Η γεύση του αγριογούρουνου, τόσο χαρακτηριστική του χειμωνιάτικου τραπεζιού, φέρνει μαζί της μια αίσθηση πολυτελούς απόλαυσης. Η συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη αποτελεί ιδανική επιλογή για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μετά από μια απλή αρχική προετοιμασία, το ψημένο στη γάστρα αγριογούρουνο γίνεται πεντανόστιμο, αφήνοντας τον οικοδεσπότη ελεύθερο να απολαύσει την παρέα των καλεσμένων του – γιατί, τελικά, ένα επιτυχημένο τραπέζι είναι αυτό όπου όλοι μαζί μοιράζονται τη χαρά της στιγμής.
Σερβίρετέ το με πουρέ πατάτας ή τραγανές τηγανητές πατάτες και μια φρέσκια, χρωματιστή σαλάτα, και η ευγνωμοσύνη των καλεσμένων σας θα είναι ανεκτίμητη.
Συστατικά για αγριογούρουνο στη γάστρα:
1 κιλό πανσέτα αγριογούρουνου
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
½ καρότο
125 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια
5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο
5 κόκκοι ροζ πιπέρι
5 κόκκοι πράσινο πιπέρι
3 κόκκοι κέδρου
1 κ.σ. σος σόγιας
1 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. πετιμέζι
150 ml λευκό κρασί
Μια πρέζα ανθό αλατιού
Λίγο ελαιόλαδο