Ομορφιά

Λάθη που κάνουμε και βλάπτουμε τα μαλλιά μας κατά το λούσιμο

Ταλαιπωρούμε τα μαλλιά μας σε καθημερινή βάση και όχι μόνο απο προϊόντα styling ή απο ισιωτικές συσκευές αλλά και κατά το λούσιμο!

Υπάρχουν κάποιες τόσο μικρές αλλά σπουδαίες λεπτομέρειες που αν κάποιος τις ακολουθήσει θα δει πολύ μεγάλη εξέλιξη στην εικόνα και την υφή των μαλλιών του.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια λάθη πρέπει να αποφεύγουμε ή έστω να τα περιορίσουμε.

  1. Δε χτενίζεις τα μαλλιά σου πριν το μπάνιο! Όταν τα μαλλιά είναι χτενισμένα, απομακρύνεις αρκετά προϊόντα styling με το λούσιμο σε φρεσκοβουρτσισμένα μαλλιά και δεν υπάρχουν και κόμποι.
  2. Δε χρησιμοποιείς το σωστό σαμπουάν και δε το ανανεώνεις. Πολλές φορές διαλέγουμε ένα τυχαίο σαμπουάν που δεν ανταποκρίνεται ακριβώς στις ανάγκες του τριχωτού του κεφαλιού μας ή χρησιμοποιούμε συνεχώς το ίδιο χωρίς καμία εναλλαγή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το μαλλί συνηθίζει σε μια ρουτίνα και δεν ανανεώνεται ούτε καθαρίζει εξ ολοκλήρου.
  3. Βάζεις conditioner ακόμα και στη ρίζα. Πρόκειται για μια λάθος κίνηση και αυτό γιατί κάνει τα μαλλιά πολύ λιπαρά. Δεν τα ενυδατώνει ούτε μπορεί προφανώς ο τρόπος αυτός να τα αναδομήσει. Επομένως, είναι κάτι που θα βαρύνει τα μαλλιά και η εικόνα τους σίγουρα θα είναι απογοητευτική ακόμα και φρεσκολουσμένα.
  4. Λούζεσαι με καυτό νερό. Το καυτό νερό είναι αυτό που θα καταστρέψει το μαλλί σου, γιατί τα ευεργετικά αποτελέσματα του κρύου νερού είναι ασυναγώνιστα. Το κρύο νερό βοηθάει στην καταπολέμηση του φριζαρίσματος και στο να κλείσουν οι πόροι του κεφαλιού. Αυτό είναι ένα στοιχείο που θα οδηγήσει στην μείωση της λιπαρότητας.
  5. Δεν κάνεις μασάζ στο κεφάλι σου. Καλό θα είναι να κάνεις απαλές, κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλά σου από το κεφάλι μέχρι το πίσω μέρος του λαιμού. Θα συμβάλλει τόσο στο να καθαριστούν τα μαλλιά καλύτερα και αφετέρου ενεργοποιεί το τριχωτό της κεφαλής ώστε να παράγει νέες τρίχες. Εξάλλου σε ξεκουράζει τόσο και χαλαρώνεις απολαμβάνοντάς το.
  6. Δε ξεβγάζεις καλά το σαμπουάν και το conditioner. Το να αφήνεις υπολείμματα στο μαλλί σου απο αυτά τα προϊόντα ή από προϊόντα styling είναι εγκληματικό. Ο λόγος; Οτι δεν αναπνέει και δεν καθαρίζει εις βάθος το τριχωτό της κεφαλής για να δημιουργηθούν νέοι θύλακες και να γίνει και πιο πλούσιο το μαλλί αλλά και να έχει τον απαιτούμενο όγκο.
  7. Τρίβεις τα μαλλιά σου με πετσέτα μετά το μπάνιο. Αυτό φθείρει τα μαλλιά και μπορεί να οδηγήσει και στο σπάσιμο της τρίχας. Εύθραυστα μαλλιά φτάνουν σε απίστευτα σημεία φθοράς και είναι μύθος οτι αυτό θα βοηθήσει στο στέγνωμά τους.

 

Related posts

Τα 3 λάθη που δεν αφήνουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν

Iωάννα Μπράχου

Franchise Καλλυντικών: Γιατί αποτελεί την #1 επιλογή για επένδυση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα;

larisaevents

Δες πως μπορείς να κάνεις την επιδερμίδα σου να είναι πάντα απαλή!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΜΟΥΛΗ

Αφήστε ένα σχόλιο

X