Citylife, Viral, Ελλαδα, Θεσσαλία, Λάρισα

Τα «στοιχειωμένα» σπίτια και μέρη της Θεσσαλίας και η ιστορία που κρύβουν!

kontou

Φαντάσματα, φωνές, περίεργοι ήχοι, ιστορίες από τα παλιά. Όλοι μας έχουμε ακούσει από παρέες και γνωστούς να μιλούν για κάτι από αυτά και μάλιστα για την περιοχή της Θεσσαλίας. Έχουν στηθεί μάλιστα οργανωμένες ομάδες αλλά και επαγγελματίες για το κυνήγι φαντασμάτων και την εξήγηση του μεταφυσικού.

1 2

Άλλοι πιστεύουν ότι όντως κάτι μπορεί να συμβαίνει, άλλοι είναι απόλυτα σίγουροι ότι όλα αυτά είναι παραμυθάκια χωρίς καμία αλήθεια. Αξίζει όμως να δούμε τα μέρη και τα σπίτια που έχουν μία περίεργη ιστορία πίσω τους και μάλιστα στη Θεσσαλία. Και τελικά, καταλήξαμε ότι δεν είναι λίγα..

Μάλιστα σε πολλά από αυτά τα μέρη βρήκαμε βίντεο από την επίσκεψη και την έρευνα που έχει κάνει η ομάδα Greek Paranormal Society

Με πρώτο και καλύτερο, την οικία Κοντού στα Λεχώνια. Θα δείτε την επιβλητική και μεγάλη κατοικία στο δρόμο για το Νότιο Πήλιο σε μία στροφή των Λεχωνίων. Στην όψη του δεν μοιάζει καθόλου με τα υπόλοιπα σπίτια του Πηλίου έτσι όπως τα γνωρίζουμε. Έχει μία εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική αφού χτίστηκε από τον Ιταλό μηχανικό Εβαρέστο ντε Κίρικο, πατέρα του ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο, ο οποίος κατασκεύασε τη σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει τον Βόλο με τις Μηλιές, αλλά και τους σταθμούς των τρένων των περασμένο αιώνα.

Ποια όμως η ιστορία του και γιατί παρουσιάζεται ως στοιχειωμένο;

Η πρώτη οικογένεια που εγκαταστάθηκε στο σπίτι ήταν η οικογένεια Κοντού όταν ο πρέσβης της Υψηλής Πύλης της Βιέννης αποσύρθηκε και εγκαταστάθηκε στα Λεχώνια. 

Σύμφωνα με τον μύθο μία σαύρα έπεσε στη καράφα με το γάλα και σκότωσε τα τρία του παιδιά. Το ταφικό τους μνημείο είναι ιδιαίτερα ανατριχιαστικό αφού δείχνει ένα τραπέζι, πάνω στο οποίο υπάρχει μία καράφα με μία σαύρα στην άκρη της, με τρεις καρέκλες. Έχουν ακουστεί ωστόσο και άλλοι μύθοι, όπως ότι η οικογένεια αρρώστησε βαριά από ασθένεια της εποχής (σύφιλη ή φυματίωση) ή ότι η υπηρέτρια ήταν αυτή που δηλητηρίασε τα παιδιά. 

Ωστόσο η ιστορία του δεν σταματάει εκεί αφού η κακοτυχία ακολούθησε και όσους κατοίκησαν στη συνέχεια το συγκεκριμένο σπίτι. Ο θάνατος όσων έμειναν στο σπίτι ήταν ανεξήγητος ή περίεργος. 

Στη συνέχεια το σπίτι χρησιμοποιήθηκε ως το αρχηγείο της Γκεστάπο, την περίοδο της Κατοχής. Όπως είναι γνωστό, στο σπίτι έγιναν πολλές δολοφονίες, βασανιστήρια και κολαστήρια. 

Πολλοί περαστικοί μιλούν για θορύβους, βογκητά και κρότους από αλυσίδες όταν περνούν από το κτίριο.

Φωτογραφίες από http://anolehonia.blogspot.gr

Στα Τρίκαλα πάλι ακούγονται έντονα οι ιστορίες φαντασμάτων και βρυκολάκων.

Άλλοι μιλούν για πρόσωπα, άλλοι για δρόμους στους οποίους έχουν συμβεί πολύ περίεργα περιστατικά.

Είναι πολλές οι ιστορίες για έναν δρόμο που τον χρησιμοποιούν κυρίως αγρότες για να πάνε στην δουλειά τους και δεν είναι λίγες οι φορές που ακούγονται περίεργοι ήχοι και φωνές. 

Μια ιστορία κάνει λόγο για έναν φάντασμα μ έναν φαντάρο που έτρεχε πίσω απ τα αυτοκίνητα στα χωριά της Καλαμπάκας.  Ένα άλλο περιστατικό είναι με ένα ζευγαράκι που πήγαινε να ερωτοτροπήσει στο εβραϊκό νεκροταφείο της Λεπτοκαρυάς Τρικάλων. Το ζευγαράκι πήγε ξανά το βράδυ σε αυτό το σημείο όταν ξαφνικά άρχισαν να βγαίνουν πίσω απ΄τα δέντρα μαυροντυμένοι άνθρωποι. Πολλές είναι και οι ιστορίες με νεράιδες στα χωριά του Ασπροπόταμου Τρικάλων. Οι νεράιδες έπαιρναν μικρά παιδιά από τα χωριά.

Και άλλα πολλά που συζητιούνται μέχρι και σήμερα..

Δεν είναι λίγες οι ιστορίες και οι μύθοι στην περιοχή μας. Πολλοί μιλούν για το Σανατόριο του Πηλίου χωρίς όμως συγκεκριμένα περιστατικά. Επικρατέστερα ή αυτά μάλλον για τα οποία έχει γίνει η μεγαλύτερη συζήτηση με μύθους και αφηγήσεις, είναι τα δύο παραπάνω.

Διάβασε και αυτό  "Μανιάρεια 2018" στα Αμπελάκια

Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι ιστορίες για να προκαλέσουν τον φόβο. Κάπως έτσι μαθαίνεις ιστορικά γεγονότα, ανακαλύπτεις την περιοχή σου και διώχνεις το φόβο που μπορεί να σου έχει δημιουργηθεί ακούγοντας παλιές ιστορίες!

Διάβασε και αυτό  Πάμε για μπάνιο; Πάμε Pisina Summer Coffee Bar!

Εσείς γνωρίζεις κάτι παραπάνω;

Η αλήθεια είναι υποκειμενική και ανήκει στον καθένα!

Spooky καληνύχτες!

mm
Σπουδάζω στον Βόλο, αγαπώ την αρθρογραφία, τους αισιόδοξους ανθρώπους, τα ταξίδια και το «ωραίο», από παπούτσι μέχρι φαγητό.
X