εκλογές και νέοι της Λάρισας
Citylife

Τι λένε οι νέοι της Λάρισας για τις εκλογές;

Οι κάρτες μοιράστηκαν, τα ψηφοδέλτια επίσης. Οι προεκλογικές ομιλίες και οι πολιτικές συναντήσεις φτάνουν στο τέλος τους αύριο. Και τώρα, Λαρισαίε, η ώρα της κάλπης!

Αν αφουγκράζομαι σωστά τον κόσμο γύρω μου, αυτές οι εκλογές είχαν πολλή ένταση και μεγάλη πόλωση. Σε σχέση με τις τελευταίες τουλάχιστον.

Η νεολαία της Λάρισας τι θέση παίρνει σε αυτές τις εκλογές όμως; 
 • Οι εκλογές δεν με ενδιαφέρουν γιατί ασχέτως με το τι τάζουν προεκλογικά, στην πορεία γίνονται όλοι ίδιοι.
 • Οι εκλογές είναι ευκαιρία για την νεολαία της Λάρισας να συμμετάσχει στο μέλλον της πόλης. Υπάρχουν νέοι υποψήφιοι με όραμα και θα τους υποστηρίξω.
 • Ποιες εκλογές; Δεν με ενδιαφέρει καν το θέμα
 • Οι εκλογές είναι το μέσο για να αλλάξουμε την κατάσταση. Εμείς αποφασίζουμε ποιος θα παίρνει αποφάσεις για εμάς. Το ότι αποφασίζουμε λάθος συνήθως είναι άλλο θέμα 🙂
 • Bλέπω πολλούς νέους να δραστηριοποιούνται σε αυτές τις εκλογές και είναι ένα θετικό σημάδι για την Λάρισα.

Οι «απολιτίκ» αυξάνονται ανησυχητικά και ήταν αναμενόμενο. Σίγουρα η κρίση επέφερε ένα αίσθημα ματαιότητας που με τη σειρά του έφερε στους νέους μια πολιτική κρίση και μηδαμινή εμπιστοσύνη στα πολιτικά πρόσωπα.

Ευτυχώς στον αντίποδα βλέπουμε νέους που έχουν πεισμώσει και ακολουθούν την λογική της δράσης. Δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με δεδομένο τις αντίξοες συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν. Δραστηριοποιούνται σε συλλόγους και ομάδες για να δώσουν ζωή σε αυτό που τους ενδιαφέρει. Αναζητούν τρόπους δράσης στην κοινωνία γιατί έχουν καταλάβει ότι χωρίς δράση δεν αλλάζει τίποτα και ενδιαφέρονται να αλλάξουν πολλά στη ζωή τους. Έχουν καταλάβει ότι αν δεν το κάνουν αυτοί,  δεν θα το κάνει κανένας για αυτούς.

Η Λάρισα έχει μέλλον, είναι το μόνο σίγουρο. Πόλη με πλεονεκτήματα αγροτικού,τουριστικού και επιχειρηματικού τομέα δεν μπορεί παρά να έχει ευοίωνο μέλλον με τις σωστές δράσεις.

Οι νέοι της Λάρισας με εφόδιο γνώσεις και μόρφωση  δεν τα «βάζουν με το σύστημα» φωνάζοντας από τον καναπέ. Τα «βάζουν με το σύστημα» στηριζόμενοι στις δράσεις τους.

Η Λάρισα ξεχωρίζει για την έντονη ζωή της λέμε όλοι. Για να είναι έντονη, όμως,  αυτήν η ζωή κάποιοι δραστηριοποιούνται.
 • Σε συλλόγους που χορεύουν και φέρνουν φιλοξενούμενα χορευτικά από άλλες πόλεις και χώρες, προάγοντας τον πολιτιστικό προφίλ της πόλης .
 • Σε συλλόγους που αθλούνται και προάγουν το αθλητικό πνεύμα μέσα από τουρνουά και αγώνες.
 • Σε φιλοζωικούς συλλόγους που καθημερινά προσφέρουν καλύτερη ζωή σε αδέσποτα ζώα, που η πολιτεία με αφορμή την κρίση αποφάσισε να αφήσει σε δεύτερη μοίρα.
 • Σε ομάδες ενεργών πολιτών που φροντίζουν με μεγάλη επιτυχία διάφορα θέματα, που προέκυψαν στη ζωή μας από την κρίση και μετά.
 • Σε επιτροπές και ομάδες του Δήμου και της Περιφέρειας θέτοντας στόχους για τον τουρισμό, τις πηγές εναλλακτικής ενέργειας, τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά φεστιβάλ της πόλης.
 • Σε συλλόγους επαγγελματιών που με δικά τους έξοδα και ευθύνη προγραμματίζουν δράσεις και events, για να κρατάνε την ζωντάνια της πόλης σε υψηλά στάνταρ και να χαιρόμαστε όλοι εμείς που ζούμε στη Λάρισα

Σε αυτές τις εκλογές μην στηριχτείς σε κόμματα και γνωριμίες.

Ψάξε και βρες έστω έναν υποψήφιο που έχει κάνει κάτι στη ζωή του για το οποίο τον επιβραβεύεις. Και φέτος σε αυτές τις εκλογές ευτυχώς θα βρεις αρκετούς! Και αν δεν βρεις,  στις επόμενες εκλογές- γιατί όχι-  γίνε εσύ ένας από αυτούς..

Related posts

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο ΜΥΛΟ 1927

larisaevents

Retro Coffee House & Spirits: Ένας ξεχωριστός all day χώρος στο κέντρο της πόλης!

larisaevents

Οι 4 τύποι Λαρισαίας που θα συναντήσεις στη βραδινή σου έξοδο!

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X