Ομορφιά

Πως γίνεται ο σωστός καθαρισμός των πινέλων;

Τα πινέλα είναι απαραίτητο εργαλείο για το σωστό μακιγιάζ. Είτε επιλέγεις συνθετικά είτε με αληθινή τρίχα, πρέπει να τα καθαρίζεις συχνά και σωστά για να αποφύγεις τα μικρόβια και τις πιθανές λοιμώξεις του δέρματός σου

Ο καθαρισμός όμως των πινέλων δεν είναι κάτι απλό. Πρέπει να καθαριστούν με προσοχή για να καθαριστούν σωστά και για να μη χαλάσει η υφή και το σχήμα τους. Παρακάτω θα δείτε 8 απλά βήματα που πρέπει να κάνετε μια φορά την εβδομάδα για να καθαρίσετε τα πινέλα σας.

Βρέξε τα πινέλα σου

Μαζέψτε όλα τα πινέλα στο χέρι και βάλτε τα κάτω από χλιαρό νερό 

Βάλε σαπούνι/καθαριστικό

Μόλις είναι αρκετά υγρά τα πινέλα, βάλτε μια μικρή σταγόνα ειδικό καθαριστικό ή σαπούνι στις τρίχες κάθε πινέλου.

Χρησιμοποίησε το finger cleaning glove

Τέρμα πια οι εποχές που προσπαθούσατε να δημιουργήσετε αφρό για τον καθαρισμό των πινέλων με τα χέρια σας. Τα finger cleaning gloves είναι τα πιο χρήσιμα εργαλεία καθαρισμού, κατασκευασμένα από σιλικόνη και ειδικά σχεδιασμένα για να απομακρύνουν κάθε ίχνος βρωμιάς από τα πινέλα. Εσείς απλά τα εφαρμόζετε στα δάχτυλα σας και τρίβετε απαλά τα πινέλα πάνω τους.

Ξεπλένεις

Με τα πινέλα να “κοιτάνε” πάλι προς τα κάτω, ξεπλένεις το σαπούνι απο τα πινέλα με χλιαρό νερό. Συνεχίζεις μέχρι να φύγει εντελώς η σαπουνάδα από πάνω τους.

 Στέγνωμα

Στέγνωσε τα πινέλα χτυπώντας τα μαλακά σε μια πετσέτα αφού έχεις αφαιρέσει όλη την υγρασία. Ποτέ μην αφήνεις βρεγμένα τα πινέλα σου διότι αυτό τα φθείρει γρηγορότερα αλλά κρατούν και πιθανά μικρόβια!

Διατήρησε τα συνθετικά πινέλα σου

Τα συνθετικά πινέλα τείνουν να σκληραίνουν μετά από μερικές χρήσεις. Σίγουρα δεν είναι σαν τα πινέλα φυσικής τρίχας για αυτό θέλουν περισσότερη φροντίδα , έτσι βάλε λίγο μαλακτικό μαλλιών στα συνθετικά πινέλα σας για να παραμείνουν μαλακά.

Aν ακολουθήσεις όλα τα παραπάνω σίγουρα θα εξασφαλίσεις μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα πινέλα σου αλλά και θα τα διατηρείς πάντα καθαρά.  Σίγουρα, καλό θα ήταν κάθε 3 με 6 μήνες, αναλόγως τη χρήση, θα πρέπει αντικαθιστούμε τα παλιά μας πινέλα αγοράζοντας καινούρια.

 

Αν αναρωτιέστε που μπορείτε να βρείτε finger cleaning gloves, ειδικά υγρά καθαρισμού πινέλων και φανταστικά νέα πινέλα μακιγιάζ, τα BEAUTY FREE είναι το μοναδικό κατάστημα που διαθέτει μια τόσο μεγάλη ποικιλία πινέλων και προϊόντων καθαρισμού πινέλων, πάντα στις καλύτερες τιμές και με non-stop προσφορές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το κατάστημα BEAUTY FREE στην οδό Ρούσβελτ  6 και το εξειδικευμένο προσωπικό θα λύσει κάθε απορία σας.

 

Related posts

Αυτή είναι η πιο οικονομική λύση για να πετύχεις το τέλειο μακιγιάζ!

larisaevents

Μάθε τις θεραπείες ενδυνάμωσης για πιο πλούσιες βλεφαρίδες και φρύδια!

larisaevents

Παλέτες μακιγιάζ: Η μοναδική value for money λύση!

larisaevents

Αφήστε ένα σχόλιο

X