Citylife

Λάρισα | Τι θα κρατήσουμε από το 2017

Διανύουμε τις πρώτες μέρες της νέα χρονιάς, του 2018. Ακούγεται στρογγυλό, ζυγό, όμορφο και γεμάτο. Ελπίζουμε όλοι σε μία χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη.

Η προηγούμενη χρονιά, με τις όποιες δυσκολίες της, ήταν μία γεμάτη χρονιά για την πόλη της Λάρισας. Αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα που έφεραν ζωή στην πόλη, στην αγορά και στους ανθρώπους της.

Μία μεγάλη διάκριση για την πόλη μας ήταν η βράβευση της από την UNESCO μαζί με άλλες 16 πόλεις, στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν». Μία τέτοια βράβευση είναι σίγουρο ότι προσέφερε καταξίωση, αναγνώριση και προβολή παγκοσμίως.

Το Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος διεξήχθη στην πόλη μας και σε εξαιρετικές διαδρομές της Θεσσαλίας με συμμετοχή 59 πληρωμάτων στην μεγάλη γιορτή, στις 13 Οκτωβρίου. Στον αγώνα, είχαμε την τύχη να θαυμάσουμε 30 κλασσικά αυτοκίνητα της κατηγορίας Regularity όπως και σπουδαίους οδηγούς με διεθνής τίτλους. Οι Σωκράτης Τσολακίδης-Χρήστος Δήμος, νικητές στο «ελληνικό» Ράλλυ Ακρόπολις και στο Δ.Ε.Θ, ξεκίνησαν τον αγώνα με το εντυπωσιακό Skoda Fabia R5. Ο μεγάλος αγώνας διεξήχθη με επιτυχία, με πανελλήνιο πρωταθλητή τον Σωκράτη Τσολακίδη και με πολλές άλλες διακρίσεις των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

Άλλη μία αθλητική διοργάνωση διεξήχθη την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και η Λάρισα έδωσε σκυτάλη στο μέλλον! Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας σκυταλοδρομιών Βίκος Street Relays στην κεντρική πλατεία της Λάρισας που διοργάνωσε για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος «Ερμής 1877» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου Λαρισαίων με στόχο την ενίσχυση των τοπικών σχολείων με πλούσιο αθλητικό εξοπλισμό, ο οποίος και επιτεύχθηκε. Η συμμετοχή του κόσμου, μικρών και μεγάλων, ήταν μεγάλη και ο φιλανθρωπικός σκοπός της διοργάνωσης αγκαλιάστηκε από όλους.

Τα Χριστούγεννα στην Λάρισα ήταν μια μεγάλη γιορτή για όλους. Το πάρκο Αλκαζάρ γέμισε ζωή με την δημιουργία του Πάρκου των Ευχών, ένα παραμυθένιο μέρος, για την διασκέδαση μικρών και μεγάλων. Μία σημαντική προσπάθεια για να αποτελέσει η πόλη πόλο έλξης πολλών τουριστών. Στο Πάρκο των ευχών έλαβαν μέρος πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες κατά την διάρκεια των γιορτινών ημερών με τον κόσμο να δείχνει την αγάπη του στο νέο αυτό εγχείρημα του Δήμου.

Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος

Ως ιδιαίτερη θετική στιγμή για την Λάρισα χαρακτηρίστηκε η συνεργασία του Δήμου με τη ΔΕΘ-Helexpo για την δημιουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία, «Agrothessaly». Οι δύο πλευρές υπέγραψαν για την μόνιμη διεξαγωγή της έκθεσης στην πόλη μας αναδεικνύοντας την Λάρισα ως τον πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης της χώρας.

Το βραβείο για το Ευρωπαϊκό μουσείο της χρονιάς(2018) διεκδικεί το Διαχρονικό μουσείο Λάρισας με στόχο να ενθαρρύνει τις καινοτόμες δράσεις στην κοινωνία των μουσείων. Σημαντικό επίτευγμα για την πόλη μας άλλα και για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την «λίστα» ένα όνειρο δεκαετιών για την κυκλοφορία που έγινε πραγματικότητα, η παράδοση της μεγάλης σήραγγας των Τεμπών. Μπορεί τα διόδια να μην μας άφησαν παντελώς ευχαριστημένους άλλα πρόκειται για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που μειώνει τις αποστάσεις και προσφέρει ασφάλεια στην κυκλοφορία.

Μιας και διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου ας θυμηθούμε κλείνοντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίσαμε τον περασμένη Γενάρη. Μπορεί η πόλη να ήταν πανέμορφη ντυμένη στα λεύκα αλλά τα προβλήματα στην καθημερινότητα δεν έλειπαν αφού όπως φαίνεται οι αρμόδιες αρχές αλλά και οι πολίτες δεν ήταν προετοιμασμένοι για τον μεγάλο χιονιά.

Λόφος φρουρίου. Φωτογραφία: Βασίλης Ζήσος

Καλή χρονιά σε όλους με επιτυχίες για την πόλη και τους πολίτες της!

Related posts

Τελικά πόσο καλά τα πάνε οι Λαρισαίοι με τη γυμναστική;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Οι 5 εικόνες που δεν συναντάς σε καμιά άλλη πόλη, παρά μόνο στη Λάρισα!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΜΟΥΛΗ

Στη Λάρισα ξέρουμε να εκτιμάμε το καλό brunch

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X