Life Γεύσεις

Πικάντικο χταπόδι με πλιγούρι

Υλικά

  • 1 χταπόδι (π
  • ερίπου 1 κιλό)
  • 1½ φλιτζάνι πλιγούρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπερίτσες καυτερές, ψιλοκομμένες
  • 3 ντομάτες σε κυβάκι
  • α
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, σε κυβάκια
  1. Σιγοβράζετε το χταπόδι στο ζουμί του. Όταν σφίξει και κοκκινίσει, το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Φτιάχνετε τη μαρινάδα ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το ξίδι, τις πιπερίτσες και τον κόλιανδρο. Βάζετε το χταπόδι στη μαρινάδα και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (αν έχει περισσέψει ζωμός, τον προσθέτετε στη μαρινάδα).
  3. Βάζετε το πλιγούρι σε μία λεκάνη με νερό και το αφήνετε για 2 ώρες. Το στραγγίζετε πάνω σε πετσέτα.
  4. Κόβετε τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε κυβάκια και τα προσθέτετε στο πλιγούρι. Περιχύνετε το πλιγούρι με το χταπόδι και τη μαρινάδα του, ανακατεύετε καλά, ρίχνετε λίγο αλάτι και σερβίρετε.

Πηγή: olivemagazine.gr

Related posts

10 tips για κάθε φοιτητή που θέλει να έχει μια σωστή διατροφή, χωρίς πολύ κόπο!

admin

Το Facebook ετοιμάζει κάμερα που θα παρακολουθεί τα πάντα μέσα στο σπίτι

admin

Μέλισσες vs σφήκες: Γιατί αγαπάμε τις πρώτες και μισούμε τις δεύτερες;

admin

Αφήστε ένα σχόλιο

X