Γεύσεις

«Πίτα ριγκατόνι»: Μακαρόνια με κιμά που εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους

Μακαρόνια με κιμά; Ναι, κλασική λύση, αρέσει και στα παιδιά.

Αλλά… πάλι μακαρόνια με κιμά; Η απάντηση είναι ναι, αλλά σερβιρισμένο με άλλο τρόπο και άλλο όνομα: «Πίτα ριγκατόνι»

Η συνταγή είναι πολύ ωραία και αν και μπορεί να μοιάζει λίγο μπελαλίδικη μπορείς να την κάνεις ευκολότερη ετοιμάζοντάς την από το βράδυ (ένα από αυτά που έχεις διάθεση και όρεξη να δημιουργήσεις) και να το ψήσεις μόλις γυρίσεις από τη δουλειά (δεν θα σου πάρει πάνω από ένα μισαωράκι) για να το σερβίρεις ζεστό και λαχταριστό μόλις μαζευτούν όλοι από σχολεία και δουλειές.

Υλικά

  • Λίγο ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα του κιμά)
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • Όποιο άλλο μπαχαρικό σου αρέσει στον κιμά (π.χ. μπαχάρι)
  • Ένα κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Ένα πακέτο ριγκατόνι
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση 

  • Βράζουμε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι al dente
  • Στραγγίζουμε τα ριγκατόνι, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε, για να μην κολλήσουν
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τον κιμά.
  • Τον ροδίζουμε, προσθέτουμε σκόρδο, αλάτι, πιπέρι (αν θέλουμε βάζουμε μυρωδικά στον κιμά για να τον νοστιμίσουμε π.χ μπαχάρι ή ότι άλλο μας αρέσει και ξέρουμε ότι πάει στη γεύση μας).
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε τον κιμά να βράσει για 20 λεπτά.
  • Επιστρέφουμε στα ριγκατόνι…. Ρίχνουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά μας την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  • Και τώρα το… δύσκολο! Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα και αρχίζουμε και στήνουμε όρθια τα ριγκατόνι.
  • Αφού γεμίσουμε όλη τη φόρμα ρίχνουμε τον κιμά από πάνω και με ένα κουτάλι πιέζουμε μέχρι να μπει ο περισσότερος μέσα στις τρύπες των ζυμαρικών.
  • Μέχρι εδώ ήταν το δύσκολο! Μπορούμε αν θέλουμε να σκεπάσουμε το φαγητό μας με ένα αλουμινόχαρτο και να το βάλουμε στο ψυγείο μέχρι το επόμενο μεσημέρι ή αν το θέλουμε εκείνη τη στιγμή να προχωρήσουμε αμέσως στο επόμενο βήμα, δηλαδή στον φούρνο!
  • Ψήνουμε την «πίτα με ριγκατόνι» σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις. Σε πρώτη φάση για 15 λεπτά.
  • Στα 15 λεπτά βγάζουμε τη φόρμα ρίχνουμε την μοτσαρέλα και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά!
  • Το φαγητό είναι έτοιμο!
  • Ξεφορμάρουμε τα «πίτα ριγκατόνι» και κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια!
  • Μικροί μεγάλοι θα ξετρελαθούν! Εσείς απλά θα έχετε κάνει λίγο πιο δημιουργικό ένα συνηθισμένο φαγητό.

bovary.gr

Related posts

3 δροσιστικά smoothies που θα λατρέψετε

Iωάννα Μπράχου

Παγωτό σάντουιτς

Iωάννα Μπράχου

Οι τροφές που καταπολεμούν τις ημικρανίες!

Iωάννα Μπράχου

Αφήστε ένα σχόλιο

X