in , ,

5 εκθέσεις που μπορείς να επισκεφτείς τον Οκτώβρη στη Λάρισα

????????????????????????????????????
 Ο Οκτώβριος ξεκίνησε με πολλά ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα για την πόλη μας.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν οι αξιόλογες εκθέσεις έργων που φιλοξενούνται σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους σε ολόκληρη Λάρισα.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις εκθέσεις που μπόρειτε να επισκεφτείτε αυτό το μήνα.

 

«Μεσαιωνικοί Θησαυροί» στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Το κοινό της Θεσσαλίας έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ανάμεσα στα εκθέματα πολύτιμα αντικείμενα σπουδαίας καλλιτεχνικής και ιστορικής σημασίας, κοσμήματα και περίτεχνα εξαρτήματα ένδυσης, τα οποία προέρχονται από αρχαιολογικές θέσεις στην Πολωνία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία και χρονολογούνται στον πρώιμο μεσαίωνα, κυρίως στον 11ο-13ο αι.
Η παρουσίαση αρθρώνεται σε εννέα θεματικές ενότητες, ανάλογα με το είδος, τη χρήση και την τεχνική κατασκευής και διακόσμησης των αντικειμένων. Ξεχωριστή ενότητα αποτελεί ο περίφημος «Θησαυρός του Borucin», ένα σύνολο πολύτιμων αντικειμένων, που χρονολογούνται στον 11ο αι. και βρέθηκαν στο Borucin της κεντρικής Πολωνίας. Όλα τα εκθέματα, δημιουργίες σε ασήμι, χρυσό και άλλα υλικά, μαρτυρούν τόσο το υψηλό επίπεδο των ντόπιων τεχνιτών όσο και το εκλεπτυσμένο γούστο των κατόχων τους.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου.

 

«Λάρισα – Καππαδοκία: Οδοιπορικό σε μια απ’ τις χαμένες πατρίδες του Ελληνισμού» στο Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα

Πρόκειται για έκθεση, η οποία παρουσιάζει το φωτογραφικό οδοιπορικό του Ανδριανού Λέκκα και της Ρούλας Σιλιντζή στην Καππαδοκία.

Όπως σημειώνουν οι φωτογράφοι: «Η έκθεση αποκαλύπτει τη φωτογραφική αποτύπωση του ταξιδιού, την εμπειρία, τις ιστορίες, τις μνήμες. Η επιθυμία μας να ακολουθήσουμε την πορεία του παππού της οικογένειας λίγο πριν τη Μικρασιατική καταστροφή ως το Σαγγάριο ποταμό μας έφερε στη μακρινή αλησμόνητη πατρίδα, την Καππαδοκία. Πολύ έντονο είναι, ακόμη και σήμερα, το ελληνικό στίγμα στην ευρύτερη περιοχή. Εκατοντάδες ελληνικοί οικισμοί και βυζαντινές εκκλησίες, λαξευμένες στους ηφαιστειογενείς βράχους και ζωγραφισμένες με εικόνες, ελληνική γραφή και διάκοσμο, το αποδεικνύουν».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Ιανουαρίου.

 

Έκθεση ζωγραφικής της Δήμητρας Σλούτσα «Βήματα» στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας

Η εικαστικός, Δήμητρα Σλούτσα, μας προσκαλεί στην έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Βήματα», για να εξερευνήσουμε μαζί τα έργα της μέχρι τώρα πορείας της. Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, στην αίθουσα Τάκη Τλούπα στον 2ο όροφο.

Θα διαρκέσει έως τις 17 Οκτωβρίου.

 

«Η μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί» στο Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη και της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, και την επιμελείται ο Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της Τέχνης-Επιμελητής του ΚΜΣΤ

Κεντρική ιδέα της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί το αφήγημα της Οκτωβριανής Επανάστασης μέσα από την προσέγγιση 68 σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών δημιουργών, οι οποίοι καλούνται να δώσουν τη δική τους εκδοχή για τα σύμβολα, τις εικόνες και τους πρωταγωνιστές της, τα μηνύματα, τα συνθήματα, το πνεύμα, την ορμή και τον δυναμισμό της, τις διαστάσεις ενός από τα ιστορικά γεγονότα που «συγκλόνισαν» τον κόσμο και καθόρισαν την ιστορία του 20ού αιώνα.

Θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου.

 

Έκθεση ιστορικών αστυνομικών κειμηλίων στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας

Έκθεση ιστορικών αστυνομικών κειμηλίων διοργανώνεται στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 11. Τα αντικείμενα της έκθεσης προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή του κ. Αθανασίου Κατσίκα ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα διαρκέσει έως τις 20 Νοεμβρίου.

Πως σου φάνηκε;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΜΥΛΟΣ 1927: Η μεγαλύτερη μουσική σκηνή της Λάρισας σε περιμένει!

Εσύ ξέρεις από «Λαρισαϊκά»;