0
Εύκολη και νόστιμη συνταγή και κυρίως vegan!
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 250 γρ. κιμά σόγιας
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. κόκκινο κρασί
- 800 γρ. νερό
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 2 κόκκοι μπαχαριού
- αλάτι
- πιπέρι
- 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- ¼ ματσάκι μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο.
- Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
- Σβήνουμε με το κρασί,ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, την πάπρικα, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το φρέσκο τζίντζερ.
- Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα, και ανακατεύουμε με τη κουτάλα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε μαζί με τα ζυμαρικά.
Για το σερβίρισμα
- 250 γρ. ζυμαρικά από κόκκινες φακές ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
akispetretzikis.com