Μουσική

Ξέρεις τι ρόλο παίζει η μουσική στη ζωή σου;

Η μουσική είναι ένα τεράστιο θέμα και , όχι τυχαία, έχει σημαντική θέση στη ζωή των ανθρώπων από την αρχαιότητα.
Για εμάς σήμερα όμως τι είναι η μουσική; Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ζουν χωρίς αυτή και άλλοι που διαλέγουν να ακούσουν μουσική μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η μουσική είναι ψυχαγωγία, ξεκούραση, χαλάρωση αλλά και μπορεί να ενεργοποιήσει. Πόσες φορές δεν έφτιαξε η μέρα μας επειδή ακούσαμε ένα αγαπημένο τραγούδι το πρωί που ξυπνήσαμε;

Είναι μια γλώσσα κατανοητή από όλους ανεξαρτήτως μητρικής γλώσσας, παιδείας, μορφωτικού επίπεδου. Οι συναυλίες είναι η μεγαλύτερη απόδειξη μιας και όσοι συμμετέχουν, γίνονται ένα ενιαίο κοινό χωρίς διακρίσεις.
Η μουσική έχει ενταχθεί και σε τομείς όπως η ψυχολογία , όπου η δημιουργία μουσικοψυχοθεραπευτικών προγραμμάτων πάει ένα βήμα πιο κοντά στην θεραπεία των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.
Το κυριότερο χαρακτηριστικό της μουσικής είναι μάλλον το συναίσθημα. Με αφορμή τα συναισθήματα που προκαλούνται στο άκουσμα μιας μουσικής το μυαλό ταξιδεύει, το σώμα χορεύει και η καρδιά αλλάζει ρυθμό!Σώμα και ρυθμός γίνονται ένα και εκπέμπουν μηνύματα που είναι πολύ πιο ξεκάθαρα από το λόγο τις περισσότερες φορές.

Η μουσική ντύνει ξεχωριστά τις στιγμές μας και έτσι δημιουργούνται πιο έντονες αναμνήσεις. Το τραγούδι που έστω και τυχαία έπαιζε στο πρώτο σου ραντεβού δεν θα ξεχάσεις ποτέ. Γάμοι και γεννήσεις, γιορτές και ιδιαίτερες στιγμές σημαδεύονται πάντα με την ύπαρξη μουσικής ακριβώς για να εκφραστούν συναισθήματα που με λόγια είναι δύσκολο.

Αν η μουσική έχει θέση στη ζωή σας το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχετε οφέλη από αυτό!
Από σήμερα λοιπόν βάλτε μουσική σε κάθε ευκαιρία! Στο γραφείο, στο τρέξιμο, όταν είστε κολλημένοι στην κίνηση, πριν και μετά από ένα σημαντικό ραντεβού που σας στρεσάρει, για να γιορτάσετε για μια νέα σχέση η και ξεφύγετε από τα άσχημα συναισθήματα ενός χωρισμού.

Ταμπέλες στη μουσική που θα επιλέξετε δεν υπάρχουν! Είτε Μπετόβεν είτε Πάολα διαλέξτε αυτό που σας εκφράζει και ακούστε το δυνατά!

Related posts

Χρήστος Μάστορας: Με ποια star του Hollywood πρόκειται να συνεργαστεί;

larisaevents

Γκόραν Μπρέγκοβιτς: Ποιος είναι ο διάσημος συνθέτης που έρχεται στη Λάρισα;

larisaevents

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ζωντανά στη Λάρισα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

X