Σινεμά, Ψυχαγωγία

Τα 5 καλύτερα στοιχειωμένα σπίτια σε ταινίες

amityvillehorror

Poltergeist

Η ταινία στο πέρασμα των χρόνων κατάφερε να γίνει κλασσική και να την απολαμβάνουν οι φανς του τρόμου μέχρι και σήμερα. Η οικογένεια Freeling ζει στο Cueast Verde της California. Ένα βράδυ, η κόρη τους Carrie Anne ξυπνάει και αρχίζει να μιλάει στην τηλεόραση. Έκτοτε, πολλά μυστήρια και τρομακτικά πράγματα συμβαίνουν στο σπίτι, ενώ η σκηνή όπου ένα χέρι βγαίνει από την τηλεόραση, έχει μείνει ως κλασσική στον ιστορία του σινεμά, με πολλές ταινίες να την έχουν αντιγράψει.

1 2

The Shining

Θα μπορούσε να ήταν το νούμερο ένα, εάν αυτή η λίστα είχε σειρά ταξινόμησης. Το μυθιστόρημα του Steven King μεταμορφώνεται στα χέρια του Stanley Kubrick σε ένα αριστούργημα τρόμου με πολύ καλές ερμηνείες από Jack Nicholson και Shelley Duvall. Το σπίτι έχει τον δικό του ρόλο στην ταινία και μοιάζει να παίζει ρόλο στην σταδιακή μεταμόρφωση του Jack Torrance (Jack Nicholson). Δεκάδες σκηνές έχουν μείνει ως μνημειώδεις στην ιστορία του σινεμά και η ταινία θεωρείται μια από τις καλύτερες όλων των εποχών.

Διάβασε και αυτό  5 ταινίες για να δεις στις διακοπές σου

The Amityville Horror

Η πρώτη -όπως συμβαίνει συνήθως- είναι η καλύτερη ταινία από το franchise του Amityville Horror. Ένα ζευγάρι μετακομίζει στο σπιτι όπου ένας πατέρας δολοφόνησε ολόκληρη την οικογένεια του ένα χρόνο νωρίτερα, χωρίς να το γνωρίζουν. Μια απο τις ταινίες που κατάφεραν να δημιουργήσουν σχολή, με δεκάδες άλλες να την μιμούνται ή να δανείζονται στοιχεία από αυτήν, μέχρι και σήμερα.

The Others

Ακόμα μια ταινία όπου το σπίτι παίζει τον δικό του ρόλου στη δημιουργία μυστηρίου και κλίματος τρόμου. Η Nicole Kidman υποδύεται τη μητέρα δυο παιδιών που πάσχουν από μια ασθένεια που δεν τους επιτρέπει να εκτίθενται στο φως. Ζουν σε ένα σπίτι που βρίσκεται απομονωμένο στην εξοχή και τα συμβάντα που θα λάβουν χώρα είναι ανατριχιαστικά και απρόβλεπτα.

Διάβασε και αυτό  5 παρεξηγημένοι ήρωες κομικ που είδαμε στην μεγάλη οθόνη

Beetlejuice

Για το τέλος αφήνω το Beetlejuice ή διαφορετικά ο Σκαθαροζούμης, μια ταινία που διαθέτει μεν στοιχειωμένο σπίτι, αλλά με έναν ιδιαίτερα κωμικό τρόπο. Η σκηνοθεσία του Tim Burton είναι ένα δείγμα της ζωηρής φαντασίας του σκηνοθέτη και ο Michael Keaton δίνει μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του ως Σκαθαροζούμης, επιδεικνύοντας το πολύπλευρο ταλέντο του.

Πηγή: e-daily.gr

X