Citylife Your City

Συνάντηση Θιάσων της Περιφέρειας στο Θέατρο του Μύλου

Το φετινό φεστιβάλ Μύλος Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων για 5η συνεχή χρονιά, με τον καλλιτεχνικό συντονισμό του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου, ξεκινάει την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου με την τετραήμερη Συνάντηση Θιάσων της Περιφέρειας υπό την αιγίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.Αυτές τις τέσσερις μέρες οι θίασοι θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενώ το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους στο Θέατρο του Μύλου.

Συγκεκριμένα:
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018
19.00 – 20.00 «Η δική μας γειτονιά» – Φωνές του Νότου (Ρέθυμνο)

Περάστε απ’την δική μας γειτονιά!
Να θυμηθούμε μέσα από τραγούδια, εκείνες τις παρέες στις γειτονιές, στις πλατείες, στις αυλές, που μαζευόμασταν μικροί μεγάλοι ρεφενέ, με ένα μεζέ κι ένα κρασί και μοιραζόμασταν χαρές και λύπες.
Η παρέα των Φωνών ανοίγει την συντροφιά της και σας καλεί να πάρετε μέρος στα γλέντια της, με τραγούδια παλιά κι αγαπημένα που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει.
Τραγούδια που μας θυμίζουν πρόσωπα αγαπημένα, εποχές περασμένες.
Τότε που μύριζαν οι αυλές βασιλικούς και γιασεμιά. Τότε που οι μελωδίες έδιωχναν μακριά τα βάσανα και την θέση τους έπαιρναν οι χαρές και τα γέλια.
Κοπιάστε λοιπόν!

20.30 – 21.30 «La Dirindina» – Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
Την όπερα του Ντομένικο Σκαρλάττι «La Dirindina» παρουσιάζει το τμήμα μονωδίας-μελοδραματικής του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Γρηγόρη Πυριαλάκου.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

19.00 – 20.00 Ερωτόκριτος του Β. Κορνάρου – Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ωδείου Άμφισσας
Μέσα από μια σειρά αποσπασμάτων επιλεγμένων απ’ όλη τη ροή του αρχικού κειμένου, δέκα ανθρώπινες φιγούρες σε διαρκώς εναλλασσόμενους ρόλους προσφέρουν τις φωνές και τα σώματά τους στην υπηρεσία της αφήγησης και ενσαρκώνουν κομβικές στιγμές της ερωτικής, και όχι μόνο, ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας.
Με αντικείμενο αναφοράς το βιβλίο που όλα τα πρόσωπα κρατούν στη διάρκεια της παράστασης, αφηγούνται το παραμύθι των δύο ηρώων ξεπερνώντας τα όρια του χώρου και του χρόνου.

20.30 – 21.30 Σ’ ένα πηγάδι – ΣΜουΘ
Μια διαδρομή στη μέρα, ανάμεσα στους ανθρώπους, τις ιστορίες, τις συνήθειες, τις αναζητήσεις, τις στιγμές, το φως, το σκοτάδι και τα όνειρά τους!
Μια πρωτότυπη δημιουργία της ομάδας των εργαστηρίων του ΣΜουΘ, με κείμενα και στίχους που προέκυψαν από τη δημιουργική διαδικασία του αυτοσχεδιασμού.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Δέσποινα Μπουνίτση, Θανάσης Σαλιαμπούχος
Χορογραφία: Δέσποινα Μπουνίτση
Μουσική: Φιλιππός Ζούκας
Κείμενα: εργαστήρι δημιουργικής γραφής ΣΜουΘ
Στίχοι: εργαστήρι μουσικής ΣΜουΘ
Εικόνες: Γιάννης Χατζηαντωνίου

Παίζουν:
Ελένη Κυρατζή, Αποστόλης Λύγδας, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Ριζούλης, Θανάσης Σαλιαμπούχος, Ήβη Σαμαρά, Μαρία Σαλιαμπούχου, Όλια Σαριμπαλίδου Αντωνία Τρικαλιώτη, Αλεξάνδρα Φραντζολά, Μαρία Τσιρίκογλου, Λώρα και Ειρήνη Τσικρίκη, Δανάη Χαραμή, Περικλής Χασταλής, Νατάσα Χατζιδάκη

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.
Κρατήσεις θέσεων 2410 – 614449 καθημερινά από 10:00 – 14:00, Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Μύλος του Παππά.

 

Ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις της πόλης ΕΔΩ!

Related posts

Στη Λάρισα θα άλλαζα…

larisaevents

Οι πιο γνωστές συνήθειες των Λαρισαίων!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΜΟΥΛΗ

Την Κυριάκη η λήξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας με τον Σίλα Σεραφείμ

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X