Πολιτισμός

«Το Θείο Πάθος σε Ανατολή και Δύση» στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Την Πέμπτη 11 Απριλίου ένα υπέροχο μουσικό οδοιπορικό στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “SolΑrte” σε συνεργασία με το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας,  υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και σε συνδιοργάνωση με τη 2η Κοινότητα Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνουν την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 και ώρα 8.00μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, το μουσικό οδοιπορικό «Το Θείο Πάθος σε Ανατολή και Δύση».

Η συναυλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των αγίων ημερών του Πάσχα, περιλαμβάνει έργα θρησκευτικής μουσικής από τη βυζαντινή υμνολογία και την παραδοσιακή μουσική και έργα λόγιας δυτικής μουσικής, σε μια προσπάθεια ένωσης των διαφορετικών αυτών μουσικών παραδόσεων.

Το Θείο Πάθος στη διάρκεια των αιώνων αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης, έχοντας δώσει στην ανθρωπότητα αριστουργηματικά μουσικά έργα. Σημείο σύνδεσης είναι η  ανάγκη του ανθρώπου να εκφράσει την οδύνη για τα Πάθη του Χριστού αλλά και την ελπίδα της Ανάστασης.

Τα έργα ερμηνεύουν ο βυζαντινός χορός και η παραδοσιακή χορωδία και ορχήστρα του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Κωνσταντίνου, η Νεανική και η Γυναικεία Χορωδία  του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, καθώς και το φωνητικό σύνολο Solartissimo υπό τη διεύθυνση του Νίκου  Ευθυμιάδη. Στο πιάνο συνοδεύει ο Κώστας Μαντές. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

 

Related posts

Ποίηση κόντρα στην εγκατάλειψη… στη Βελίκα

larisaevents

Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν αυτός ο ηθοποιός είχε δεχτεί το ρόλο του Ψαλιδοχέρη!

larisaevents

Ποιος ηθοποιός θα υποδυθεί τον πατέρα του Batman στην νέα ταινία «Τζόκερ»

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X