Αρχική ΦαγητόΓεύσεις Γλυκό ψυγείου με καραμέλα και ζαχαρούχο γάλα του δεκαλέπτου

Γλυκό ψυγείου με καραμέλα και ζαχαρούχο γάλα του δεκαλέπτου

Λιώνει στο στόμα

by larisaevents

Άπαιχτη συνταγή για γλυκό ψυγείου με καραμέλα και ζαχαρούχο γάλα για όλες εκείνες τις φορές που σε πιάνει λιγούρα και έντονη επιθυμία για γλυκό. Γευστικότατο, ελαφρύ και δροσερό!

ΥΛΙΚΑ
  • 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
  • 2 συσκευασίες μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά)
  • Καραμελωμένα αμύγδαλα ( άλεσα ένα παστέλι μεγάλο με αμύγδαλα στο μούλτι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι λίγο λίγο, και το ζαχαρούχο κι ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
  • Σπάμε τα μπισκότα κι ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα
  • Στρώνουμε το γλυκό σε ένα πυρέξ ή αποσπώμενη φόρμα ή τσέρκι και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για να κόβεται σε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και καραμέλα γάλακτος ή σιρόπι καραμέλας ή σιρόπι σοκολάτας ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

πηγή: athensmagazine.gr

Ακολουθήστε το Larisaevents στα Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ

Λογότυπο larisaevents.gr

Το #1 νεανικό ηλεκτρονικό περιοδικό της Λάρισας!

Mail: info[at]larisaevents.gr
Διαφημιστικό τμήμα: advertise[at]larisaevents.gr
Δελτία τύπου: dt[at]larisaevents.gr