Αρχική Φαγητό Vegan Μπολονέζ

Vegan Μπολονέζ

by larisaevents

Εύκολη και νόστιμη συνταγή και κυρίως vegan!

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 250 γρ. κιμά σόγιας
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κόκκινο κρασί
  • 800 γρ. νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 2 κόκκοι μπαχαριού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο.
  • Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρώς.
  • Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
  • Σβήνουμε με το κρασί,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, την πάπρικα, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το φρέσκο τζίντζερ.
  • Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα, και ανακατεύουμε με τη κουτάλα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε μαζί με τα ζυμαρικά.

Για το σερβίρισμα

  • 250 γρ. ζυμαρικά από κόκκινες φακές ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας

akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το Larisaevents στα Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ

Το #1 νεανικό ηλεκτρονικό περιοδικό της Λάρισας!

Mail: info[at]larisaevents.gr
Διαφημιστικό τμήμα: advertise[at]larisaevents.gr
Δελτία τύπου: dt[at]larisaevents.gr

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00