Life Γεύσεις

Πίτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Το απαύγασμα της νοστιμιάς! Κοτόπουλο και μανιτάρια σε σάλτσα από κρέμα γάλακτος και λευκό κρασί, αρωματισμένα με θυμάρι και κλεισμένα σε ζύμη σφολιάτα! Φαγητό για όλη την οικογένεια που θα συνοδέψετε –κατά προτίμηση- με βραστά λαχανικά. Ιδανική συνταγή για όλο τον χρόνο και ανά πάσα στιγμή.
Μία πολύ καλή ιδέα για να ετοιμάσετε το κοτόπουλο πιο γρήγορα είναι να κόψετε τα στήθη κοτόπουλο σε κύβους και να τους περάσετε σε αντικολλητικό τηγάνι. Δεν θα σας πάρει πάνω από δέκα λεπτά!\

Πίτα με κοτόπουλο και μανιτάριαΤο απαύγασμα της νοστιμιάς! Κοτόπουλο και μανιτάρια σε σάλτσα από κρέμα γάλακτος και λευκό κρασί, αρωματισμένα με θυμάρι και κλεισμένα σε ζύμη σφολιάτα! Φαγητό για όλη την οικογένεια που θα συνοδέψετε –κατά προτίμηση- με βραστά λαχανικά. Ιδανική συνταγή για όλο τον χρόνο και ανά πάσα στιγμή. Μία πολύ καλή ιδέα για να ετοιμάσετε το κοτόπουλο πιο γρήγορα είναι να κόψετε τα στήθη κοτόπουλο σε κύβους και να τους περάσετε σε αντικολλητικό τηγάνι. Δεν θα σας πάρει πάνω από δέκα λεπτά!\   Πηγή: tromaktiko.gr admin Print This
Nutrition facts: calories fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 4 στήθη κοτόπουλο ψητά ή βραστά κομμένα σε κύβους
  • 250 γρ. ζύμη σφολιάτα
  • 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 300 ml ζωμός κοτόπουλο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 150 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 140 ml κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Instructions

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο και το θυμάρι.

Σοτάρουμε ανακατεύοντας απαλά και προσθέτουμε το αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε το λευκό κρασί και τον ζωμό κοτόπουλο. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πάρουμε μια παχύρρευστη σάλτσα.

Βάζουμε το κοτόπουλο, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ατομικά φορμάκια και κλείνουμε με φύλλο σφολιάτας που φροντίζουμε να καλύψει το χείλος. Αλείφουμε με πινέλο το χτυπημένο αβγό και αν θέλουμε γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 15-20 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει η σφολιάτα.

Σερβίρουμε τις πίτες χλιαρές. Ταιριάζουν με σαλάτα μαρούλι ή ακόμη καλύτερα με σαλάτα βραστά αρακά και καρότα ή μπρόκολο.

 

 

Πηγή: tromaktiko.gr

Related posts

Το χρώμα που θα κυριαρχεί στη διακόσμηση του σπιτιού τη νέα σεζόν

admin

Αυτό το τροχόσπιτο μπορεί να είναι καλύτερο από το διαμέρισμά σας!

admin

15 πράγματα που δεν το πιστεύεις αλλά θα σου λείψουν από το σχολείο

admin

Αφήστε ένα σχόλιο

X