Επικαιρότητα Κόσμος

Βρήκαν ανέγγιχτη και απομονωμένη από τον πολιτισμό φυλή στον Αμαζόνιο

Ένα νέο βίντεο από drone δείχνει τις πρώτες εικόνες μελών μιας απομονωμένης φυλής του Αμαζονίου που δεν είχε καμία επαφή με τον έξω κόσμο, δήλωσε η κυβέρνηση της Βραζιλίας αυτή την εβδομάδα.  

Το βίντεο, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, δείχνει μια περιοχή στην κοιλάδα του ποταμού Javary, κοντά στα σύνορα της Βραζιλίας με το Περού, και φιγούρες να περπατούν μέσα στο δάσος, ανάμεσα σε κομμένα δέντρα.

Μια από αυτές τις ανθρώπινες φιγούρες φέρεται να κουβαλά κάτι που μοιάζει με δόρυ. Οι εικόνες καταγράφηκαν από μια έναν κυβερνητικό οργανισμό γνωστό ως Funai.

Η περιοχή αυτή φιλοξενεί οχτώ φυλές ιθαγενών που είχαν κάποια επαφή με τον έξω κόσμο και τουλάχιστον 11 ακόμη που πιστεύεται πως είναι εντελώς ανέγγιχτες.

Ο οργανισμός δημοσιοποίησε και φωτογραφίες που έλαβε από μια ομάδα στο έδαφος. Σε αυτές διακρίνονται κανό, κατασκευασμένα από κορμούς δέντρων, διάφορα εργαλεία και μια καλύβα.

 

This 2017 photo released by the National Indian Foundation (FUNAI) shows canoes on the bank of a river in Vale do Javari, Amazonas state, Brazil. An agency official told The Associated Press that they had monitored this tribe in the jungle for years but had never caught it on camera. The pen was placed on one of the boats by FUNAI to show the size. (FUNAI via AP)

Ο οργανισμός δήλωσε ότι η ομάδα του είχε ταξιδέψει πολλά μίλια μέσα από πυκνό δάσος για να φτάσει στην τοποθεσία.   Η ομάδα, συνοδευόμενη από την αστυνομία, εντόπισε και δύο ομάδες ξένων που κυνηγούσαν παράνομα αλλά και έναν ιδιοκτήτη γης και αγρότες που εκμεταλλεύονταν παράνομα τη γη που προοριζόταν για γηγενείς ομάδες, πρόσθεσε ο Funai.

Τέτοιου είδους καταπατήσεις και καταστροφές του τροπικού δάσους, που συχνά συνοδεύονται από βία κατά των αυτόχθονων λαών, απειλούν την επιβίωσή τους.

Τον περασμένο μήνα, ο Funai κυκλοφόρησε βίντεο ενός άνδρα σε ένα άλλο μέρος της Βραζιλίας που θεωρείται ότι είναι το τελευταίο μέλος που επιβίωσε από τη φυλή του και που ποτέ δεν είχε έρθει σε επαφή με τον πολιτισμό ή άλλους ανθρώπους.

 

Πηγή: lifo.gr

Related posts

Κώστας Κολλάτος : Είμαστε δίπλα στο πλευρό του δημότη,αγρότη,παραγωγού,ειδικά αυτες τις δύσκολες στιγμές.

admin

Σάλμα Χάγεκ: Πιο σέξι από ποτέ στα 51 της ποζάρει με μπικίνι

admin

Εκπτώσεις από σήμερα στα καταστήματα της Λάρισας

admin

Αφήστε ένα σχόλιο

X