Δεν είσαι Λαρισαίος/Λαρισαία μέχρι το κόκκαλο, αν δεν...
Your City

Δεν είσαι Λαρισαίος/Λαρισαία μέχρι το κόκκαλο, αν δεν…

Ένας Λαρισαίος ή μια Λαρισαία έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, τα οποία διαφέρουν από τους άλλους.

Είναι ίσως και ο κύριος λόγος που τους διαφοροποιεί τόσο πολύ και τους κάνει μοναδικούς.

Κάποια αυτά τα χαρακτηριστικά είναι:

  • Είναι άνθρωποι χαλαροί, ήρεμοι, αληθινοί και απλοί. Δεν τους ενδιαφέρουν τα πολλά-πολλά, μιλούν έξω απο τα δόντια και απαιτούν ευθύτητα και ειλικρίνεια. Έχουν μάθει να είναι υπερήφανοι για όσα έχουν ή για το ποιοι είναι και δε μπαίνουν στην διαδικασία να προσποιούνται κάτι ψεύτικο. Εκφράζονται ελεύθερα και είναι αφοπλιστικοί.
  • Ζουν για να τρώνε τυρί. Μπορεί να μας χαρακτηρίζουν «τυρόγαλα» αλλά αυτό το ντόπιο προϊόν έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές. Παντού επιλέγουν το τυρί και φυσικά συνδυάζεται με όλα. Έχουν εκπαιδεύσει τους ουρανίσκους τους στο να επιλέγουν την καλή φέτα ή όποιο άλλο γαλακτοκομικό προϊόν μόνο με το μάτι.
  • Ένας γνήσιος κάτοικος Λάρισας τιμά έναν εποικοδομητικό και πολύωρο καφέ στις καφετέριες της πόλης. Δε μπορεί να ζει σε αυτήν την πόλη, αν δεν πιάνει το ρυθμό της μέσα απο αυτό το κομμάτι της καθημερινότητας. Λαρισαίος/α, που δεν αρπάζει την ευκαιρία για έναν καφέ και λίγο gossip, σίγουρα θα έχει κάποια ασθένεια και ελπίζω να μην είναι επιδημία.
  • Λαρισαίος μακριά απο παϊδάκια και κεμπάπ; Εντάξει, δεν μπορεί κανένας να σκεφτεί το Λαρισαίο να απέχει από τέτοιου είδους λιχουδιές. Ας είμαστε ειλικρινείς…
  • Δεν είσαι πράγματι Λαρισαίος/α μέχρι το κόκκαλο, αν δεν έχεις πάει σε πανηγύρι κοντινού χωριού ή του δικού σου, να ακούσεις κλαρίνο και να καεί το πελεκούδι. Είναι ένας τρόπος έκφρασης της λαϊκής μας φύσης που όμως μένει αποτυπωμένος σε όλους που θα τους δοθεί η ευκαιρία να τον γνωρίσουν.

Αυτά τα λίγα, λοιπόν, μην πω ελάχιστα, που μας ξεχωρίζουν και μας κάνουν αγαπητούς αλλά και δημοφιλείς. Δεν είμαστε ίδιοι, δεν είμαστε ένα με τους άλλους και αυτό μας έχει οδηγήσει στο να μας θαυμάσουν γι’ αυτό που είμαστε.Λαρισαίος Λαρισαία

Related posts

Σεμινάριο με τον εικαστικό Zeger Reyers στον Μύλο του Παππά

larisaevents

Η ομορφιά που κρύβει το μουντό σκηνικό στην πόλη της Λάρισας (ΦΩΤΟ)

Iωάννα Μπράχου

Σεϋχέλλες: Από την Ικαρία, στο κέντρο της Λάρισας

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X