Your City

Οι πιο γνωστές συνήθειες των Λαρισαίων!

Μία πόλη, μία ιστορία ολόκληρη η Λάρισα! Και τι ιστορία θα είχε αυτή η πόλη αν δεν την χαρακτήριζαν ορισμένα πράγματα που όλοι οι Λαρισαίοι έχουν εντάξει στην καθημερινότητα τους; Γιατί, όπως και να το κάνουμε, όλοι οι Λαρισαίοι έχουμε κάποιες συνήθειες που δεν τις αλλάζουμε, αφού αποτελούν μέρος της προσωπικότητας μας πια!

1. Πίνουμε καφέ έξω συνέχεια!

Δεν είναι τυχαίο που η Λάρισα έχει πάνω από 1.500 καφετέριες! Γιατί ναι μεν είμαστε πολλοί, αλλά μας αρέσει και πολύ να απολαμβάνουμε τον καφέ μας έξω, σε κάποια πλατεία ή σε κάποια καφετέρια που έχει γίνει πλέον στέκι μας. Βέβαια, δεν λέμε ποτέ όχι στις νέες καφετέριες που ανοίγουν, δεχόμενοι να καθίσουμε ακόμα και έξω, κάτω από μια σόμπα με τα μπουφάν μας κουμπωμένα, μόνο και μόνο για να πούμε πώς τις επισκεφτήκαμε.

2. Πίνουμε μπύρες στο Φρούριο το καλοκαίρι.

Με το που ξεκινήσει η καλοκαιρινή περίοδος, εκτός από το να πηγαίνουμε για μπάνια στον Αγιόκαμπο, κατακλύζουμε και το Λόφο του Φρουρίου, πίνοντας μπύρες και τρώγοντας σουβλάκια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Όλα αυτά με την παρέα σου ή το αμόρε σου, φυσικά.

3. Όποτε βρίσκουμε ευκαιρία, τρώμε!

Μετά τον καφέ, πριν την μπύρα ή μετά το ποτό, πάντα θα βρούμε χρόνο και χώρο (στο στομάχι μας) για να φάμε, αφού έχουμε και πάρα πολλές επιλογές.

4. Λατρεύουμε τα μπουζούκια.

Γενικότερα, ο Λαρισαίος λατρεύει την διασκέδαση και αυτό είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να περιαυτολογώ. Οι Λαρισαίοι πάντα θα τους ακούσεις να λένε: «Καλά, από τώρα θα πάμε σπίτι; Ας πιούμε ένα ποτό!». Το ένα ποτό γίνονται δύο, τρία και πολύ συχνά η νύχτα θα τελειώσει στα μπουζούκια, ακόμη και αν κάποιοι μπορεί να μην ακούν τέτοιου είδους μουσική. Και αν το αλκοόλ συνεχίζει να ρέει, γύρω στις 6 το ξημέρωμα ο Λαρισαίος θα σπάει πιάτα αντί να πετάει λουλούδια, γιατί οκ, αυτό είναι πολύ mainstream!

5. Ξέρουμε πώς να πίνουμε σωστά τσίπουρο.

Εκτός από το ότι διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας φημίζονται για την άριστη παραγωγή τους στο τσίπουρο, οι Λαρισαίοι ξέρουν πώς να το απολαμβάνουν. Αυτό σημαίνει: Σάββατο ή Κυριακή μεσημέρι, με καλή παρέα και τους απαραίτητους συνοδευτικούς μεζέδες.

6.Χρησιμοποιούμε πολύ το ποδήλατο.

Είναι κάτι που δεν συναντάς εύκολα σε κάποια άλλη πόλη, αφού το ποδήλατο στη Λάρισα, αποτελεί για πολλούς βασικό μέσο μεταφοράς. Ακόμη και εκείνοι όμως που δεν το χρησιμοποιούν συχνά, μπαίνουν στον πειρασμό να το βγάλουν από την αποθήκη τους μια ηλιόλουστη ημέρα και να απολαύσουν τη βόλτα τους στο πάρκο Αλκαζάρ, το οποίο ενδείκνυται για το σκοπό αυτό.

 

 

Related posts

Στις Σεϋχέλλες το παρελθόν συναντάει το παρόν

ΘΑΝΟΣ ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ

6 γεύσεις που θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις στο Παζάρι

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Οι μικροί ηρωες αναζητούν προσωπικό

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X