επάγγελμα του γραφίστα;
Ναι, από το να πείσεις τον πελάτη να δεχτεί νέες ιδέες μέχρι να καταφέρεις να κατανοήσει ότι η συγκεκριμένη εργασία απαιτεί αρκετό χρόνο έτσι ώστε, πολλές φορές, η προσήκουσα αμοιβή να μη φαντάζει εξωφρενική!

 

– Ποιό είναι το χειρότερο περιστατικό που σου έχει συμβεί με πελάτη;
Το γεγονός ότι υπήρξε εκμετάλλευση της εμπιστοσύνης και της καλής μου προαίρεσης, με αποτέλεσμα να χάσω άδικα αρκετές εργατοώρες.

– Πες μας τη φράση που ακούς πιο πολύ στη δουλειά σου.
“Είσαι μεγάλη καλλιτέχνης!” . Μία φράση που σε πολλούς μπορεί να ακούγεται αστεία, εμένα όμως με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση.

515

– Υπάρχει χρόνος για προσωπική ζωή και αν ναι πως τον εκμεταλλεύεσαι;
Ο ελεύθερος χρόνος είναι πραγματικά ελάχιστος, αλλά ειλικρινά προσπαθώ να είναι ουσιαστικός και να τον αφιερώνω στους ανθρώπους που αγαπώ,όσο κι αν αυτό ακούγεται κλισέ.

– Ποιά θεωρείς τη δουλειά (project) που σε ανέδειξε;
Το larisaevents φυσικά!!

– Και τέλος, σχεδίασες από την αρχή ολόκληρο το larisaevents, πως σου φάνηκε αυτή η εμπειρία και αν σε δυσκόλεψα πολύ.
Δυνατή και δημιουργική ! Κι αυτό επειδή το όλο project απαιτεί συνεχή προσαρμογή, σύμφωνα με τις ανάγκες των αναγνωστών.

 

Θα τη βρείτε:
3Digits

Ηρ. Πολυτεχνείου 214, Λάρισα
6987221215
www.3digits.gr – [email protected]

Related posts

Ιωάννα Σιαμπάνη | Αθεράπευτα σέξι και όμορφη

larisaevents

Χρήστος Κουρδής: Ένας dj γάμων μας λύνει όλες τις απορίες!

larisaevents

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι Λαρισαίοι πριν αγοράσουν γυαλιά ηλίου: Τάσος Δογραματζής

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X