Συνεντεύξεις

Οι Λαρισαίες διαιτολόγοι απαντούν: Αντιγόνη Βασιλική Χαλκιά

Το Larisaevents.gr συνεχίζει το αφιέρωμα του στις καλύτερες διατροφολόγους της πόλης

Σήμερα η διαιτολόγος- διατροφολόγος Αντιγόνη Βασιλική Χαλκιά ( Active eat), μας λέει τις απόψεις της περί διατροφής αλλά και υγείας!

-Τρόφιμο κλειδι για μια επιτυχημένη διατροφη υπάρχει; Ποιο είναι;

Η φράση <<super foods>> αποτελεί έναν όρο μάρκετινγκ, οπότε καλό είναι όσοι επιλέγουν να εντάσσουν πολλά από αυτά τα τρόφιμα στο καθημερινό τους διαιτολόγιο να προσέχουν τη θερμιδική τους σύσταση αλλά και την ποσότητα των αντιοξειδωτικών. Χρήσιμα τα αντιοξειδωτικά , αλλά ας μην υπερβάλλουμε. Κατά την προσωπική μου άποψη, ένα τρόφιμο με πολλά ευεργετικά συστατικά είναι το αβοκάντο, το οποίο φυσικά καλλιεργείται και στη χώρα μας.

-Οι Λάρισαίοι ( άντρες, γυναίκες) πρόσεχουν την διατροφή τους;

Οι Λαρισαίοι όπως προσέχουν τον εαυτό τους γενικότερα, έτσι φαίνεται ότι προσέχουν και τη διατροφή τους και κατ’ επέκταση την υγεία τους αλλά και την εμφάνιση τους.

-Ποια διατροφική μέθοδο ακολουθείς;

Είναι γνωστό σε όσους με ακολουθούν στα social media αλλά και στο κανάλι μου στο  youtube ,ότι  σαν μέθοδο διατροφής, ακολουθώ τη διαλειμματική νηστεία. Στη διαλειμματική νηστεία, υπάρχουν  κάποιες ώρες  κατά τις οποίες χρειάζεται να βρίσκομαι σε νηστεία (να μη λαμβάνω δηλαδή καθόλου θερμίδες).

-Ποια διατροφική μέθοδος είναι τάση σήμερα;

Η διαλειμματική νηστεία, την οποία ακολουθώ, είναι μία παλιά μέθοδος, αλλά αποτελεί νέα τάση και έχει γίνει τρόπος ζωής πολλών ανθρώπων ακόμη και διασήμων.

-Ποια διατροφική μέθοδο θεωρείς λάθος και γιατί;

Επιτυχημένη διατροφή είναι εκείνη η διατροφή που μας κάνει υγιείς, ταιριάζει στην καθημερινότητά μας και μας τροφοδοτεί με ενέργεια. Όσον αφορά τη λάθος μέθοδο, πιστεύω ότι οι υπερβολές πρέπει να αποφεύγονται.

Related posts

Η Μαίρη Παπά ζει πολλές ζωές σε μία

larisaevents

Θωμάς Καραβάκας: Ο Λαρισαίος που έφτιαξε τον πρώτο all-in-one ηλεκτρονικό υπολογιστή!

larisaevents

Κορυφαίοι Προπονητές της Λάρισας απαντούν: Γκουράβας Βασίλειος

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X