Συνεντεύξεις

Η Λίλα Μπάγκα είναι άλλος ένας λόγος για να ξεκινήσεις γυμναστική

Είναι μόλις 25 χρονών και η γυμναστική είναι το πάθος της. Ο λόγος για τη Λίλα Μπάγκα, το Λίλα από το Ευαγγελία αλλά επειδή δεν άρεσε στην μαμά -όπως λέει η ίδια- το άλλαξε πριν καν μιλήσει. Γεννημένη ένα μεσημέρι του Μάρτη στη Λάρισα, όπου και έμεινε μέχρι τα 18 της χρόνια, ενώ σήμερα ζει και εργάζεται στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε και αποφοίτησε το ΤΕΦΑΑ στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο 4ο έτος πήρε υποτροφία μέσω της Ελπίδας Τσιντσίφα στην Νorth Academy of fitness καθώς δούλεψε κοντά της για ένα χρόνο και από τότε έχει γεμίσει το βιογραφικό της, καθώς έχει βρεθεί σε αρκετούς χώρους, όπως personal studio, crossfit centers. Σήμερα μπορεί να την βρεις στο μεγαλύτερο δίκτυο γυμναστηρίων στη Θεσσαλονίκη, να φωνάζει στις δυναμικές αίθουσες μεταδίδοντας στον κόσμο το πάθος της για τη γυμναστική. Την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκεται και σε άλλους χώρους τύπου beach bar και πιο σπάνια στην νυχτερινή διασκέδαση.

Τον ελεύθερο της χρόνο ξεκουράζεται, διότι η δουλεία της απαιτεί πολύ σωματική κούραση. Προτιμάει εξόδους με φίλους και να βλέπει ταινίες, ενώ θα ήθελε να είχε τη δυνατότητα να έχει χρόνο για περισσότερα ταξίδια. Όπως μας λέει η ίδια «Όταν γυρίζω στη Λάρισα γυρίζω στο σπίτι μου αφού έχω περάσει τα παιδικά και εφηβικά μου χρονιά στη Λάρισα και στον Πλαταμώνα, καθώς εκεί πέρασα τα καλοκαίρια μου είναι μέρη που μου βγάζουν μια γλυκιά αίσθηση. Νιώθω ότι εκεί είναι το κάστρο μου! Είναι πολύ όμορφη πόλη και με γεμίζει μια βόλτα στα μαγαζιά της στο κέντρο καθώς και στο φρούριο! Όπως λένε είναι η πόλη του καφέ και εγώ τον λατρεύω τον καφέ όντως γνήσια Λαρισαία οπότε τιμάω ιδιαίτερα τα κεντρικά καφέ της! Το ομορφότερο πράγμα σ αυτή την πόλη νομίζω είναι ότι σε μια σου βόλτα μπορείς να την γυρίσεις όλη αλλά παράλληλα το κάθε σημείο της έχει και διαφορετική αίγλη . Το ποτάμι, το φρούριο, οι πολλές πλατείες και ο κόσμος που πότε δεν θα τον δεις απεριποίητο γιατί κακά τα ψέματα όποτε γυρίζω στη Λάρισα πιο πολύ σκέφτομαι το πως θα ντυθώ εκεί παρά όταν είμαι στη συμπρωτεύουσα , όλα είναι όμορφα . 

Τα σχέδια της για το μέλλον, αν και αβέβαια λόγω τον καταστάσεων, είναι να βρίσκεται σε αυτόν το χώρο όσο περισσότερο μπορεί και να δημιουργήσει αργότερα ένα δικό της περιβάλλον, που να μπορεί να εξελίσσεται και να προάγει την καλή υγεία, μεταδίδοντας τις γνώσεις της στον υπόλοιπο κόσμο.

Ποιο είδος γυμναστικής προτιμάνε περισσότερο;

«Κοίτα, υπάρχουν 2 βασικές κατηγορίες ανθρώπων στις αίθουσες των γυμναστηρίων. Αυτοί που έρχονται υποχρεωτικά λόγω πιθανών προβλημάτων υγείας όπου εκεί ακολουθούν τα προγράμματα τύπου Pilates που είναι ήπιας μορφής ενδυνάμωσης σε συνδυασμό με την σωστή αναπνοή, και η άλλη μερίδα που είναι παθιασμένοι και ορκισμένοι αθλητικοί τύποι -μερικοί μάλιστα σε καλύτερη φυσική κατάσταση κ από εμάς του κλάδου- που ακολουθούν τα δυναμικά προγράμματα υψηλής έντασης με σκοπό την μέγιστη καύση λίπους και βελτιστοποίησης της αερόβιας ικανότητας και του μεταβολισμού τους .με λίγα λόγια πλέον «πουλάει» οτιδήποτε κάνει τον κόσμο να ιδρώνει μέχρι τελικής πτώσεως»

Ποιο είδος γυμναστικής είναι πιο απαιτητικό, και υπάρχει διαφοροποίηση σε φύλο και ηλικία;

«Καθετί που κάνει κάποιος σχετικό με γυμναστική είναι απαιτητικό. Από το πιο απλό μάθημα ήπιας έντασης μέχρι το πιο δύσκολο HIIT (high intensity interval training= υψηλής εντάσεως διαλειμματικής προπόνησης) πρόγραμμα που μπορεί να διαρκεί ακόμα και μόλις μερικά λεπτά και είναι αυτά που μπορούμε να πούμε ίσως τα μόνα πιο απαιτητικά για τον ασκούμενο καθώς έχει να κάνει με τον χρόνο, την ταχύτητα, την ένταση και την σωστή τεχνική ταυτόχρονα. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως αποκλείουμε ομάδες ανθρώπων. Σε όλα τα είδη άσκησης μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι αθλούμενοι αρκεί ο instructor/coach να δώσει την αντίστοιχη παραλλαγή για όποιον δυσκολεύεται σε κάτι ή θέλει το κάτι παραπάνω . Και φυσικά δεν υπάρχουν αντρικά και γυναίκα είδη προπόνησης αν και επικρατεί ένας διαχωρισμός άδικα βέβαια σε κάποια. Μάλιστα να μην ξεχνάμε πως όσο μεγαλώνουμε οι ανάγκες μας για ενδυνάμωση με αντιστάσεις είναι όλο και μεγαλύτερες για να διατηρηθεί η οστική πυκνότητα!»

Ποιο είδος γυμναστικής συστήνεις για να χάσει κάποιος πιο γρήγορα βάρος;

«Πολλοί είναι αυτοί που ξεκινάνε τη γυμναστική για να χάσουν βάρος και να νιώσουν καλύτερα με το σώμα τους. Έτσι λοιπόν γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν τα προγράμματα υψηλής έντασης που είναι κατάλληλα γι’ αυτό ακριβώς τον σκοπό. Βέβαια ανάλογα με τον αριθμό των κιλών υπάρχει κ διαφορετική διαδικασία αλλά κατά βάση τα προγράμματα με στόχο να φτάσουν στα «κόκκινα» τους καρδιακούς μας παλμούς και που είναι συνδυασμός αερόβιας άσκησης, πλειομετρικών και ασκήσεων με εξωτερικές αντιστάσεις είναι τα πλέον κατάλληλα.»

Τέλος, πιστεύει ότι η Λάρισα ως πόλη τα έχει όλα και πως κάθε χρόνο δείχνει ένα πρόσωπο όλο και πιο βελτιωμένο. Όπως μας είπε η ίδια «Έχει ψυχή, έχει ζωή, γυμνάζεται και ο κόσμος της ξέρει να περνάει καλά. Αυτό που πιστεύω πως λείπει είναι να πιστέψουν οι πολίτες της σ’ αυτή σχετικά με την πυγμή που έχει τοπογραφικά και πολιτιστικά και να τη βοηθήσουν να γίνει όντως το (επί)κεντρο της χώρας , να βοηθήσει τον κόσμο της να μείνει σ’ αυτή γιατί η Λάρισα μπορεί!»

Related posts

Οι Λαρισαίες διαιτολόγοι απαντούν: Ζωή Σαμαρά

larisaevents

Zerofucks: «Tο drift είναι η καύλα μας!»

larisaevents

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης μιλά στο Larisaevents.gr

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X