Πώς να φροντίσεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι!
Ομορφιά

Πώς να φροντίσεις τα μαλλιά σου το καλοκαίρι!

Τα μαλλιά είναι ένα στοιχείο που κάθε γυναίκα θέλει να φροντίζει για να ολοκληρώσει την εμφάνισή της.

Την καλοκαιρινή περίοδο τα ταλαιπωρούμε λίγο παραπάνω, με αποτέλεσμα η όψη τους να είναι απογοητευτική και σίγουρα να μην μας αρέσει!

Υπάρχουν, όμως, τρόποι με τους οποίους μπορούμε να δώσουμε στα μαλλιά μας την χαμένη λάμψη τους και να έχουν μια εικόνα ενός μαλλιού μεταξένιου και περιποιημένου

 • Λούζε τα μαλλιά σου όσο πιο συχνά γίνεται. 

  Μπορεί να θεωρείς την κίνηση αυτήν λανθασμένη αλλά το καλοκαίρι που είμαστε εκτεθειμένοι περισσότερες ώρες σε εξωτερικούς χώρους η σκόνη και η βρωμιά είναι επιβαρυντικοί παράγοντες για το τριχωτό του κεφαλιού μας. Ακόμη, οι θύλακες των μαλλιών μας λόγω του ιδρώτα παράγουν σμήγμα και το μαλλί είναι αρκετά λιπαρό και δεν αναπνέει σωστά!

 • Χρησιμοποίησε μάσκες βαθιάς ενυδάτωσης. 

  Το χλώριο και το αλάτι κάνουν τα μαλλιά μας πιο άγρια και θαμπά. Μπορείς, λοιπόν, να εφαρμόζεις και πριν το μπάνιο σου μια ποσότητα από τη μάσκα που θα επιλέξεις, να την απλώσεις κατά μήκος των μαλλιών και να πιάσεις τα μαλλιά σου σε έναν κότσο. Έτσι, θα μπορέσεις να τα ενυδατώσεις στον απόλυτο βαθμό και όση ώρα βρίσκεσαι στη θάλασσα.

 • Διάλεξε την κατάλληλη χτένα!

  Πολύ σημαντικό βήμα διότι οι αιχμηρές άκρες μιας χτένας μπορούν να τραυματίσουν το θύλακα της τρίχας και φυσικά να χάσεις πολλά μαλλιά κατά το βούρτσισμα λόγω του συγκεκριμένου υλικού. Επίσης, ξεκίνα να χτενίζεις απαλά και μαλακά τις άκρες πρώτα και τμηματικά να ανεβαίνεις προς τα επάνω!

 • Απόφυγε πολύ βαριά προϊόντα styling. 

  Αφροί ή λακ έχουν την τάση να βαραίνουν τα μαλλιά και να τα αφυδατώνουν. Περιέχουν συστατικά όπως το αλκοόλ και η αιθανόλη που οδηγούν ακόμη και στο σπάσιμο της τρίχας. Προσπάθησε, λοιπόν, να τα ενυδατώνεις ακόμα πιο πολύ, όταν δημιουργείται η ανάγκη για χρήση τέτοιων προϊόντων.

 • Επίλεξε έλαια για να ενυδατώσεις τις άκρες των μαλλιών. 

  Τα έλαια καθώς είναι πιο παχύρρευστα κάνουν την ενυδάτωση πολύ πιο άμεση και φυσικά δίνουν και μια πιο λαμπερή υφή στο μαλλί.

 • Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά.

  Το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες είναι ούτως ή άλλως πολύ υψηλές επομένως η ζέστη βοηθάει στο να στεγνώσουν τα μαλλιά μας πιο γρήγορα χωρίς να χρειάζεται το πιστολάκι που καίει και ταλαιπωρεί το μαλλί σε πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Related posts

Παλέτες Profusion| Oι αγαπημένες του instagram και που θα τις βρεις!

larisaevents

Όταν όλοι παίζουν στο μαύρο οι τιμές στο BEAUTYFREE χτυπάνε κόκκινο

larisaevents

Περιποίηση χεριών | Απαραίτητη για κάθε εποχή!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΜΟΥΛΗ

Αφήστε ένα σχόλιο

X