in

Η Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου παρουσίασε τα βιβλία της στην 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Πανηγυρικά παρουσιάστηκαν  στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης το 7ο & το 8ο παιδικά παραμύθια της παιδαγωγού και συγγραφέως Λητούς Τσακίρη Παπαθανασιου. 

 

“Η κυρά Διατροφή πρώτη στη μαγειρική” αυτή την Παρασκευή 10 Μαΐου χάρισε διατροφικά πρότυπα  με τη συμμετοχή πλήθους κοινού στο περίπτερο 13 στην παιδική γωνιά 2. Στη δράση συμμετείχε ο Διατροφολόγος κος Πανταλέων της Αλυσίδας Green Family Ελληνικόν & το Νηπιαγωγείο Παιδικόραμα  Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 11 Μαΐου  η συγγραφέας μαζί με τη Λαρισαία μουσικό Ελένη Σαμαρίνα και την ερμηνεύτρια Έλενα Γκαντζά παρουσίασαν στο περίπτερο των εκδόσεων Τζιαμπίρης Πυραμίδα σε επίσημη πρώτη το όγδοο βιβλίο της, το μουσικό παραμύθι  που ανήκει στη νέα σειρά “Σεβαστιανός ο φοβερός” με τίτλο “Ο Ιντερνετούλης στην παρέα μας”. Ένα βιβλίο το οποίο μιλάει για τη σχέση μας με το διαδίκτυο και για τους τρόπους που οφείλουμε να διαχειριστούμε τις νέες τεχνολογίες ώστε να αποκομίσουμε από αυτές τα μέγιστα χωρίς να κινδυνεύει η υγεία μας.

Η συγγραφέας έχει εξειδίκευση στην ψυχική υγεία, είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών  και μελετά  καθημερινά με αγάπη τα παιδιά καθώς  είναι διευθύντρια του ΛΗΤΩ   Πρότυπου Κέντρου Προσχολική΅Αγωγής  στην πόλη της Λάρισας. Τα βιβλία της  κυκλοφορούν όλα  υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων αφού  η  ίδια χρόνια τώρα είναι ενεργό μέλος του τμήματος Παιδιού του Ομίλου και με τις εκδηλώσεις της πανελλαδικά ενεργοποιεί  σχολεία εθελοντές.

Το θέμα της σωστής χρήσης των νέων τεχνολογιών είναι το πρώτο θέμα για την UNESCO παγκοσμίως που προτρέπει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλου του κόσμου να ευαισθητοποιήσουν το κοινό άμεσα.
Ο Ιντερνετούλης  με το παραμύθι του δείχνει στα παιδιά του σήμερα με ρυθμό κέφι και φαντασία τους τρόπους ώστε να μάθουν από μικρά τα όρια που θα τα βοηθήσουν να έχουν μία όμορφη κοινωνική ζωή, ώστε  να είναι μέσα στη σύγχρονη πραγματικότητα ασφαλή . Το βιβλίο προλογίζει  ο πρόεδρος της UNESCO Πειραιώς και Νήσων  Ιωάννης Μαρωνίτης και η διδάκτωρ ψυχολογίας και ψυχοπαθολογίας του παιδιού Νατάσσα Γιαννακά.  Συμμετέχουν ακόμη  στο cd του  με τις αφηγήσεις τους  μαζί  με τη συγγραφέα που είναι παλαιό μέλος του ΣΕΗ οι μουσικοί του βιβλίου που προαναφέραμε και μαζί τους  η παιδαγωγός Σεβαστή Γκέργκη και ο ηθοποιός Δημήτρης Φωτίου Τα 2 βιβλία  των παρουσιάσεων  έχει εικονογραφήσει ο μοναδικός Νίκος Γιαννόπουλος.
Η  Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου είναι συγγραφέας εθελοντής του safer internet4kids και μέρος της δουλειάς αυτής, συμμετείχε στο διαγωνισμό για ένα ασφαλές διαδίκτυο που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και βραβεύτηκε στις 5 Φεβρουαρίου την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου . Μας προτείνει να το διαβάσουμε αρχικά εμείς οι μεγάλοι  γονείς και εκπαιδευτικοί ώστε να θέσουμε τα σωστά όρια πρώτα στους ίδιους τους εαυτούς μας και μετά στα παιδιά μας.
Οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε ότι η μη λεκτική επικοινωνία είναι ισχυρότερη της λεκτικής και  η εικόνα που αποκομίζουν τα παιδιά μας από την καθημερινή μας σχέση με το διαδίκτυο είναι αυτή που θα τα επηρεάσει στη δική τους στάση ζωής πάνω στο θέμα αυτό .
Το βιβλίο σε λίγες μέρες θα κυκλοφορεί πανελλαδικά σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πως σου φάνηκε;

Written by larisaevents

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι

Φώτης Τζατζάκης| “Αγαπώ την πόλη μας και θέλω να τη βλέπω να εξελίσσεται και να γίνεται ένας ελκυστικός τόπος”