Παρουσιάσεις

Floyd Food Community | Το food bar της πόλης που κλέβει τις εντυπώσεις

Το food bar Floyd βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Λάρισας.

Είναι ένα μέρος ήσυχο, με ωραίο φαγητό που θυμίζει μαμά αλλά είναι πολύ πιο σύγχρονο, με lounge χαλαρωτική μουσική που σε κάνει να ηρεμείς και συνοδεία ποτών και απεριτίφ, φτιαγμένα με ιδιαίτερο τρόπο και συνταγές. Είναι αυτό εξάλλου και το τρίπτυχο της επιτυχίας του, αφού όλοι μένουν ικανοποιημένοι.

Έχει πολλά στοιχεία vintage αλλά με μοντέρνες λεπτομέρειες που δίνουν μια διάθεση του παλιού που μεταφέρεται στο σήμερα. Ιδανικό στέκι για lunch break, αφού είναι στο κέντρο της πόλης αλλά και για όμορφες συναθροίσεις με την παρέα σου, γιατί έχει ένα κλίμα αρκετά παρεΐστικο. Είναι κατάλληλο και για τις μεσημεριανές ώρες που η κίνηση στην αγορά μειώνεται αλλά και για τις απογευματινές που η βόλτα του κόσμου φτάνει στο peak της.

Το προσωπικό είναι άκρως εξυπηρετικό και σε βοηθάει να νιώσεις οικεία με το ζεστό χαμόγελό του και την υπέροχη διάθεση.

Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να απολαύσει κάποιος επισκεπτόμενος το Floyd είναι η κουζίνα του. Ο chef, Ιερεμίας Αμβροσιάδης, έχει δημιουργήσει πιάτα πολύ προσεγμένα που όσοι θαμώνες τα δοκιμάζουν βρίσκουν το δικό τους αγαπημένο. Επιλογές που σου θυμίζουν μια πολύ όμορφη ανάμνηση, των πιάτων της μητέρας ή της γιαγιάς, αλλά με food styling και γεύσεις ελαφρώς «πειραγμένες».

Στηρίζουν την ελληνική κουζίνα αλλά προσαρμόζουν τα παραδοσιακά πιάτα στις πιο σύγχρονες ανάγκες και τάσεις. Το παλιό μπορεί να φτάσει στο σήμερα με επιλογές τέτοιες που να το αναδείξουν και να του προσφέρουν έναν νέο χαρακτήρα.

Μπούτι κοτόπουλο με κρούστα τυριών, συνοδευόμενο από πουρέ γλυκοπατάτας με καβουρδισμένο βούτυρο και αλμυρό crumble

Στηρίζουν τα τοπικά προϊόντα και δίνουν έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών για να δημιουργηθούν άρτια πιάτα, ποιοτικά και κυρίως γευστικά. Κτηνοτρόφοι, αγρότες, τυροκόμοι και μικροί βιοτέχνες με παραδοσιακές δομές παραγωγής προϊόντων είναι οι κύριοι προμηθευτές τους. Ο chef εμπιστεύεται το προϊόν που έχει παραχθεί πολύ πιο προσεγμένα και ατομικά και  θέλει να εξηγεί στον πελάτη τι είναι αυτό που τρώει. Να δημιουργήσει άτυπα μια σχέση ένωσης ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή με διαμεσολαβητή τον ίδιον τον Ιερεμία.

Κροκέτα μουσακά με chutney μελιτζάνας και ανθότυρο

Όλα αυτά βέβαια μπορούν να συνδυαστούν με ποτά που έχουν στηριχτεί σε νέες συνταγές και στην προσθήκη υλικών. Κλασικές και αγαπημένες γεύσεις έχουν αποκτήσει πιο ελληνικό «αέρα». Κάτι σίγουρα μοναδικό που αποτελεί ιδιαίτερο στοιχείο ταυτότητας για το bar του Floyd.

Χρησιμοποιούνται ελληνικά αποστάγματα, τσίπουρο, ούζο, βερμούτ αλλά και ιδιαίτεροι συνδυασμοί μπαχαρικών που δίνουν στα συνηθισμένα cocktails μια πιο fancy εκδοχή και σε παρακινούν να τα δοκιμάσεις. Υπάρχουν βέβαια και οι λατρεμένες επιλογές ανάμεσα σε κρασί, μπύρα και τσίπουρο.

Η μουσική έρχεται και ολοκληρώνει αυτήν την υπέροχη αίσθηση. Lounge και soul ήχοι σε ταξιδεύουν και σε βοηθούν να απολαύσεις τη στιγμή. Ωστόσο ξεχωριστή είναι και η βραδιά με πρωταγωνίστρια την Εβίτα Θεοδωροπούλου, που χαρίζει υπέροχες στιγμές για τους λάτρεις του ελληνικού swing και όχι μόνο.

Αξίζει να ζήσεις και εσύ την εμπειρία στο Floyd και να λατρέψεις κάθε σου στιγμή.

Floyd Food Community

 241 301 9483

 Δευκαλίωνος 16, Λάρισα

Facebook icon  Instagram icon

Related posts

Κλουζώ | Θα τα φας όλα!

larisaevents

Ανεβαίνεις Φρούριο; Για φαγητό στου Κυρ Χρήστου!

larisaevents

IceRoll: Η νέα τάση στο παγωτό ήρθε και στη Λάρισα

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X