Αρχική Φαγητό Δροσερές και υγιεινές συνταγές για το γραφείο

Δροσερές και υγιεινές συνταγές για το γραφείο

by larisaevents

Θέλετε κάτι δροσερό, χορταστικό και… portable για τη δουλειά; Έχουμε τέσσερις τέλειες συνταγές για να ετοιμάσετε.

 

Κρύα σαλάτα με πένες, καλαμπόκι, γαλοπούλα & σος γιαουρτιού

Υλικά (για 4 μερίδες): 1 συσκευασία κατεψυγμένο καλαμπόκι (450 γρ.), 1 πακέτο πένες ολικής άλεσης 500 γρ., 200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, σε κυβάκια, 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια

Για τη σος γιαουρτιού: 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2 κ. σούπας μαγιονέζα, 2 κ. σούπας μουστάρδα πικάντικη, 30 ml ελαιόλαδο, 1 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση: Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τα στραγγίζουμε. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το καλαμπόκι για 6 -7 λεπτά και το στραγγίζουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τον άνηθο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα ζυμαρικά, την καπνιστή γαλοπούλα και την πιπεριά Φλωρίνης ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πατατοσαλάτα με αυγά

Υλικά (για 4-6 μερίδες): 500 γραμ. πατάτες βρασμένες, 12 αυγά βραστά, κομμένα σε ροδέλες, 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, 6 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο, άνηθο και δυόσμο, 3 κ.σ. μουστάρδα, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξίδι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Πλένουμε πρώτα τις πατάτες καλά και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Σε βαθύ μπολ βάζουμε τις πατάτες όπως είναι ζεστές και τις σπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε προσεκτικά, να μη διαλυθούν τα αυγά.

Μαυρομάτικα φασόλια με λαχανικά

Υλικά (για 4 μερίδες): 250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, 100 γρ. σελινόριζα, 1 πράσο, 1 καρότο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη, 1 ντομάτα, 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, 10 φύλλα δυόσμο, 1/3  ματσάκι μαϊντανό, 2 κρεμμύδια φρέσκα

Για το dressing: 80-100 γρ. ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι,1 κ.σ. μέλι, 1 πιπεριά τσίλι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με νερό για να κρυώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σελινόριζα χωρίς την φλούδα, το πράσο και το καρότο.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και βάζουμε τα λαχανικά, πιπέρι, αλάτι, κρυσταλλική ζάχαρη και σοτάρουμε 3-4 λεπτά για να καραμελώσουν.

Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν και να κρυώσουν μέσα στο τηγάνι.

Για το dressing: Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε για να αρωματίσουμε το λάδι.

Για τη σύνθεση: Προσθέτουμε στο μπολ με το dressing αλάτι, πιπέρι, τα ψημένα λαχανικά από το τηγάνι και τα μαυρομάτικα φασόλια. Κόβουμε τη ντομάτα στη μέση, πιέζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια και την υγρασία.  Την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και την προσθέτουμε στο μπολ. Χοντροκόβουμε τον μαϊντανό χωρίς τα κοτσάνια, φρέσκο βασιλικό και δύοσμο. Προσθέτουμε στη σαλάτα τα μυρωδικά και το πράσινο μέρος από φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

in2life.gr

Ακολουθήστε το Larisaevents στα Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ

Leave a Comment

Λογότυπο larisaevents.gr

Το #1 νεανικό ηλεκτρονικό περιοδικό της Λάρισας!

Mail: info[at]larisaevents.gr
Διαφημιστικό τμήμα: advertise[at]larisaevents.gr
Δελτία τύπου: dt[at]larisaevents.gr