Μουσική

Οι Πυξ Λαξ ζωντανά στη Λάρισα! 6 πράγματα που δεν ήξερες για το δημοφιλές συγκρότημα

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου οι Πυξ Λαξ θα βρεθούν στη Λάρισα για μία και μοναδική συναυλία! Το διασημότερο ελληνικό ροκ συγκρότημα γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του με μία περιοδεία σε όλη την Ελλάδα!

Το Στάδιο Αλκαζάρ αναμένεται να γεμίσει, καθώς δεν είναι λίγοι οι Λαρισαίοι φανατικοί του συγκροτήματος που περιμένουν να ακούσουν ζωντανά τραγούδια που έχουν αγαπηθεί όσο λίγα.

Με αφορμή, λοιπόν, τη μεγάλη αυτή συναυλία, θυμόμαστε μερικές από τις στιγμές (μεγάλες και μικρές) που αποτέλεσαν σταθμό στην καριέρα τους.

  • Ιδρύθηκαν το 1988 από τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα, δύο παιδικούς φίλους από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας.
  • Έκαναν τις πρόβες τους σε μία παλιά αποθήκη πίσω από το σπίτι του Φίλιππου Πλιάτσικα.
  • Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, έχουν παίξει και σε σκηλάδικο στα πρώτα τους βήματα ως συγκρότημα. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που το επιδίωξαν!

  • Το τραγούδι «Ασ’ την να λέει» γράφτηκε για τον Στράτο Διονυσίου, ο οποίος ωστόσο δεν πρόλαβε να το ηχογραφήσει καθώς έφυγε από τη ζωή. Τη μεγάλη επιτυχία τραγούδησε τελικά ο Βασίλης Καρράς.
  • Τα πρώτα χρόνια συνήθιζαν να παίζουν μπροστά σε 5 με 10 άτομα κοινό. Την πρώτη φορά που γέμισαν έναν ολόκληρο συναυλιακό χώρο ήταν στην Λειβαδιά. Οι ίδιοι δεν πίστευαν ότι ο κόσμος είχε έρθει γι αυτούς, αλλά για τον Γιώργο Μαργαρίτη που εμφανιζόταν σε διπλανό νυχτερινό κέντρο.
  • Το 2011 με αφορμή την επανένωσή τους έδωσαν δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γνωρίζοντας την αποθέωση από 120000 θαυμαστές.

 

Related posts

Η Γιώτα Νέγκα σήμερα στη Λάρισα!

admin

Έτσι που το πάει ο Λάμπρος Τζούμας….θα μας τρελάνει!

admin

Ο Λαρισαίος που μάγεψε με τη φωνή του τους κριτές του The Voice!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

X