Citylife

Οι 5 εικόνες που δεν συναντάς σε καμιά άλλη πόλη, παρά μόνο στη Λάρισα!

Είναι γνωστό πως αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει, κοινώς αν δεν παινέψεις την πόλη σου, τότε πώς θέλεις να λέγεσαι Λαρισαίος; Μην μας κατηγορείς, δεν είμαστε τοπικιστές αλλά αν το σκεφτείς είναι πιθανό να συμφωνήσεις μαζί μας στο γεγονός ότι στην πόλη αυτή μπορεί να συναντήσεις εικόνες που δεν συναντώνται ίσως σε καμιά άλλη πόλη στην Ελλάδα! Άλλωστε, κάθε πόλη είναι ξεχωριστή και φέρει τους δικούς της ανθρώπους και τα δικά της χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Ποια είναι όμως αυτά που κάνουν την Λάρισα ξεχωριστή;

 

  1. Πολλές, μα πάρα πολλές καφετέριες!

Σε κάθε επαρχιακή πόλη υπάρχουν σίγουρα αρκετές καφετέριες, οι περισσότερες σε κεντρικό πεζόδρομο, όμως αυτό που συμβαίνει στη Λάρισα μπορεί να χαρακτηριστεί εξωπραγματικό. Μάλιστα, αν googlάρεις τη λέξη «καφετέριες» είναι πολύ πιθανό η επόμενη λέξη που θα σου εμφανίσει η μηχανή αναζήτησης να είναι «Λάρισα». Μόλις το 2014 η πόλη μετρούσε 1.674 καφετέριες (!!!) και μέχρι και σήμερα κατέχει δικαιωματικά τον τίτλο της πόλης του καφέ. Εκτός όμως από το ότι υπάρχουν πάρα πολλές καφετέριες, έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι σχεδόν οι περισσότερες από αυτές είναι καθημερινά γεμάτες από κόσμο. Συμπέρασμα: οι τόσες πολλές καφετέριες μάλλον εξυπηρετούν την μεγαλύτερη ανάγκη των Λαρισαίων, τον καφέ!

  1. Σωστά διαρρυθμισμένο κέντρο.

Ακόμα και κάποιος που επισκέπτεται για πρώτη φορά την πόλη θα παρατηρήσει με την πρώτη του βόλτα ότι η Λάρισα διαθέτει ένα από τα καλύτερα διαρρυθμισμένα κέντρα πόλης. Πιο συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των μαγαζιών της «απλώνεται» σε πεζόδρομους που ενώνονται μεταξύ τους, κάνοντας με αυτό τον τρόπο πιο εύκολη την πρόσβαση σε εκείνους που θέλουν να ψωνίσουν ή να πιουν τον καφέ ή το ποτό τους. Φυσικά, η διαρρύθμιση αυτή κάνει μια βόλτα πιο ευχάριστη, όταν βέβαια δεν έχει τόσο κόσμο και δεν στριμώχνεσαι!

  1. Αφθονία αξιοθέατων.

Κι όμως, η Λάρισα είναι μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ελλάδος με πολιτισμό και αξιοθέατα πολλά. Μουσεία, πολιτιστικοί χώροι, πάρκα είναι μερικά μόνο από τα μέρη που θα συναντήσεις και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί από τους Λαρισαίους δεν έχουν επισκεφτεί κάποια από αυτά ή μπορεί να μην γνωρίζουν την παρουσία κάποιων. Επιπλέον, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών έχουν Λαρισαϊκή καταγωγή, με την φήμη τους να εξαπλώνεται διεθνώς.

  1. Διασκέδαση λίγο διαφορετική!

Αν δεν είσαι τύπος των αξιοθέατων και θες απλά να βγεις και να διασκεδάσεις, τότε μάντεψε! Και από αυτό έχει η Λάρισα και μάλιστα σε ποικιλία! Καλύπτοντας όλα τα γούστα, και με αποκορύφωμα τα πιατάδικα της πόλης, που από μόνα τους αποτελούν αξιοθέατο και διαφορετική εμπειρία μαζί! Άλλωστε, η ιστορία τους είναι μεγάλη και καταφέρνουν μέχρι και σήμερα να αποτελούν κάποια από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει σε όλη τη χώρα.

  1. Άνθρωποι, μα τι άνθρωποι!

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε αυτό το άρθρο μη κάνοντας αναφορά στους ανθρώπους της πόλης αυτής και την νοοτροπία τους. Εκτός από ευγενικοί και χαμογελαστοί, οι Λαρισαίοι είναι πολύ προσεγμένοι σε ότι αφορά την εμφάνιση τους και δίνουν σημασία ακόμη και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Το στοιχείο αυτό είναι ακόμη εντονότερο στις γυναίκες, το έχουμε ξαναπεί και ναι, μας κάνει άξιες ανταγωνισμού με τις Θεσσαλονικιές!

 

Η φωτογραφία του άρθρου είναι από το Instagram: antonis_bakopoulos_photography

Related posts

Ηλιόλουστο πρωινό Σαββάτου και οι Λαρισαίοι γέμισαν το κέντρο της πόλης (φώτο)

larisaevents

Με Πέννυ Μπαλτατζή και Bailemos αλλάζει ο χρόνος στο Φρούριο!

larisaevents

Επιβατικό τρένο για Αθήνα – Λάρισα- Θεσσαλονίκη από την Goldair

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X