Λαρισαίος
Your City

Πώς αντιδρά ένας Λαρισαίος όταν…;

Ως θερμόαιμος και ειλικρινής άνθρωπος, ο Λαρισαίος δεν μπορεί να καταπιεζέται.

Πώς αντιδράμε, όμως, σε ζητήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά;

  • Όταν μας πνίγει το δίκιο: Τσιρίζουμε, για να ακουστούμε πάνω απο τον άλλον, γιατί είναι απαράδεκτο κάποιος να προσπαθεί να μας αδικήσει.
  • Όταν θα μας κοροϊδέψουν για κάτι.  Πολύ απλά απαξιούμε, γιατί όλα είναι αποτέλεσμα ζήλιας και φθόνου. Το πολύ πολύ να «ταπώσουμε» αυτόν που νομίζει οτι είναι εξυπνότερος απο μας.
  • Όταν μας προσβάλλουν κάτι σημαντικό.  Αγαπάμε το διάλογο ως μέσο επίλυσης διαφορών αλλά όταν κάποιος υπερβεί τα όρια, πρέπει να θέσουμε διαχωριστικές επικίνδυνες γραμμές. Είτε σηκωνόμαστε διακριτικά διακριτικά απο εκεί που βρισκόμαστε με απώτερο σκοπό να κρατήσουμε καθαρό το ποινικό μας μητρώο ή φτάνουμε σε ακραίες αντιδράσεις, γιατί η τιμή μας είναι αδιαπραγμάτευτη.
  • Όταν βλέπουμε άλλους να μαλώνουν. Συνήθως είμαστε απλοί παρατηρητές που έχουν προσηλωθεί  με όλη τους τη δύναμη και σχολιάζουμε έχοντας ενεργό ρόλο. Αν τα πράγματα βγουν εκτός ελέγχου, εκτελούμε και χρέη θηριοδαμαστή για να μπει ένα τέλος στην παρωδία.
  • Όταν μας παινεύουν για κάτι.  Φουσκώνουμε σαν τα παγόνια απο υπερηφάνεια και νιώθουμε τόση συγκίνηση. Είμαστε ευγνώμονες, όταν κάποιοι αναγνωρίζουν την αξία μας.
  • Όταν αμφισβητούν τις γνώσεις μας. Εφόσον σε κάτι είμαστε καλοί, νιώθουμε οτι είναι περιττό να δεχθούμε αμφισβήτηση. Όταν γίνει αυτό, γινόμαστε θηρία ανήμερα για να δείξουμε σε όλους οτι δεν είμαστε άδικα σε πολλά επίπεδα οι καλύτεροι.
  • Όταν μας πουν αθώα και μη ψεματάκια. Η αντίδρασή μας είναι πολιτισμένη, αρκεί να μην υπάρχουν πιάτα, ποτήρια και γενικά εύθραυστα αντικείμενα. Δεν μπορεί κανείς να παίζει με τη νοημοσύνη μας.
  • Όταν η μαμά μας λέει να πάρουμε ζακέτα. Ναι, παίρνουμε, παιδιά! Ποιος ξέρει ποιος θα μας πετύχει και θα της το ξεφουρνίσει; Μετά γκρίνια και η περίφημη ατάκα: «Εγώ στα έλεγα».
  • Όταν θα μας πουν ότι είμαστε υπερβολικοί σε κάποια πράγματα (πχ ντύσιμο). Η αντίδραση είναι μια και συνοδεύεται από την εξής φράση: «Welcome to Larisa«. Εμείς έτσι μεγαλώσαμε. Γίνε και εσύ σαν εμάς (απλά υπέροχος).

Related posts

4 σημεία για να απολαύσεις την αποψινή Πανσέληνο στη Λάρισα!

larisaevents

Η Λαρισαία που τρελαίνει κόσμο στην Αθήνα!

larisaevents

Οι παραλίες της Λάρισας όπως δεν τις έχετε ξαναδεί

Iωάννα Μπράχου

Αφήστε ένα σχόλιο

X