Κοκκινιστό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Κλασικό αγαπημένο ελληνικό πιάτο που μυρίζει θάλασσα.
- 1 χταπόδι φρέσκο περίπου 1.000-1.200 γραμ.
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα μπαχάρι
- 1 πρέζα γαρίφαλο
- 1 κούπα τριμμένες ντομάτες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 500 γραμ. κοφτό μακαρονάκι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)