in

Ξεκινάει σήμερα το 5ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου στη Λάρισα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ου ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΕΝΑΡΞΗ 7.00 μ.μ. ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ. Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Οδυσσέα Άννινου αφιερωμένη στον Θόδωρο Αγγελόπουλο με θέματα από τις ταινίες του, με τίτλο: “Ο Μελισσοκόμος των Αγγέλων”.

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

Χαιρετισμοί: Δημάρχου–Αντιδημάρχου-Προέδρου Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας.

7.00 μ.μ. «Η Δουλειά της, Her Job» του Νίκου Labot. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό o σκηνοθέτης της ταινίας.

9.15 μ.μ. Θα παίξει και θα τραγουδήσει ο Πάνος Ζαχαρόπουλος τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο.

9.30 μ.μ. «Όχθες» του Παναγιώτη Καρκανεβάτου. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

7.00 μ.μ. «Τα παιδιά της Χελιδόνας» του Κώστα Βρεττάκου.

9.00 μ.μ. Θα παρευρεθεί, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα τιμηθεί ο πρωταγωνιστής της ταινίας Ηλίας Λογοθέτης. Μουσικό διάλειμμα με την Αλίκη Βελεγράκη στο πιάνο.

9.30 μ.μ. «LINES» του Βασίλη Μαζωμένου. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

6.30 μ.μ. Ομιλία του κριτικού και θεωρητικού του κινηματογράφου Βασίλη Κεχαγιά για το έργο του Θ. Αγγελόπουλου.

  1. 00 μ.μ. «Μια αιωνιότητα και μια μέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Θα παρευρεθεί η Φοίβη Αγγελοπούλου.

9.15 μ.μ. Μουσικό Διάλειμμα με τη Φρόσω Κτιστάκη στο πιάνο.

9.40 μ. μ. «Ρόζα της Σμύρνης» του Γιώργου Κορδέλλα. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

7.00 μ.μ. “Καβάφης” Του Γιάννη Σμαραγδή.

9.30 μ.μ. «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελένης Ψύκα.

Tρίτη 9 Απριλίου 2019

7.00μ.μ. «Σκλάβοι στα δεσμά τους» του Τώνη Λυκουρέση. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας.

9.20 μ.μ. Βράβευση της ηθοποιού Βέρας Κρούσκα.

9.30 μ.μ. «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο ηθοποιός της ταινίας Μάκης Παπαδημητρίου.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

5.15 μ.μ. «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη. Θα παρευρεθεί, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα τιμηθεί ο ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντίνου.

8.15 μ.μ. «Το τέλος της αιωνιότητας» Ντοκιμαντέρ του Αλέξανδρου Λαμπρίδη.

9.30 μ.μ. «Πλατεία Αμερικής» του Γιάννη Σακαρίδη

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

7.00 μ.μ. «Έτερος εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια.

9.00 μ.μ. Μουσικό διάλειμμα με τον Αντώνη Ζαφειρίου.

9.30 μ.μ. «Smac» του Ηλία Δημητρίου. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας, και θα τιμηθούν οι ηθοποιοί Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη και Γιάννης Κοκιασμένος. Θα παρευρεθεί και θα μιλήσει για τον κινηματογράφο ο πρόεδρος της Ο.Κ.Λ.Ε Δημήτρης Καλαντίδης.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

7.00 μ.μ. «Τετάρτη 4,45» του Αλέξη Αλεξίου.

9.10 μ.μ. Μουσικό διάλειμμα με το Κώστα Κωστούλη.

9.30 μ.μ. « Τα πέτρινα χρόνια» του Παντελή Βούλγαρη. Θα παρευρεθεί  ο σκηνοθέτης Π. Βούλγαρης.

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

7.00 μ.μ. Master Class με τον Παντελή Βούλγαρη. Θα ακολουθήσει η βράβευση του σκηνοθέτη για την προσφορά του στον κινηματογράφο.

8.00 μ.μ. «Το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στον Παντελή Βούλγαρη με το μουσικό σχήμα του Σπύρου Καβαλλιεράτου.

Λήξη του 5ου Πανοράματος.

Συνέντευξη Πάνος Σάπκας:

Το φετινό Πανόραμα θα διαρκέσει δέκα ημέρες. Ξεκινήσαμε από τις τέσσερις και φτάσαμε στις δέκα, κι απ’αυτό και μόνο φαίνεται, ότι ο κόσμος θέλει να μάθει περισσότερα για τον ελληνικό κινηματογράφο, θέλει να δει περισσότερο ελληνικό κινηματογράφο.

Αλλά και οι δημιουργοί και οι πρωταγωνιστές του, επιθυμούν να επικοινωνήσουν περισσότερο τη δουλειά τους.

Είναι αλήθεια πως το φετινό Πανόραμα πραγματοποιείται σε μια εξαιρετική συγκυρία για τον ελληνικό κινηματογράφο, μετά το σάλο που προκάλεσε διεθνώς, η υποψηφιότητα για δέκα όσκαρ της τελευταίας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου.

Αν ζούσε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, πιστεύω πως θα ήταν πολύ χαρούμενος. Το ταλέντο περισσεύει στην Ελλάδα και στον κινηματογράφο.

Εμείς, πρέπει να τον αγαπήσουμε και να τον εκτιμήσουμε όσο τον αγαπούν και τον εκτιμούν στο εξωτερικό, γιατί παρά τα προβλήματά του, οικονομικά, οργανωτικά, θεσμικά, μας έχει χαρίσει στιγμές μεγάλης συγκίνησης και περηφάνειας. Εξάλλου, ο ελληνικός κινηματογράφος είναι  ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας.

Είναι «οι εικόνες μας στο χρόνο».

Ξεκινάμε λοιπόν, από τον Μύλο του Παππά αύριο Πέμπτη στις 7μμ, με την έκθεση του ζωγράφου Οδυσσέα Άννινου με έργα εμπνευσμένα από ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Θερμός οπαδός του Αγγελόπουλου αποτύπωσε με την παλέτα του ονειρικές σκηνές, μουντές και ομιχλώδεις, από το “Βλέμμα του Οδυσσέα”, τον “Μελισσοκόμο”, “Μια αιωνιότητα και μια μέρα”, “ Ο θίασος” κ.α.

Και συνεχίζουμε από την Παρασκευή 5 μέχρι το Σάββατο 13 Απριλίου στο Χατζηγιάννειο, με καθημερινές προβολές, με συναντήσεις κοινού και δημιουργών, με μουσικές εκδηλώσεις, βραβεύσεις και αφιερώματα.

Όπως ήδη ξέρετε το φετινό Πανόραμα είναι αφιερωμένο  σε έναν άλλο μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη, τον Παντελή Βούλγαρη, που κάνει ακριβώς αυτό. Λέει τις ιστορίες του χθες μέσα από τις εικόνες του σήμερα. Στις ταινίες του βλέπουμε τη σύγχρονη ιστορία ενός έθνους. 

Θα έρθουν κι άλλοι, παλιοί και νέοι, όπως ο Πάνος Καρκανεβάτος, ο  Γιώργος Κορδέλλας, ο Τώνης Λυκουρέσης, αλλά και ηθοποιοί όπως ο Ηλίας Λογοθέτης, η Βέρα Κρούσκα, τους οποίους επίσης θα τιμήσουμε, ο Μάκης Παπαδημητρίου και πολλοί άλλοι. Θα ακούσουμε τις απόψεις τους, τα προβλήματά τους, τα όνειρά τους.

Και θα τους πούμε τα δικά μας.

Αλλά κυρίως, θα δούμε σινεμά. Καλό ελληνικό σινεμά.

 

Written by larisaevents

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα που διαπράχθηκαν στην πόλη της Λάρισας

Ο Ηλίας Βαλάσης αποκαλύπτει για το Survivor, 16 χρόνια μετά! «Ήταν όλοι γυμνοί όλη μέρα και…»