4
Θέλεις να απολαύσεις εύκολα και γρήγορα παγωτό σάντουιτς που να είναι φτιαγμένο με τα υλικά και τη γέμιση που εσύ θες;
Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή και θα το απολαύσεις όσο κανένα άλλο.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πήξει.
- Η κρέμα θα αρχίζει να πήζει σιγά σιγά και στην αρχή θα πάρει την υφή ενός αραιού γιαουρτιού.
- Προσοχή, δεν την ανακατεύουμε παραπάνω γιατί θα κόψει.
- Αφαιρούμε από το μίξερ και βάζουμε τη σαντιγί σε ένα μπολ.
- Βάζουμε μέσα στον κάδο το ζαχαρούχο γάλα και το μασκαρπόνε. Τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα με το μασκαρπόνε.
- Ανακατεύουμε ελαφρά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας προσέχοντας να μην χάσουμε όγκο από τη σαντιγί μας.
- Το μείγμα του παγωτού μας είναι έτοιμο!
- Στρώνουμε σε ένα ταψάκι (25×35) μία μεμβράνη και βάζουμε τα μπισκότα με την καλή όψη προς τον πάτο το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας ένα μικρό κενό ανάμεσά τους.
- Απλώνουμε από πάνω το μείγμα του παγωτού.
- Ενδιάμεσα βάζουμε μπισκότα της προτίμισής μας και τα καλύπτουμε με την κρέμα.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύπτουμε με μια μεμβράνη.
- Βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 10 ώρες.
- Όταν είναι έτοιμο κόβουμε το παγωτό με ένα μαχαίρι στα χωρίσματα των μπισκότων.
- Για να τα σερβίρουμε, βουτάμε τη μία άκρη του κάθε κομματιού στη λιωμένη σοκολάτα και μετά στα κονφετί ώστε να κολλήσουν πάνω στη σοκολάτα.
- Τέλος, τα ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει η σοκολάτα μας.
akispetretzikis.com