in

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Κοκκινιστό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Κλασικό αγαπημένο ελληνικό πιάτο που μυρίζει θάλασσα.

  • 1 χταπόδι φρέσκο περίπου 1.000-1.200 γραμ.
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 1 κούπα τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γραμ. κοφτό μακαρονάκι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)