Image default
Παιδί Παρουσιάσεις

Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας στο Tinas Lab!

 Χωρίς αμφιβολία το σχολείο αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ημέρα ενός παιδιού. Τι συμβαίνει όμως όταν τα ίδια τα παιδιά αρχίζουν να ανακαλύπτουν τον κόσμο, να ρωτούν και φυσικά αναζητούν τρόπους για να συμβαδίσουν με την τεχνολογική εξέλιξη της εποχής μας;

Στην περίπτωση αυτή, άτομα με τις κατάλληλες επιστημονικές και παιδαγωγικές γνώσεις οφείλουν να γαλουχήσουν τα παιδιά, προσφέροντάς τους τα απαραίτητα εφόδια για τη μετέπειτα εξέλιξή τους.

Το Tinas Lab είναι μία νέα πρόταση για την εκπαίδευση μικρών και μεγάλων.

Πρόκειται για ένα πρότυπο εργαστήριο τεχνολογίας και επιστημών το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών. Βρίσκεται στην οδό Παπαναστασίου 88 και μετρά ήδη 2 χρόνια επιτυχημένης πορείας και καινοτομίας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη του συγκεκριμένου κέντρου εκπαίδευση είναι η κ. Τίνα Μιναρετζή, η οποία μας ξενάγησε στον όμορφο αυτό χώρο και μας μίλησε για το πρωτότυπο αυτό εγχείρημα.

Μέσα από μία πληθώρα δραστηριοτήτων που προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία και τις δυνατότητες του κάθε μαθητή, τα παιδιά εξοικειώνονται με τη φυσική, μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία, αφού αντιλαμβάνοντας την όλη διαδικασία σαν ένα παιχνίδι.

Έτσι, κατανοούν τις φυσικές επιστήμες βιωματικά και αναπτύσσουν τη φαντασία και την εφευρετικότητά τους εν μέσω ενός κλίματος συνεργατικής μάθησης.

Αίθουσες με πολύχρωμους τοίχους, μεγάλα τραπέζια, πλήθος χειρωνακτικών υλικών και έξυπνες κατασκευές, σου κινούν από την πρώτη κιόλας στιγμή το ενδιαφέρον. Όλα μαζί συνθέτουν ένα ζεστό και λειτουργικό περιβάλλον ιδανικό για να φιλοξενήσει τους αυριανούς επιστήμονες και παιδιά που θα σκέφτονται σωστά, θα ερευνούν και θα αντιλαμβάνονται τα φυσικά φαινόμενα και τα τεχνολογικά επιτεύγματα της εποχής μας.

Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται ολόκληρο το σχολικό έτος, ενώ λειτουργούν και θερινά τμήματα. Παράλληλα, το Tinas Lab παρέχει τη δυνατότητα σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και σχολεία να επιμορφωθούν στο κομμάτι της τεχνολογίας, μέσα από εβδομαδιαία σεμινάρια και ημερίδες.

Εκτός από το εργαστήριο φυσικά, λειτουργεί και η πρώτη διαδραστική πλατφόρμα εκπαίδευσης για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το επονομαζόμενο Kido Planet παρέχει ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικό, με εγκυκλοπαίδειες, φύλλα εργασίας και εφαρμογές, σε ένα προστατευόμενο περιβάλλον περιήγησης για τα παιδιά. Επίσης αποτελεί ένα εργαλείο το οποίο έχει δημιουργηθεί για να αποφευχθεί η λανθασμένη χρήση της τεχνολογίας από γονείς και μαθητές.

 

Αφήστε τα παιδιά να ανακαλύψουν τη μαγεία της επιστήμης και της τεχνολογίας στο Tinas Lab!

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των μαθημάτων!

 

Διεύθυνση: Παπαναστασίου 88, Λάρισα

Τηλέφωνο: 241 066 3176

tinaslab.com

kidoplanet.gr

Facebook

Related posts

Καφεκοπτείο Καψιώχα | Η αξεπέραστη μυρωδιά του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ

Iωάννα Μπράχου

Τι καφές είσαι εσύ; ΔΩΡΟ!

larisaevents

Στίλβη | Τα πιο ποιοτικά και μοδάτα παιδικά ρούχα θα τα βρεις εδώ

Iωάννα Μπράχου

Αφήστε ένα σχόλιο

X