Τiki drink Upper larisa
Ποτό

Τι είναι η «Tiki» κουλτούρα;

Το Τiki είναι μια ολόκληρη κουλτούρα τόσο συναρπαστική που θα σε εντυπωσιάσει!

Αυτήν η κουλτούρα συνδυάζεται από εξωτικά ποτά, υπερβολική διακόσμηση και ιδιαίτερη μουσική. Εμπνευστής αυτής της τάσης ήταν ο  Ernest Raymond Beaumont από τη Λουϊζιάνα. Ο ίδιος μετέφερε παράνομα αλκοόλ στην Αμερική, όταν εκεί τότε επικρατούσε η ποτοαπαγόρευση.

Κάποια στιγμή άνοιξε και ο ίδιος ένα πολύ μικρό μπαρ με έκδηλη την εξωτική κουλτούρα που γνώρισε από τα ταξίδια που έκανε. Ήθελε να γνωρίσει σε όλους μια εικόνα του Ειρηνικού ωκεανού και των εκεί νησιών. Το πέτυχε μέσω της διακόσμησης, της μουσικής, του φαγητού και φυσικά των cocktails, που είχαν ως βάση τα φρούτα και το ρούμι.

Τiki drinks upper frourio larisas

Το μαγαζί γρήγορα έγινε τόσο γνωστό και πετυχημένο και όλο και περισσότεροι αγαπούσαν την κουλτούρα Tiki. Έγινε τάση πια και επηρέασε όλους τους τομείς: στην αρχιτεκτονική χρησιμοποιούσαν μπαμπού και εξωτικά φυτά, στην μαγειρική εισήχθησαν νέες κουζίνες όπως η γιαπωνέζικη και η κινέζικη και στην μουσική ενισχύθηκε η τζαζ μουσική με αφροκουβανέζικους ήχους.

Τα πιο γνωστά και διάσημα coctktails που δημιουργήθηκαν από αυτόν τον τρόπο ζωής είναι το Zombie (βάση έχει το ρούμι), Singapore Sling, Fog Cutter, Navy Crog και φυσικά τα Mai Tai και Pina Colada.

Στο UPPER, λοιπόν, κάθε Τετάρτη ζεις την απόλυτη αυτήν εμπειρία και διασκεδάζεις μαθαίνοντας και εσύ την «Τiki» τάση του καλοκαιριού! Είναι μια μεθυστική βραδιά, βιώνεις κάτι που σε ταξιδεύει σε εξωτικά μέρη και ονειρεύεσαι άλλες εποχές. Μην χάσεις την ευκαιρία αυτήν!

24ΙΟΥΛ20:30Tiki Mood στο Upper

Related posts

Το the BAR είναι το νέο θέμα της πόλης!

larisaevents

UPPER | Γιατί έτσι πρέπει να είναι τα καλοκαίρια μας!

Iωάννα Μπράχου

Tiki mood στο Upper κάθε Τετάρτη

Iωάννα Μπράχου

Αφήστε ένα σχόλιο

X