120
Αρωματικές πατάτες φούρνου με μέλι και μουστάρδα, για να λιώνουν στο στόμα σαν λουκούμι. Απόλαυσε με κρέας, σαλάτα ή ακόμα και σκέτες.
- 7 μέτριες πατάτες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (χυμό)
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 φύλλα δάφνη
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
- χονδρό αλάτι και πιπέρι
Eκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες καθώς θα τις ψήσουμε με τη φλούδα τους.
- Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε ροδέλες, όχι όμως μέχρι κάτω στη βάση τους, έτσι ώστε να παραμείνει ενιαία κάθε πατάτα και να έχει σχήμα σαν ακορντεόν.
- Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Αλείφουμε τις πατάτες με το μείγμα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC.
- Ανά διαστήματα με ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω στις πατάτες τα υγρά που έχει το ταψί.
- Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές
Πηγή: athensmagazine.gr