13
Υλικά
- 1 χταπόδι (π
- ερίπου 1 κιλό)
- 1½ φλιτζάνι πλιγούρι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 πιπερίτσες καυτερές, ψιλοκομμένες
- 3 ντομάτες σε κυβάκι
- α
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, σε κυβάκια
- Σιγοβράζετε το χταπόδι στο ζουμί του. Όταν σφίξει και κοκκινίσει, το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
- Φτιάχνετε τη μαρινάδα ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το ξίδι, τις πιπερίτσες και τον κόλιανδρο. Βάζετε το χταπόδι στη μαρινάδα και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (αν έχει περισσέψει ζωμός, τον προσθέτετε στη μαρινάδα).
- Βάζετε το πλιγούρι σε μία λεκάνη με νερό και το αφήνετε για 2 ώρες. Το στραγγίζετε πάνω σε πετσέτα.
- Κόβετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε κυβάκια και τα προσθέτετε στο πλιγούρι. Περιχύνετε το πλιγούρι με το χταπόδι και τη μαρινάδα του, ανακατεύετε καλά, ρίχνετε λίγο αλάτι και σερβίρετε.
Πηγή: olivemagazine.gr