Γεύσεις

Τυρόπιτα με ζαμπόν ξεσκέπαστη

Μια λαχταριστή πεντανόστιμη τυρόπιτα, με σπιτική ζύμη για τη βάση και γέμιση με τυρί γραβιέρα και μπέικον.

Μια εύκολη, γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για μια αγαπημένη σε μικρούς και μεγάλους πίτα!

 

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη φύλλου βάσης:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1/2 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
210 γρ. τυρί γραβιέρα
130 γρ. μπέικον καπνιστό
30 γρ. βούτυρο + 20 γρ. επιπλέον για βουτύρωμα ταψιού
4 αυγά
170 ml κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο + φρεσκοτριμμένο πιπέρι

athensmagazine.gr

Related posts

Μακαρονόπιτα

Iωάννα Μπράχου

«Πίτα ριγκατόνι»: Μακαρόνια με κιμά που εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους

Iωάννα Μπράχου

Γεμιστά μπισκότα βρώμης με φυστικοβούτυρο που θα λατρέψουν τα παιδιά

Iωάννα Μπράχου

Αφήστε ένα σχόλιο

X