Αν δεν έχουμε μπαγιάτικο ψωμί, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε φρυγανιά (ή παξιμάδι) τριμμένη. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγα υγρά παραπάνω στο μείγμα για να μην είναι πολύ στεγνό.
Οταν φτιάχνουμε μπιφτέκια με κιμά από κοτόπουλο, προτιμάμε τη φρυγανιά, γιατί ο εν λόγω κιμάς είναι πιο «αλοιφοειδής» και η φρυγανιά τον συγκρατεί καλύτερα. Αντί για ψωμί ή φρυγανιά μπορούμε να βάλουμε ρύζι παραβρασμένο, για να «λιώνει» κατά το πλάσιμο των μπιφτεκιών και να ενώνεται με τα υπόλοιπα υλικά.
Τα μπιφτέκια είναι γεύμα που βρίσκεται πολύ υψηλά στη λίστα ενός διατροφολογίου που πρόκειται για κάποιον που θέλει να χάσει βάρος. Συνεπώς η πιο συνηθισμένη παραλλαγή τους για να γίνουν ακόμη πιο θρεπτικά και διαιτητικά είναι να αντικαταστήσουν το ψωμί με βρώμη. Κι όμως αυτό είναι ένα ακόμη λάθος που μπορούμε να κάνουμε σε ένα τόσο απλό φαγητό. Και λέμε ένα ακόμη καθώς αυτό δεν είναι το μόνο, δείτε για ποιο λόγο δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε δυόσμο στα μπιφτέκια σας.
Για ποιο λόγο όμως δεν είναι ότι καλύτερο να βάλετε βρώμη στα μπιφτέκια σας; Η βρώμη είναι ένα υλικό στεγνό σε αντίθεση με το ψωμί το οποίο πριν το βάλετε στον κιμά σας θα το μουλιάσετε και θα προσφέρει στα μπιφτέκια σας την υγρασία που χρειάζονται για να γίνουν αφράτα σε αντίθεση με τη βρώμη που θα τα “στεγνώσει”.
Το ιδανικό κόλπο για να γίνουν extra ζουμερά
Ο επόμενος λόγος είναι πως η βρώμη θα σας δυσκολέψει στο πλάσιμο με αποτέλεσμα να μην βγουν όλα τα μπιφτέκια ομοιόμορφα κάτι το οποίο σημαίνει πως δεν θα ψηθούν και ομοιόμορφα.
Αν λοιπόν θέλετε να προσέξετε τη διατροφή σας αλλά να φάτε ένα αφράτο και ζουμερό μπιφτέκι, δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσετε βρώμη, ένα ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο αρκεί για να φάτε ένα νόστιμο και ταυτόχρονα διαιτητικό μπιφτέκι.
πηγή: athensmagazine.gr