Η λαδοπεταχτή είναι η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με φέτα!
– 200 γρ. αλεύρι
– 250 γρ. τυρί φέτα
– 100 γρ. κεφαλοτύρι
– 250 γρ. πρόβειο ή στραγγιστό γιαούρτι
– 150 ml γάλα
– 4 μεγάλα αυγά
– 80 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι τριμμένο και τη φέτα θρυμματισμένη.
Χρησιμοποιούμε μεγάλο ταψί γιατί ο χυλός δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος το ένα δάχτυλο. Αλείφουμε το ταψί πολύ καλά με το μισό ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το χυλό. Mε το υπόλοιπο ελαιόλαδο λαδώνουμε τα χέρια μας και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε την τυρόπιτα στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και στους 200ο C για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο η πίτα και σερβίρουμε.
πηγή: athensmagazine.gr