in ,

Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο- Παιδικός Σταθμός «Αρχοντία Καθάριου»: Γιατί στα παιδιά μας αξίζει το καλύτερο!

Νηπιαγωγείο- Παιδικός Σταθμός «Αρχοντία Καθάριου»

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη δομή προσχολικής αγωγής (Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο) από 2 έως 6 χρόνων.

Γιατί σ’ εμάς;

Αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι μια παιδαγωγική αντίληψη, την οποία βλέπει το παιδί και τον εκπαιδευτικό ως ενεργά, δρώντα υποκείμενα που οικοδομούν από κοινού τη γνώση της ζωής. Ο δάσκαλος γνωρίζει τον μαθητή και ο μαθητής τον δάσκαλο.

Αρχοντία Καθάριου

Γιατί στο Νηπιαγωγείο δεν μπορούμε να μιλάμε για τυπική σχολική μάθηση αλλά για προετοιμασία των παιδιών για το ρόλο του μαθητή. Αυτός ο ρόλος προϋποθέτει  εκπαίδευση από το νηπιαγωγείο σε σύνθετες κοινωνικές δεξιότητες ώστε το παιδί να μάθει να τις ενεργοποιεί για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του στα περιβάλλοντα που θα ζήσει.

Νηπιαγωγείο Παιδικός Σταθμός «Αρχοντία Καθάριου»

Και το κυρίαρχο περιβάλλον θα είναι το σχολείο με ό,τι αυτό εμπεριέχει: σχέσεις με συνομήλικους, κοινωνικές σχέσεις με ενήλικες, τυπική μάθηση, επιδόσεις, δημιουργία προσωπικής ταυτότητας. Αυτές οι ανώτερες δεξιότητες τις οποίες χτίζουμε μαζί με τα παιδιά ξεκινώντας από τον παιδικό σταθμό, αφορούν σε συνδυασμό ικανοτήτων όπως: στρατηγικές επεξεργασίας της γνώσης και αποτελεσματικής κοινωνικής λειτουργίας, αυτορρύθμιση, διατήρηση της συζήτησης πάνω στο παιχνίδι, επίλυση προβλημάτων τόσο στο μαθησιακό σκέλος όσο και στις κοινωνικές τους σχέσεις, η ικανότητα επεξεργασίας των ερεθισμάτων από τον γύρω κόσμο, διαχείριση συγκρούσεων.

Παιδιά στο Νηπιαγωγείο Παιδικός Σταθμός «Αρχοντία Καθάριου»

Σε μας λοιπόν, η καλλιέργεια της γνώσης και η προετοιμασία για μια ζωή με ταυτότητα δεν είναι ιδεολόγημα, αλλά τρόπος να ζούμε και να δουλεύουμε συστηματικά με τα παιδιά μέσα από ένα συγκεκριμένο επιστημονικό πλαίσιο και με καθαρό προσανατολισμό.

Νηπιαγωγείο Παιδικός Σταθμός «Αρχοντία Καθάριου»

Το εκπαιδευτήριο

Είμαστε μια ολοκληρωμένη δομή προσχολικής αγωγής (Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο) από 2 έως 6 χρόνων, με μία νέα παιδαγωγική θεώρηση. Ο προσανατολισμός του προγράμματός μας είναι η κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, όπως αυτή προσδιορίζεται από τις ανάγκες της εποχή μας και παρουσιάζεται μέσα από έναν συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Χώρος στο νηπιαγωγείο της Αρχοντίας Καθάριου

Το κοινωνικοποιητικό παιδαγωγικό μας πρόγραμμα έχει δομή, στόχους, σύστημα. Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της ατομικής και συλλογικής ευθύνης των παιδιών μέσα από τις σχέσεις τους με τους συνομήλικους (θεωρία της κουλτούρας των συνομηλίκων).

Τραπεζάκια στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό της Αρχοντίας Καθάριου

Μέσα από μελέτη και σχεδιασμό, τόσο για κάθε παιδί όσο και για την ομάδα συνολικά, το παιδί υποστηρίζεται με συγκεκριμένους παιδαγωγικούς τρόπους και τακτικές για να αναπτύξει ικανότητες όπως η οργάνωση του παιχνιδιού και των εργασιών με αίσθημα  ατομικής και συλλογικής ευθύνης μέσα στην ομάδα των συνομηλίκων, η  αποτελεσματική διαχείριση των διαφορών που ανακύπτουν με τα άλλα παιδιά, συνεργασία και λειτουργία δίχως την παρέμβαση του ενήλικα με τρόπο που να επιτυγχάνει μία ισορροπία ανάμεσα στην έκφραση και στην ικανοποίηση των δικών του επιθυμιών αλλά και στην αναγνώριση των επιθυμιών των άλλων.

Τα παιδιά εκπαιδεύονται να αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα και να τηρούν κοινωνικούς  κανόνες που τα ίδια όμως διαμορφώνουν μαζί με τους συμμαθητές τους και όχι αυθαίρετα η νηπιαγωγός. Επιπλέον έχουμε την τεχνογνωσία να καλλιεργούμε το λόγο διαμέσου των δικών τους σεναρίων στο ελεύθερο παιχνίδι και  μέσα από την αλληλεπίδραση με τα άλλα παιδιά.
  • Στο οργανωμένο μαθησιακό πρόγραμμα τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τη δουλειά σε μικρές ομάδες (ομαδοσυνεργατική) την οποία συντονίζει ο εκπαιδευτικός ώστε όλοι να συμμετέχουν και να ενεργοποιούνται στην επεξεργασία των γνωστικών – μαθησιακών θεμάτων.

  • Υπάρχει συνεχής ανατροφοδότηση, εποπτεία και υποστήριξη του εκπαιδευτικού μας προσωπικού, για την αποτελεσματική εφαρμογή της παραπάνω παιδαγωγικής προσέγγισης.

  • Τα ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια (μπαλέτου, μουσικοκινητικής, γιόγκα, μεταλλόφωνου, ρομποτικών κατασκευών, αθλημάτων, ξένης γλώσσας) σε μικρές ομάδες, δίνουν τη δυνατότητα στο γονιό να «χτίσει» την εκπαίδευση του παιδιού του ανάλογα πάντα με τις ανάγκες, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα του.
  • Στο νηπιαγωγείο μας, επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για σχεδιασμό προγραμμάτων ειδικών εκπαιδευτικών στόχων και πρώιμης παρέμβασης για παιδιά που βρίσκονται σε επικινδυνότητα για δυσκολίες μάθησης.

  • Επιδιώκουμε και διατηρούμε σταθερές συνεργασίες με άλλες ειδικότητες όπως θεατρικές ομάδες, δημιουργικά εργαστήρια και συμμετέχουμε σε εκπαιδευτικές δράσεις και σχέδια, με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών στην αποτελεσματική και πρακτική λειτουργία της ζωής.
  • Προτείνουμε, σχεδιάζουμε και οργανώνουμε ομιλίες και ομάδες γονέων με ειδικούς.

Baby College

Τηλέφωνο: 2410661178

Περιφερειακή Οδός Τρικάλων
2ο χιλ.

Email : [email protected]

Facebook: facebook.com/babycollegelarissa

www.babycollege.gr

Πως σου φάνηκε;

Written by larisaevents

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα (3/6)

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα (4/6)