Παρουσιάσεις

SONS Language School: Οι πιο καινοτόμες μέθοδοι σε ένα φροντιστήριο δίπλα μας!

Η αρχή έγινε στο μυαλό των ιδιοκτητών αρκετά χρόνια πριν. Εκείνα τα χρόνια που βρισκόντουσαν εκτός Ελλάδος σε Αυστραλία και Αγγλία, όμως το μυαλό τους ήταν στη φυσική πατρίδα τους.

Οι εμπειρίες των αδερφών Αβδιμιώτη από την περιήγησή και τα ταξίδια, σπουδάζοντας και δουλεύοντας παράλληλα στις παραπάνω χώρες, τους γέμισαν με καινοτόμες ιδέες και έξυπνους τρόπους διδασκαλίας.

NIQ_0394

Έτσι δημιουργήθηκε το SONS Language School (School Οf Native Speakers), στη Γιάννουλη Λάρισας, σε μια όμορφη γειτονιά. Ένας χώρος που σε προϊδεάζει για την ποιότητα της διδασκαλίας αλλά η επαφή σου με του δασκάλους είναι αυτή που το κάνει να ξεχωρίζει.

NIQ_0397

Έτσι κι εγώ λοιπόν βρέθηκα το πρωί της Τρίτης στο SONS, μίλησα με το Νίκο και το Ζακ, ενώ οι ερωτήσεις που τους έθεσα θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ακόμη καλύτερα τη λειτουργία του φροντιστηρίου.

NIQ_0440

Πως κάποιος αποφασίζει να έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα παρ’ όλες τις υπάρχουσες αντιξοότητες;

SONS: Θέλαμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα, για να γνωρίσουμε τη χώρα που μας γέννησε. Στην αρχή υπήρξε διστακτικότητα, όμως σκεφτήκαμε πως μπορούμε να μεταφέρουμε τις γνώσεις μας καλύτερα εδώ, παρά να διδάξουμε στην Αγγλία σε ξένους που επισκέπτονται τη χώρα. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας θεωρείται πλέον απαραίτητη παγκοσμίως, καθώς είναι και η γλώσσα του εμπορίου. Προτιμήσαμε λοιπόν να έρθουμε στη χώρα μας παρά να διδάξουμε κάπου αλλού. Μας αρέσει η ζωή εδώ και θέλαμε να το ζήσουμε αυτό. Η κίνηση μας ήταν ναι μεν τολμηρή και με ρίσκο, όμως η Γιάννουλη χρειαζόταν ένα τέτοιο φροντιστήριο και αυτό κάναμε!

NIQ_0433

Ως Native Speakers, είναι αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά;

SONS:  Πραγματικά το πιστεύουμε διότι, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, όμως εμείς προσφέρουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να ακούσουν τη γλώσσα, φέρνοντας παράλληλα και τη φιλοσοφία και τη κουλτούρα. Το ότι μπορούν να μιλήσουν με κάποιον από Αμερική, Αυστραλία, Αγγλία, είναι ένα πλεονέκτημα καθώς εκτίθενται στη γλώσσα και την αφομοιώνουν πιο εύκολα.

NIQ_0430

Υπάρχει διαφορά στον τρόπο διδασκαλίας ανάμεσα σε Native Speaker και απόφοιτους αγγλικής φιλολογίας;

SONS: Το ότι μπορούν να ακούσουν τη γλώσσα είναι το 90%. Το ότι μπαίνουν σε μια διαδικασία να μιλήσουν μαζί μας, σπάζοντας τον πάγο, παίρνοντας την προφορά είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί. Η διδασκαλία αλλάζει μερικώς. Η εμπειρία μας από Αυστραλία και Αγγλία μας έδειξε πολλά. Σκοπεύουμε να λειτουργήσουμε σε ένα περιβάλλον που επικεντρώνεται στο μαθητή, δίνοντας του όλα τα εφόδια που απαιτούνται. Θα εφαρμόσουμε τεχνικές και μεθόδους που σε προετοιμάζουν για την επαγγελματική σου ζωή.

Τι είναι αυτό που θα σας ξεχωρίσει στη νέα σας επαγγελματική ζωή;

SONS: Θέλουμε να φέρουμε νέες καινοτομίες και μεθόδους, εφαρμόζοντάς τες όμως με τον τρόπου πρέπει. Αρχικά, θα εφαρμόσουμε ένα ημερολόγιο εργασιών ώστε να μπορεί ο μαθητής και οι γονείς να κρατούν ένα αρχείο των εργασιών και των ημερών. Είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας ανάμεσα στους καθηγητές και στους γονείς. Αρκετά διασκεδαστικό αλλά και ωραίο, που θέλουμε ο μαθητής να το κάνει δικό του.

NIQ_0405

Κάποια ακόμη νέα τεχνική που θα εφαρμοστεί;

SONS: Έχοντας αποκτήσει το πτυχίο του CELTA (Certificate of English Language Teaching to Adults) μια νέα μέθοδο που βασίζεται στις οπτικές επαφές, με τη βοήθεια διαδραστικού πίνακα, σίγουρα θα την χρησιμοποιήσουμε για να διευκολύνουμε τους μαθητές να κατανοήσουν πραγματικά τη διδασκαλία. Γενικά σκοπεύουμε να κάνουμε τη διαφορά στους τρόπους διδασκαλίας σε όλες τις πλευρές.

Καθώς διδάσκετε ως νέοι δάσκαλοι, πως θα καταφέρετε να περάσετε γνώσεις στα νέα παιδιά;

SONSΝομίζουμε πως αυτό βοηθάει ακόμη περισσότερο το παιδί, να ταυτιστεί με τον καθηγητή του και να έρθει πιο κοντά. Σε βλέπει σαν φίλο, ακούει πιο εύκολα, σέβονται αυτό που λες. Είσαι πιο κοντά στην ηλικία τους, το παιδί δεν βαριέται και είναι πιο εύκολο να μιλήσεις τη γλώσσα τους.

NIQ_0445

Πως προέκυψε η ονομασία του φροντιστηρίου;

SONS: Το ακρωνύμιο (School Of Native Speakers) αλλά και το γεγονός πως είμαστε αδέρφια έπαιξαν το μεγαλύτερο ρόλο. Ακούγεται εύκολα, σου μένει και σημαίνει πολλά. Ειδικά για τα παιδιά είναι αρκετά ευχάριστο και για μας σημαίνει πως όλοι εδώ είμαστε μια ομάδα και έτσι θα παραμείνουμε και μετά τη λήξη των σπουδών.

Τέλος, με τι φιλοσοφία ξεκινάτε, ποιες είναι οι αρχές τις οποίες θέλετε να περάσετε στους μαθητές;

SONS: Θέλουμε όποιος έρχεται στο φροντιστήριό μας να μάθει πραγματικά μια γλώσσα ώστε να είναι έτοιμος για τις σπουδές ή την επαγγελματική του ζωή.

NIQ_0441

Knowledge…is the key to success!

Ελευθερίου Βενιζέλου 13 & Κουλουψούζη, Γιάννουλη Λάρισας
2410418085
Facebook: SONS Language School
E-mail: [email protected]

Related posts

BeautyFree | Η ομορφιά στη Λάρισα έχει όνομα!

admin

Retro Coffee House & Spirits: Η αγαπημένη γωνιά της κάθε μέρας μας!

admin

Κλουζώ | Θα τα φας όλα!

admin

Αφήστε ένα σχόλιο

X