131
Άπαιχτη συνταγή για γλυκό ψυγείου με καραμέλα και ζαχαρούχο γάλα για όλες εκείνες τις φορές που σε πιάνει λιγούρα και έντονη επιθυμία για γλυκό. Γευστικότατο, ελαφρύ και δροσερό!
- 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
- 2 συσκευασίες μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά)
- Καραμελωμένα αμύγδαλα ( άλεσα ένα παστέλι μεγάλο με αμύγδαλα στο μούλτι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή
- Προσθέτουμε το γιαούρτι λίγο λίγο, και το ζαχαρούχο κι ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
- Σπάμε τα μπισκότα κι ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα
- Στρώνουμε το γλυκό σε ένα πυρέξ ή αποσπώμενη φόρμα ή τσέρκι και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για να κόβεται σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και καραμέλα γάλακτος ή σιρόπι καραμέλας ή σιρόπι σοκολάτας ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
πηγή: athensmagazine.gr