Uncategorized

Προχωρούν οι εργασίες για Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στη Λάρισα

Σύμφωνα με τις μελέτες για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου αναμένεται  να υλοποιηθούν επενδύσεις αναβάθμισης του δημόσιου χώρου καθώς και δράσεις προβολής και προώθησης της εμπορικής περιοχής συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ – 1.900.000 ευρώ. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ) και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του δήμου Λαρισαίων και του Εμπορικού Συλλόγου στις οδούς (Φιλελλήνων, Βενιζέλου, Ανδρούτσου, Λαπιθών, Πόρου, πάροδος Ερμού).

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής σημείωσε πως με τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall)  ο δήμος επιχειρεί να αναβαθμίσει το εμπορικό κέντρο της Λάρισας,  να προσδώσει στήριξη στις μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις απέναντι στον εντεινόμενο ανταγωνισμό των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων αλλά και να βοηθήσει στην  τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

«Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο θα αναβαθμίσει το εμπορικό κέντρο, σε ένα σημείο όπου υπάρχουν τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης όπως είναι το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, το ιστορικό Φρούριο, ο Πηνειός ποταμός, το πάρκο Αλκαζάρ κτλ» είπε ο κ. Νταής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος  μιλώντας στο Αθηναϊκό & Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε γνωστό πως ήδη ο σύλλογος βρίσκεται στη διαδικασία της συλλογής υπογραφών από τους εμπόρους που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ αναμένεται μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου που λήγει η προθεσμία κατάθεσης του φακέλου, να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και να τελειοποιηθούν οι προτάσεις.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στους στόχους του συγκεκριμένου προγράμματος, παρατήρησε πως  οι παρεμβάσεις και η υλοποίηση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στο ιστορικό κέντρο της Λάρισας θα δώσουν υπεραξία στην αγορά. Επίσης, εκτίμησε ότι θα ανεβάσουν το κύρος της αγοράς της Λάρισας και ότι θα δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο για τον επισκέπτη.

Τι θα περιλαμβάνουν τα έργα παρεμβάσεων για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου

Σύμφωνα με το σχέδιο για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στο εμπορικό κέντρο της Λάρισας, από την πλευρά του δήμου Λαρισαίων και του Εμπορικού Συλλόγου αναμένεται να υλοποιηθούν μια σειρά παρεμβάσεων όπως:  η οριοθέτηση του Οpen Μall, η βελτίωση μικροκλίματος, μέσω παρεμβάσεων σκίασης των πεζοδρομίων στις οδούς Βενιζέλου και Ανδρούτσου και μικρών υδάτινων νησίδων στις συμβολές των πεζόδρομων. Επίσης, αναμένεται να υλοποιηθεί η ανάδειξη της παρόδου Ερμού και η ένταξή της στον ιστό των πεζόδρομων.

Μεταξύ άλλων, οι παρεμβάσεις προβλέπουν την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης με  πρόσβαση στο διαδίκτυο (free wifi για τους επισκέπτες του OpenMall), τη λειτουργία ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, την τοποθέτηση ανθοστηλών, πινακίδων με ειδικές προσφορές των καταστημάτων,  την προμήθεια κοινού εξοπλισμού διακόσμησης εξωτερικού χώρου, αλλά και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την προβολή της εμπορικής περιοχής. Επίσης, σχεδιάζεται να τοποθετηθούν σε όλο το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου ειδικοί αισθητήρες ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά και πληροφοριακό σύστημα ώστε ο επισκέπτης να γνωρίζει τα σημεία όπου μπορεί να παρκάρει το αυτοκίνητό του στα δημοτικά αλλά και στα ιδιωτικά πάρκινγκ.

Σημειώνεται πως στη δράση του προγράμματος μπορούν να συμμετέχουν: εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, αλλά και εμπορικές επιχειρήσεις με ισόγεια καταστήματα με πρόσοψη στις οδούς της προτεινόμενης περιοχής παρέμβασης. Επιπροσθέτως, μπορούν να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε όροφο υπό την προϋπόθεση συμμετοχής των ισόγειων αυτών εμπορικών επιχειρήσεων, αλλά και λοιπές επιχειρήσεις (π.χ. εστίασης, ιδιωτικής εκπαίδευσης, ιδιωτικά ιατρεία, ξενοδοχεία, κινηματογράφοι – θέατρα, κέντρα αισθητικής).

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

Related posts

O καιρός στη Λάρισα σήμερα 2/5/2019

larisaevents

Ο καιρός στη Λάρισα 14/3/2019

larisaevents

Ο Καιρός στη Λάρισα σήμερα 29/3/2019

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X