in

Το Κλου | Το βιβλιοπωλείο που αλλάζει την συνήθεια στο βιβλίο

Το clou ή το clue; Το πιο ενδιαφέρον και αναπάντεχο σημείο μιας εκδήλωσης/ γεγονότος ή η ένδειξη/ το στοιχείο/ το ίχνος; Ας το πούμε Το Κλου!Εδώ και ένα χρόνο και κάτι εμείς δίνουμε το σημαίνον, ιντριγκάροντας το βιβλιόφιλο κοινό της Λάρισας να το νοηματοδοτήσει προσωπικά και να το μετατρέψει σε μια λέξη, σε έναν τόπο, σε μια συνήθεια αποκλειστικά δική του.

Από τον Αύγουστο του 2016, με σημείο αναφοράς τον ήδη γνώριμο χώρο στη Μ. Αλεξάνδρου 6, ο Κωστής Ευσταθίου αξιοποιώντας την 30χρονη παρουσία της οικογένειάς του στο χώρο του βιβλίου (η “ΠΑΙΔΕΙΑ” υπήρξε και παραμένει πρότυπο και πρόκληση για μετεξέλιξη) ξεκινά μια νέα προσπάθεια με εφόδια τις χρηματοοικονομικές του σπουδές και κυρίως τη σχέση του με το βιβλίο που δεν συνίσταται απλά σε σχέση αγάπης, αλλά αποτελεί βίωμα.

Και αν αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να προσφέρει το βιβλιοπωλείο στον εικοστό πρώτο αιώνα και ποια ζητούμενα έχει να αντιμετωπίσει, τα πράγματα είναι απλά. Σε μια βιβλιοπαραγωγή που στη χώρα μας ξεπερνά κάθε χρόνο τους 10.000 τίτλους το βιβλιοπωλείο καλείται να επιλέξει τους πιο ενδιαφέροντες και αντιπροσωπευτικούς τόσο από το δεσπόζοντα χώρο της μυθοπλασίας όσο και από τον χώρο της επιστήμης και των τεχνών, να μπορεί να ξεχωρίσει και να προτείνει το βιβλίο που θα ταιριάζει στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του κάθε ξεχωριστού αναγνώστη.

Στον άνετο και οικείο χώρο του βιβλιοπωλείου μας δίνεται η παραγνωρισμένη -πια σήμερα- αλλά εξαιρετικά σημαντική δυνατότητα στον αναγνώστη να αγγίξει και να φυλλομετρήσει το βιβλίο πριν το αγοράσει, να δει αξιόλογους τίτλους που δεν ετυχαν της προβολής που τους αξιζε, να παρακολουθήσει τις βιβλιοπαρουσιάσεις που οργανώνονται στο φιλόξενο πατάρι και να γνωρίσει από κοντά αγαπημένους του συγγραφείς.

Ταυτόχρονα, Το Κλου είναι παρόν σε όλες τις καθημερινές σχολικές ανάγκες των παιδιών μας: εκπαιδευτικά βοήθηματα και ξενόγλωσσα βιβλία σε ανταγωνιστικές τιμές, γραφική ύλη, είδη σχεδίου, ζωγραφικής, χειροτεχνίας, χαρτικά και αναλώσιμα εν γένει. Επιπρόσθετα, η ευρύτητα επιλογών στην παιδική λογοτεχνία, τα βιβλία γνώσεων, το εκπαιδευτικό/δημιουργικό παιχνίδι δεν μπορεί παρά να προσελκύσει το ενδιαφέρον της πιο αυστηρής μερίδας του κοινού μας: των μικρών μας φίλων.

Με τις ίδιες αρχές και τους ίδιους στόχους και παρά τις δυσκολίες που συναντά στις μέρες μας οποιαδήποτε νέα επιχειρηματική κίνηση To Κλου από φέτος αποφάσισε να συστηθεί και στο κοινό του γειτονικού Βόλου, σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Ιάσονος και Αντωνοπούλου.

Γιατί τελικά αυτό που φιλοδοξούν τα δύο αυτά βιβλιοπωλεία είναι να αποτελέσουν Το Κλου της αναγνωστικής σας περιπλάνησης και να συντροφεύσουν τα αναγνωστικά σας ταξίδια… 

Πως σου φάνηκε;

Written by larisaevents

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

#throwbackΛάρισα | Θυμάται κανείς αυτό το μαγαζί;

Gadjo Dilo: Η gupsy jazz συναντά το ρεμπέτικο!